spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
6.6 C
Vaslui
14-mai-2025

Eleva Elena Mihaela Toader, noi premii la Olimpiada Satelor din România

- Advertisement -

BRAVO… Eleva Elena Mihaela Toader, din comuna Dodesti, a obtinut un nou rezultat deosebit Olimpiada Satelor din România. Aceasta a fost rãsplãtitã cu o Mentiune din partea Ministerului Educatiei si o medalie de argint din partea Societãtii de Stiinte Matematice din România. Alãturi de Elena, a mai participat eleva Ioana Alexandra Burlacu de la Școala Gimnazialã „Ionel Miron” Ivãnesti, judetul Vaslui (clasa a V-a), pregãtitã de profesoara Maria Loredana Câmpanu. „Felicitãm cu drag toti participantii pentru efortul depus si în special pe Elena-Mihaela Tader, elevã la Scoala Gimnazialã „Victor Ion Popa”, sat Dodesti, judetul Vaslui, în clasa a VIII-a, îndrumatã la clasã de domnul profesor Cãtãlin Bosnea, care a reusit sã obtinã Mentiune din partea Ministerului Educatiei si Cercetãrii si Medalie de Argint oferitã de Societatea de Știinte Matematice din România. Olimpiada Satelor din România devine astfel nu doar un concurs, ci si o punte între comunitãtile rurale si mediul educational de elitã, demonstrând cã talentul nu tine cont de geografie, ci de pasiune si muncã sustinutã. Le dorim tuturor mult succes, rãbdare si perseverentã în atingerea noilor obiective!”, a transmis Inspectoratul Scolar Judetean Vaslui.

Etapa nationalã a Olimpiadei Satelor din România s-a desfãsurat în perioada 16-19 aprilie, în municipiul Cluj-Napoca. Aflat la a 8-a editie, concursul a reunit la etapa finalã din acest an scolar, 144 de elevi din clasele V-VIII, provenind din satele si comunele din 41 de judete ale tãrii. Concursul se aflã în Calendarul concursurilor scolare finantate de cãtre Ministerul Educatiei si Cercetãrii si se desfãsoarã în parteneriat cu Societatea de Știinte Matematice din România, având ca scop încurajarea si sprijinirea tinerilor talentati din zonele rurale, oferindu-le sansa de a se afirma la nivel national într-un cadru competitiv si stimulant. Subiectele au fost concepute pentru a testa nu doar cunostintele teoretice, ci si creativitatea matematicã si capacitatea de rezolvare a problemelor. Lotul a fost însotit de profesoara Maria Loredana Câmpanu, profesoarã la Școala Gimnazialã „Ionel Miron” Ivãnesti.

„Sunt foarte surprinsã de premiul obtinut, deoarece prioritatea mea în prezent este Evaluarea Nationalã”

Întrebatã cum descrie experienta de anul acesta, Elena Mihaela ne-a povestit cã a fost diferitã fatã de ce a trãit în anii anteriori: „Subiectele au fost concepute cu mare grijã astfel încât fiecare copil sã poatã obtine un punctaj frumos, iar cel mai mult m-a impresionat simplitatea unor probleme pe care le continea. Dupã olimpiadã am avut trei ore libere pe care le-am petrecut explorând superbul Mall Iulius, care este enorm si unde am reusit sã îmi gãsesc cartea mult doritã „Micul print”, iar dupã afisarea rezultatelor am fost sã vizionãm un film. La terminarea filmului am participat la premiere si pot spune cã sunt foarte surprinsã de premiul obtinut (mentiune si medalie de argint), deoarece prioritatea mea în prezent este Evaluarea Nationalã. Pe lângã acestea, am vizitat centrul Clujului – unde am descoperit oameni foarte talentati în mestesuguri si Grãdina Botanicã – plinã cu cele mai ciudate tipuri de flori. Asemenea anilor trecuti, experienta a fost una plãcutã, cunoscând oameni noi care ne-au primit cu bratele deschise în superbul oras (care din punctul meu de vedere este o combinatie între autenticitate si modern) si legând prietenii. Anul trecut a fost unul dintre anii în care nu am participat la etapa nationalã, dar pot spune cã experienta a fost diferitã de anii anteriori”, a povestit Elena Mihaela Toader.

Mesaj pentru elevii care vor sã ajungã la o etapã nationalã: „Matematica vã deschide mintea”

ÎNDEMN…De asemenea, eleva a avut un mesaj pentru toti copiii care vor sã ajungã la etapa nationalã: „mereu trebuie sã aveti încredere în voi si sã vã doriti mai mult, iar atunci când nu reusiti, sã vã gânditi cã un pas înapoi face cât doi înainte. Nimic nu e întâmplãtor, dar mereu trebuie sã îti doresti mai mult pentru a reusi sã ajungi acolo sus. Matematica vã deschide mintea si nu trebuie sã fie o obligatie, doar o pasiune precum desenul sau muzica. Eu mã bucur cã numele Scolii „Victor Ion Popa” Dodesti a ajuns acolo sus, iar pentru aceasta sunt recunoscãtoare celor care m-au sprijinit si m-au sustinut, în special domnului profesor Bosnea Cãtãlin, doamnei inspector de matematicã Garabet Diana Monica, doamnei director Simion Janeta Gabriela, doamnei primar Cerbu Loredana Elena, care întotdeauna a fost alãturi de mine, si mamei mele Toader Margareta, tatãlui meu Toader Mihai, respectiv surorii mele Toader Maria”, a transmis eleva.

- Advertisement -
spot_imgspot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.