spot_imgspot_img
12.6 C
Vaslui
30-apr.-2024

Artiștii plastici bârlădeni uniți într-o expoziție aniversară inedită! Picturi și muzică de calitate la Zilele Culturale ale Bârladului! (FOTO, VIDEO)

- Advertisement -
VERNISAJ… În prima zi a manifestării Zilelor Culturale ale Bârladului a avut loc vernisajul expoziției „Anuala artiștilor plastici bârlădeni” , la Galeria de Artă „N.N.Tonitza”

EXPOZIȚIE ANIVERSARĂ…  Pictorii din Bârlad au acceptat și anul acesta, provocarea de a-și etala operele de artă în cadrul expoziției aniversare „Anuala artiștilor plastici bârlădeni”, al cărei vernisaj, a avut loc la Galeria de Artă „N.N. Tonitza”. Expoziția de pictură din acest an, prezintă publicului iubitor de artă, lucrări excepționale create deopotrivă de artiști consacrați și de artiști la început de drum din mediul artistic bârlădean. Expoziția reunește lucrări din portofoliul pictorilor: Daniel Bulgaru, Cristian Ghiță, George Dranga, Raluca Dănăilă, Mădălina Forțu, Cristian Gheorghiță, Denisa Gherasim-Toniță, Dionisie Gradu, Dan Horgan, Eugen Iftene, Marius Lupu, Constantin Mardare, Florentin Pălăduță, Sebastian Pascu, Mihaela Stoian, Valentin Stoian, Cristina Tudose, Niculina Vlad, George Zabulichi.

Evenimentul se înscrie în seria manifestărilor zilelor culturale bârlădene ajunse la a XXXVII-a ediție. Publicul consumator de artă, prezent în sală, s-a bucurat în debutul activității, de un recital oferit de Cvartetul „Con Allegria” , format din Georgiana Tănase (vioara I), Maria Ciorăscu (vioara II), Andrei Ignat (violă) și Adi-Dan Gavrilă (violoncel).

La manifestarea culturală au participat, primarul Dumitru Boroș, viceprimarul Ana-Maria Vintilă, pictorii Dionisie Gradu, Nelu Grădeanu și Antonio Romeo Pălie, împreună cu oameni de cultură, artiști, profesori, precum și elevi și studenți bârlădeni. Expoziția cuprinde o parte din lucrările a nouăsprezece artiști plastici.

Cu emoție și recunoștință, artistul plastic Dionisie Gradu a creionat în cuvinte alese, talentul artiștilor bârlădeni.

Maestrul în artă plastică, profesorul Dionisie Gradu a ținut să îi felicite pe artiști și le-a mărturisit că, ochiul lui ager a surprins prezența talentului incontestabil, precum și a creativității, în lucrările expuse, îndemnând publicul la descifrarea mesajului fiecărei opere de artă. Totodată, maestrul a punctat, că lucrările sunt realizate atât clasic, în ulei sau acuarelă, cât și prin tehnici noi – digitale. Tematica abordată este una vastă, de la artă sacră – icoane, la picturi realizate cu o viziune modernă, personală.

Realizarea expoziției a fost posibilă cu ajutorul suportului logistic asigurat de profesorul Sebastian Pascu.

Bârlădenii se vor bucura de expoziție pe toată perioada desfășurării Zilelor Culturale, între 9 -18 iunie.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.