spot_img
15.2 C
Vaslui
16-iun.-2024
spot_img

Concurs de educatie anticoruptie pentru liceenii din municipiul Vaslui

- Advertisement -

COLABORARE… Dupã ce sãptãmâna trecutã, participantii la olimpiada de matematicã au primit câte o revistã cu pescarul de spãgi, Dumitru Buzatu, sãptãmâna aceasta a venit rândul liceenilor din municipiul Vaslui sã învete câte ceva despre coruptie. Serviciul Judetean Anticoruptie Vaslui din cadrul Directiei Generale Anticoruptie, în parteneriat cu Inspectoratul Scolar Judetean Vaslui si Primãria Municipiului Vaslui, deruleazã în perioada 13 – 31 mai 2024, un concurs local ce presupune crearea unor infografice cu tematicã anticoruptie, adresat elevilor de liceu, concurs ce are ca scop constientizarea tinerilor cu privire la efectele coruptiei asupra societãtii, atitudinea ce trebuie adoptatã fatã de astfel de fapte si modalitãtile de sesizare a acestora.

Concursul se intituleazã ” Mã informez, împotriva coruptiei reactionez” si îsi propune sã stimuleze implicarea elevilor din liceele municipiului Vaslui în dezvoltarea unor mesaje vizuale de impact cu un continut complex de informatii în vederea promovãrii unui comportament integru în rândul cetãtenilor. Participantii la concurs sunt încurajati, astfel, sã ia atitudine împotriva coruptiei si sã contribuie ei însisi, prin viziunea lor creativã, la dezvoltarea unui comportament activ si responsabil. Concursul se adreseazã tuturor elevilor înscrisi în institutiile de învãtãmânt din municipiul Vaslui în clasele IX-XII. Infograficele declarate cîstigãtoare vor fi premiate, în cadrul unei festivitãti, în perioada 30 – 31 mai 2024, eveniment în cadrul cãruia se va sãrbãtori si Ziua Directiei Generale Anticoruptie. „Mesajul DGA este de tolerantã zero la infractiunile de coruptie, iar pe aceastã cale îndemnãm cetãtenii sã ia atitudine împotriva faptelor de coruptie si sã sesizeze acest lucru ori de câte ori este necesar.La nivelul judetului Vaslui, DGA este reprezentatã de Serviciul Judetean Anticoruptie Vaslui, al cãrui sediu se aflã în Vaslui, strada Mihail Kogãlniceanu, nr. 25. Cetãtenii care vor sã ia atitudine împotriva faptelor de coruptie pot face acest lucru printr-o sesizare la Sistemul Call-center anticoruptie 0800.806.806, prin e-mail la adresa vaslui.dga@mai.gov.ro sau direct la sediul structurii judetene”, au anuntat organizatorii concursului.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

1 COMENTARIU

  1. Sunteti caraghiosi! Care toleranta zero la infractiunile de coruptie cand infractorului Buzatu i-ati dat drumul. Poate il puneti si presedintele juriului concursului. Cum sa fie incurajati elevii sa ia atitudine cand la varful invatamantului vasluian coruptia este in floare? Cum sa mai ia atitudine cetatenii cand vad ca toti coruptii sunt eliberati unul cate unul iar procesele dureaza pana se prescriu faptele? Faceti actiuni de ochii lumii doar ca sa va aflati in treaba, fara nici un rezultat concret. Nu mai crede nimeni in utilitatea DGA si a justitiei in Romania.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.