
Până în 2050, numărul persoanelor de peste 60 de ani va depăși două miliarde, potrivit estimărilor demografice. În acest interval, tot mai mulți oameni vor ajunge să trăiască mai mult decât generațiile anterioare. Din fericire, menținerea funcțiilor fizice și cognitive la vârste înaintate depinde în mare măsură de factori care pot fi controlați, precum alimentația.
Consumul regulat de alimente bogate în flavonoide este asociat cu o scădere semnificativă a riscului de fragilitate fizică și deteriorare cognitivă în rândul adulților în vârstă, potrivit unei cercetări publicate în The American Journal of Clinical Nutrition. Studiul, desfășurat pe o perioadă de 29 de ani și bazat pe datele a peste 85.000 de participanți, evidențiază beneficiile unei diete care include frecvent fructe, legume, ceai și alte surse naturale de flavonoide. Persoanele care urmează un astfel de regim prezintă un risc cu 15% mai mic de a dezvolta fragilitate și cu 12% mai redus de a suferi tulburări cognitive. Citeste continuarea aici: https://hotnews.ro/11-alimente-si-bauturi-care-asigura-o-imbatranire-activa-si-sanatoasa-2005634