spot_imgspot_img
14.1 C
Vaslui
30-apr.-2024

Trotuarele din municipiul Bacau se curata mecanic

- Advertisement -

– in premiera pentru oras, Primaria Bacau a achizitionat o masina de maturat si spalat trotuarele – municipalitatea bacauana a pus la punct un grafic de curatenie, in care sint luate in calcul toate zonele orasului, cu date fixe de curatenie

Bacauanii au putut admira ieri in zona centrala a orasului un nou utilaj de curatenie. De la Parcul Trandafirilor si pina spre Palatul Administrativ, pe ambele parti de trotuar, masina a mers in sus si in jos facind o adevarata demonstratie de curatenie. În premiera pentru municipiul Baca, spalatul si maturatul trotuarelor se realizeaza mecanic. “Primaria Bacau are acum în dotare o masina perfect adaptata pentru acest gen de operatiuni, care elimina disconfortul creat de praf. Masina de maturat trotuare a fost achizitionata în cadrul proiectului Depozitul Integrat al Deseurilor, proiect a carui valoare este de 20 de milioane de euro, din care 15 milioane de euro nerambursabili”, a declarat Ionut Tomescu, purtator de cuvint la Primaria Bacau. În cadrul acestui proiect au fost achitionate alte 15 utilaje pentru maturat, spalat strazi, încarcat, compactat si transportat deseuri, peste 15.000 de pubele pentru deseuri colectate selectiv si peste 5.000 de compostoare pentru deseuri vegetale. Valoarea tuturor acestor utilaje si a pubelelor este de circa 2,7 milioane de euro.

Amplu program de curatenie in cartierele Bacaului

Primaria Bacau, prin Directia de Servicii Publice, a stabilit programul de curatenie în cartierele din oras, pentru fiecare zi a saptaminii, începind de luni, 26 martie 2012. Aceasta actiune se va desfasura zilnic, între orele 20.00 – 06.00 si consta în maturatul mecanic al tuturor strazilor. Activitatea de curatenie a orasului va avea un caracter permanent. Programul de lucru se va repeta saptaminal, pentru fiecare cartier în parte. Concomitent cu maturatul mecanic, la activitatile de curatenie vor participa si circa 300 de persoane. Dintre acestea, 260 sint de la Directia de Servicii Publice, inclusiv 100 de zilieri, iar 40 sint persoane private de liberate. “Primaria a decis sa apeleze inclusiv la serviciile persoanelor private de liberatate ca urmare a efectivelor reduse ale Directiei de Servicii Publice cauzate de disponibilizarile operate în urma deciziilor Guvernului. In zilele în care se va face curatenie, pentru eficientizare, circulatia rutiera în cartierele respective se va desfasura cu restrictii. Cetatenii sint rugati sa elibereze locurile de parcare conform programului. Anunturile pentru eliberarea strazilor vor fi facute si de Politia Locală, prin atentionari la fiecare scara de bloc si la fiecare autoturism în parte”, a precizat Ionut Tomescu.

www.ziaruldebacau.ro

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.