spot_img
12.7 C
Vaslui
01-nov.-2024
spot_img

Scandal monstru la Tanacu: un paramedic, fermier în timpul liber, este acuzat de distrugere și tentativă de omor

- Advertisement -
GRAV… Marius Alupoaei îl acuză pe Cristinel Bodescu de tentativă de omor după ce acesta ar fi dat cu mașina peste el. De asemenea, și Gheorghe Mihoci face acuzații grave la adresa paramedicului fermier

ACUZAȚII GRAVE… Pășunea comunală și câteva suprafețe de teren lucrate la mica înțelegere au devenit motiv de ceartă între câțiva fermieri din comuna Tanacu. Totul ar fi culminat, povestește Marius Alupoaei, în momentul în care Cristinel Bodescu ar fi intrat cu mașina pe pășunea lui, i-ar fi fugărit animalele, apoi l-ar fi lovit cu autoturismul ca, la final, să fugă acasă. La fața locului a fost solicitat și un echipaj de poliție dar, deocamdată, nu au fost înregistrate plângeri penale. Întreaga poveste ar fi început după ce cei doi s-ar fi înțeles ca o suprafață de 90 de hectare de pășune să fie exploatată de unul dintre ei, dar fiecare să încaseze subvenția oferită de APIA pe câte jumătate din suprafață. Conform declarațiilor lui Marius Alupoaei, paramedicul Cristinel Bodescu, fermier în timpul liber, ar fi vrut ca animalele, 54 de capete de vită, să fie scoase de pe locul de pășunat și să ajungă într-o tarla cultivată cu grâu. «Pe lângă distrugeri, exista și riscul ca vitele să moară dacă ar fi consumat grâul în lapte », spune acesta. De partea cealaltă, paramedicul spune că totul este o invenție și că, de fapt, conflictul dintre ei ar fi pornit de la o datorie de 6.000 de lei. “Când vrei să faci rău, atunci înflorești povestea! Dar dacă este adevărat că l-am luat pe capota mașinii, de ce nu a pățit nimic și nici tabla mașinii nu a avut de suferit?”, se apără Cristinel Bodescu. Se pare că, de fapt, întreaga poveste se învârte în jurul banilor de la APIA, 700 de lei/ha, subvenție pășune. Din acești bani, fermierii achită 250 de lei/ha, chiria către primărie și le rămâne un câștig de 450 de lei/ha.

Dacă, până în urmă cu 10-15 ani, erau la modă conflictele din mediul rural, odată cu aplicarea Legii 18/1991, se pare că nici acum acestea nu au dispărut. Motivele sunt acum ceva mai diversificate mai ales că, pe lângă suprafețele de teren disputate, au apărut și sumele de bani oferite, drept subvenții, de către APIA. Un astfel de exemplu este conflictul izbucnit între Cristinel Bodescu, un paramedic, fermier în timpul liber și câțiva fermieri din comuna Tanacu. Totul ar fi pornit după ce, povestește Marius Alupoaei, între el și Bodescu a apărut o înțelegere ca urmare a închirierii, de la Primăria Tanacu, a unei suprafețe de pășune comunală. Mai exact, fiecare a închiriat câte 45 de hectare dar, conform înțelegerii dintre cei doi, Alupoaei ar fi trebuit să exploateze întreaga suprafață de 90 de hectare, iar Bodescu doar să încaseze subvenția de 700 de lei/ha, oferită de APIA Vaslui. «Am 54 capete de bovine pentru care am licitat, anul trecut, pentru 45 de hectare de pășune. Aceeași suprafață a fost licitată și de Bodescu. Ne-am înțeles verbal ca eu să mă folosesc de toată suprafața și el doar să încaseze subvenția de la APIA. Fără să am nici un conflict cu el m-am trezit că mi-a rupt gardul de împrejmuire a pășunii și a intrat cu mașina. Eu eram la aproximativ 500 de metri distanță și stăteam de vorbă cu un cioban. Ciobanul cu fața către el, eu cu fața la cioban. El este cel care mi-a spus, la un moment dat, că este unul cu mașina care-mi fugărește animalele. Am plecat spre el și, pe drum am sunat la 112. Am tras mașina în apropiere și m-am dat jos. M-a lovit cu mașina, m-a aruncat câțiva metri și a plecat acasă. La scurt timp s-a întors, împreună cu soția lui, dar au ajuns și polițiștii. Aceștia mi-au spus că nu-l pot testa cu aparatul alcooltest pentru că nu este la volan și că nu a circulat pe drumurile publice. Dar, Bodescu mi-a distrus gardul și mi-a și furat bateria de la gard (gard electric special pentru împrejmuire animale – n.r.), baterie de aproape 1.000 de lei. Nici în portbagaj nu l-au controlat pentru că spuneau că nu au cadru legal. Totul s-a întâmplat vineri seara, pe la 20.50. Polițiștii au luat declarații și am înțeles că fac demersuri pentru un dosar penal», spune Marius Alupoaei. De asemenea, un alt fermier, Gheorghe Mihoci, face acuzații la adresa paramnedicului, fermier în timpul liber. Acesta povestește că Bodescu îi ocupă abuziv o suprafață de 1,44 hectare de teren agricol. “Eu am un teren în mijlocul tarlalei. Mi l-a cerut în arendă, dar i-am spus că îl las să-l folosească dar să îmi dea, în loc, teren în altă parte. I-am făcut plângere la poliție, dar, deocamdată nu s-a întâmplat nimic. Mi-a făcut câteva șicane de-a lungul timpului numai să-i las terenul să-l folosească el”, spune Mihoci.

