spot_img
spot_img
23.8 C
Vaslui
27-iul.-2025

UPDATE: Ce s-a întâmplat cu ștrandul de la Bârlad, deținut de Sindicatul fabricii de rulmenți? Cine este misteriosul cumpărător?

- Advertisement -

UPDATE: În sfârșit, avem și o reacție din partea liderului de sindicat de la Rulmenți, Alexandru Adrian Galiță, după ce am încercat zile întregi să comunicăm cu acesta. Vremea Nouă dorea să lămurească două teme și anume, ce funcție ocupă dânsul acum în cadrul companiei Rulmenți SA, dar și detalii despre vânzarea ștrandului, care a aparținut sindicatelor de la Rulmenți. Acesta ne-a sunat după apariția articolului de mai jos, val-vârtej, amenințându-ne și spunând că informațiile cum că el a vândut ștrandul sunt false, dar și că tranzacția a fost făcută de celălalt sindicat. Redactorii Vremea Nouă nu a afirmat niciodată că Alexandru Adrian Galiță este în spatele vânzării acestui bun, ci doar am anunțat că vom publica în cel mai scurt timp un articol cu detaliile acestei tranzacții. Fără să avem terminată investigația, acesta ne obligă să publicăm parțial câteva informații din ancheta noastră, tocmai pentru a lămuri și această problemă. Într-adevăr, tranzacția ștrandului a fost făcută de Sindicatul Liber de la Rulmenți, unde lider este Cătălin Ulinic. Știm că tranzacția s-ar fi cifrat oficial, în acte, la 500.000 euro, și că vânzarea a fost făcută către o companie de construcții. În articolul de mai jos am relatat că fostul lider al acestui sindicat, Iulian Mardare, și-a dat demisia după ce acesta nu a reușit să îi convingă pe sindicaliști ca ștrandul să fie vândut la primărie.

Tranzacția s-a făcut până la urmă cu o firmă privată, fiind lesne de înțeles că cel care i-a urmat lui Mardare la conducerea Sindicatului, a făcut tranzacția. Toate aceste date urmau să fie publicate după ce reușeam să stăm de vorbă cu acest lider, Cătălin Ulinic, pe care încă nu am reușit să îl contactăm. Noi l-am sunat pe Galiță, pentru că fiind din fenomen, ne putea oferi informații. Era obligat să o facă, pentru că la rându-i, acesta reprezintă mișcarea sindicală, chiar dacă nu sindicatul său a făcut tranzacția. Cum discuția a fost una scurtă, în care a vorbit doar acesta, nu am mai reușit să verificăm și informațiile cu privire la faptul că acesta este liderul unui sindicat mai mult alb, adică dedicat conducerii, decât angajaților. Am fi vrut să îl întrebăm pe domnul Galiță, dacă este adevărat că a fost consilierul pe probleme tehnice al CEO-ului companiei Muhammet Orcun Kir și dacă actualmente este manager de utilități și management electric, începând cu februarie 2025. Nouă ni se pare că aceste funcții pe care le deține sunt în contradicție cu statutul liderului de sindicat. Am mai fi vrut să îl întrebăm dacă este adevărat că sindicaliștii lui Cătălin Ulinic au primit după vânzarea ștrandului tichete de câte 300 de lei. Și dacă membrii din sindicatul pe care el îl conduce au primit, la fel, această sumă. Noi am fi preferat ca aceste discuții să nu le purtăm prin intermediul ziarului, cu întrebări publice și răspunsuri ulterioare, dar dacă aceasta este modalitatea pe care o preferă liderul de sindicat Galiță, ne conformăm. În ceea ce privește amenințările sale, acestea ne lasă reci, fiindcă indiferent de ce va face domnul Galiță, Vremea Nouă tot îi va informa pe cetățenii Bârladului și, de altfel, pe toți cei care au fost rulmentiști, despre ce se întâmplă astăzi cu fabrica-fanion a județului, dar și cu bunurile celor 11.000 de rulmenitști.

ȘTIREA INIȚIALĂ: ÎNTREBĂRI… După ce ziarul Vremea Nouă a publicat articolele despre disponibilizările colective care se fac la Rulmenți SA Bârlad, conducerea companiei s-a supărat brusc. Directorul general, Muhammet Orcun Kir s-a arătat revoltat că informația concedierii colective a 156 de persoane din fabrică a „transpirat” în public. La fel și liderul de sindicat, Alexandru Adrian Galiță, este revoltat că ziarul nostru nu a relatat cum și-ar fi dorit acesta evenimentul destul de neplăcut din viața acestei companii.

