Guvernul Turciei a inițiat măsuri pentru reducerea risipei alimentare la micul-dejun tip bufet sau mixt. Noile reglementări vor elimina cerința unui număr minim de persoane pentru servirea micului-dejun mixt, iar în hotelurile all-inclusive se va trece la sistemul „îți alegi singur mâncarea”, relatează Sabah.
În Turcia se irosesc 23 de milioane de tone de alimente anual
Potrivit Fundației Turce pentru Prevenirea Deșeurilor, în fiecare an se irosesc aproximativ 23 de milioane de tone de alimente, dintre care circa 35% din fructe și legume sunt aruncate înainte de a fi consumate.
Consiliul Prezidențial pentru Agricultură și Politici Alimentare, care a elaborat un raport detaliat pe această temă, îl va prezenta președintelui Recep Tayyip Erdoğan. Ulterior, Parlamentul va discuta reglementări legale pentru a reduce risipa și a împiedica localurile să impună restricții la servirea micului-dejun.
Jumătate din alimentele de la micul-dejun se aruncă
Ramazan Bingöl, membru al Consiliului și președinte al Asociației pentru Toate Restaurantele și Turism (TÜRES), a declarat că jumătate din micul-dejun mixt se aruncă, problemă amplificată de obligativitatea unui număr fix de porții în funcție de numărul de clienți.
Citeşte întreaga ştire: Hotelurile din Turcia vor fi obligate să renunțe la celebrul model „all-inclusive”, din cauza risipei alimentare. Cu ce va fi înlocuit