Paramedicul fermier își spune propria variantă a scandalului de la Tanacu

De partea cealaltă, Cristinel Bodescu se apără și spune că totul este o exagerare a celor care-i aduc asemenea acuzații. Mai mult, acesta susține că întregul conflict a pornit, de fapt, de la o datorie mai veche a familiei Alupoaei către el și pe care acesta nu și-a mai plătit-o. “Când vrei să faci cuiva rău, înflorești adevărul. Dacă erau oameni corecți, ar fi trebuit să-i plătească datoria de 9.000 de lei pe care o au la mine. Le-am lăsat un teren în exploatare pentru a obține o sumă mai mare de la APIA. Este vorba de un hectar de teren pentru care ne-am înțeles ca eu să-l lucrez și ei să fie în acte. Din toată suma datorată mi-au dat, la un moment dat ,3.000 de lei, dar diferența nu au achitat-o nici acum. Cât despre pășunea respectivă, povestea este alta. Ei au reușit să digitizeze întreaga suprafață de 45 de hectare, eu numai 28. La primărie, chirie, plătesc pentru întreaga suprafață. Așa că eu nu sunt obligat să suport 7.000 de lei, pe 17 hectare, în fiecare an și ei să se folosească de pășune. Am fost acuzat și că l-am lovit cu mașina dar, dacă este așa, de ce nu are un certificat medico-legal și de ce loganul meu are tabla intactă ? Dacă ar fi fost să dau cu mașina peste el, poate că ar fi trebuit să am tabla îndoită», spune Cristinel Bodescu.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

2 COMENTARII

  1. Cum adică fermier în timpul liber ??! Unii muncesc ca sclavii 12 ore pe zi inclusiv sâmbătă pe 3 000 lei brut pe luna iar alții au timp și de serviciu și de afaceri . Trai nene. Bugetarii ăștia după ce au salarii nesimțite în timpul liber sunt afaceriști ei merg la serviciu sa stea la bârfă la cafele dacă merg ca mai mult stau acasă. Agricultura este măcinată de evaziune fiscală și muncă la negru, subvențiile au atras ca un magnet mafioții vânători de subvenții și beneficii din bugetul statului. De ce nu se da o lege ca la un nr de animale sau la un nr de ha subvenționate sa aibă angajați cu forme legale cu caracter permanent.

  2. Pasunea comunală este proprietatea oamenilor și se plătește impozit de propietarPrimaria are pășune la Râioasă langa Vaslui.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.