Reporterii Vremea Nouă au aflat că liderul de sindicat de la Rulmenți SA nu este chiar ușă de biserică, pentru că acesta este mult mai apropiat de conducerea companiei, decât de angajații pe care ar trebui să îi reprezinte. Vremea Nouă a încercat să verifice unele informații care circulă pe piață despre jocurile de culise cu bunurile acestui sindicat, dar nu am mai reușit să comunicăm nici cu liderul de sindicat, nici cu alți sindicaliști din al doilea sindicat de la Rulmenți. Întrebarea noastră era dacă ștrandul care se întinde pe o suprafață de 2,6 hectare din Bârlad a fost vândut unui antreprenor, pentru a se construi câteva blocuri. Acest ștrand a fost concensionat o bună parte de timp soției fostului polițist Cătălin Bejenariu, care se asociase cu câteva persoane dubioase din Bârlad. Vremea Nouă investighează această tranzacție a sindicatului, pentru că nu trebuie uitat că patrimoniul nu este al celor câteva sute de sindicaliști care acum mai lucrează în fabrică, ci al tuturor celor 11.000 de rulmentiști, care la un moment dat au activat în această companie importantă din județul Vaslui. Acum, în fabrică, înaintea disponibilizării celor 156 de oameni, ar mai fi, teoretic, vreo 500 de angajați. Practic, nu se știe. Primăria a vrut să cumpere acest ștrand de la sindicat, pentru a-l reda bârlădenilor, însă suma cerută a fost una exorbitantă. Sindicatul, prin liderii lor, au cerut un milion de euro. La acea vreme, un alt lider de sindicat care a demisionat în decembrie anul trecut, Iulian Mardare, își dorea ca ștrandul să fie cumpărat de Primărie și astfel acesta să fie folosit de toți rulmentiștii care au lucrat în această companie. Dar când a văzut că celălalt lider de sindicat, Adrian Alexandru Galiță, are alte interese și este sprijinit de directorul companiei, iar sindicatul lui fusese cumpărat la bucată, a demisionat. Se pare că, după demisie, ștrandul a fost vândut și, într-un final, acesta ar fi ajuns la un antreprenor care va construi aici blocuri. Este important, așadar, de aflat istoria acestei tranzacții imobiliare, valoarea cu care s-a vândut și, mai ales, ce s-a petrecut cu banii obținuți.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

14 COMENTARII

  1. Tot trădătorii români au pus umărul la falimentul fabricii : directori ,șefi de secții ,de birouri plus lingăiii din preajma lor și cei din politică …………

  2. Să cumpere străinii totul, dacă noi tot nu avem creier să fim administratori buni. Merită să ne ia țara cu totul căci mereu am fost proști și fraieri.

  3. Acest galiță este omul turcilor,la ultima grevă avută în fabrică era lider la sindicatul,,siderul ” pentru că în fabrică au fost două sindicate și sunt în continuare,sa mers după principiul lui Confucius,, divide et impera” , dădeau vina unul pe altul la negocieri, celălalt sindicat fiind,, sindicatul liber rulmentul ” , de fapt ei erau cu turcii și unul și celălalt lider,cum vă spuneam la ultima grevă care a avut loc excrocul de galiță umbla cu fostul CEO turc al fabricii și îl proteja printre oameni, era în stare să-l lingă și in cur pe turc dacă se dezbrăca așa ce ținea cu oamenii din sindicat,el este pensionar de ceva vreme și freacă pwla prin fabrică având o funcție bine remunerată ,pe deasupra a fost și consilier la cj Vaslui și ați ghicit din partea PSD care ține cu săracii,pardon fraierii,și nu sunt puțini, ce scrieți in articol este real sa incercat golănia cu vânzare ștrandului către polițistul bejenaru de pe vremea celuilalt fost lider de sindicat de la ,,sindicatul liber ” fostul maistru ,, țăranul” cum i se mai spunea în fabrică dar vicelider pe atunci era socrul lui bejenaru ,care acum pensionar fiind lucrează la Carrefour Bârlad,nu le-a ieșit,acum băiețașul ăsta din Zorleni care este lider la sindicatul liber ,ulinic,sau unlindic cum îi spun ăștia prin fabrică a pus botul și a luat potul că el e brunețel așa și sa gândit să dea lovitura să vedem cum va fi pină la capăt și ce va face organele abilitate ale statului român ,oricum cercetați și scrieți aveți dreptul să o faceți,mie unul când trec pe lângă galiță prin oraș mi se face greață,am așa o senzație de vomă in ce hal am ajuns ca nație.

  4. Pe strand erau doua firme. Una care detinea prin inchiriere si alta care opera ca agent comercial. Pentru ca cea de-a doua firma sa renunte la „anumite chestii”, un fost politist a luat ca sa-si dea acceptul prin semnatura 100 de mii de euro. Verificati informatia. Banii au fost cash.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.