spot_imgspot_img
10.7 C
Vaslui
30-apr.-2024

LUMINITELE SPERANTEI

- Advertisement -

MESAJ Sute de lumânãri s-au aprins sâmbãtã seara în centrul Husului, ca un mesaj luminos pentru toti cei care cred cã voluntariatul poate salva multe vieti mãcinate de sãrãcie si neputintã! Sub sloganul “Aprinde o stea pentru comunitatea ta”, Centrul Diecezan Caritas Iasi, prin reprezentantii sãi locali, a organizat si la Husi, cea de-a cincea editie a campaniei “Un million de stele”. A subscris evenimentului si primarul orasului, Ioan Ciupilan, care a aprins si el o flacãrã pentru încurajarea viitorilor voluntari de la Husi.

ÎMPREUNÃ Evenimentul s-a bucurat de succes în “orasul dintre vii”, unde multi oameni, tineri îndeosebi, au venit cu bucurie la întâlnirea de la orele 17,00, pe strada “General Teleman”, în vecinãtatea parcului Rodina. Organizatorii, reprezentati la Husi de Centrul de Îngrijire la Domiciliu, coordonat de Adriana Miclãus, au creat pentru toti o atmosferã plãcutã, cu muzica specialã a grupului de tineri care cântã în corul Bisericii “Sfântul Anton”, un ceai cald pentru toatã lumea, dar si proiectarea mesajului pe un ecran special. “Ne-am strãduit sã fie frumos, pentru ca mesajul, apelul nostru la voluntariat, sã fie perceput asa cum trebuie. Au fost 461 de lumânãri, care au reprezentat stema Centrului Diecezan Caritas, ce au fost aprinse si dãruite fiecãrui participant. Toate lumânãrile au fost sfintite, înainte de a fi date, iar ele purtau mesajul principal al evenimentului “Aprinde o stea pentru comunitatea ta”, a declarat Adriana Miclãus.

Autoritãtile locale s-au angajat sã sustinã voluntariatul la nivelul Husului!

SOLIDARITATE Pe lângã multe cadre didactice ale scolilor si liceelor din oras, venite împreunã cu elevii lor, la aceastã campanie au participat si primarul Ioan Ciupilan, precum si deputatul de Husi, Dan Marian. Fiecare din ei a avut câte un scurt discurs, în care a pledat pentru solidarea oamenilor în fata situatiilor grele, declarându-se sustinãtori ai unor astfel de manifestãri cu mesaj pozitiv, în spatiul public. “Ne-am bucurat foarte mult de prezenta reprezentantei Centrului Diecezan de la Iasi, doamna Mihaela Tescoschi, care a avut câteva cuvinte despre ce înseamnã campania <<Un million de stele>>. A fost primarul Husului, Ioan Ciupilan, dar si domnul deputat, Dan Marian. La fel si preotul Andrei Ciobãnicã, de la Biserica “Sfântul Anton” Husi ne-a fost alãturi. Sperãm cã totul a ajuns la sufletele oamenilor si voluntariatul va ajunge si la Husi un mod de viatã, un fel de a demonstra cã suntem oameni si cã ne pasã dacã celui de lângã noi îi este greu”, a mai spus Adriana Miclãus.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

420 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.