spot_imgspot_img
16.5 C
Vaslui
30-apr.-2024

Parcari goale, masini pe trotuar

- Advertisement -

INDOLENTÃ…. În Vaslui, soferii grãbiti parcheazã în usa magazinelor sau institutiilor unde au treabã, pe motiv cã se grãbesc si oricum nu stau prea mult. Altii, se opresc cu masinile pe trotuar, cât mai aproape de scara blocului. Asa se face cã, în timp ce parcãrile dintre blocuri stau goale, masinile întepenesc ore în sir pe trotuare, pe spatiile verzi sau în curbe.

Comoditatea bate legislatia rutierã. Asa se face cã unii soferi coboarã din masini, direct în magazine, iar altii, din apartament, direct în autoturism. Zeci de vasluieni parcheazã ilegal, chiar dacã au de parcurs doar câtiva metri pânã la locurile special amenajate. Conducãtorii auto stiu cã gresesc, dar au scuza pregãtitã: “nu stau decât câteva minute” sau “nu sunt locuri în parcare”. Cel mai des se întâmplã ca soferii sã-si parcheze masinile pe trotuare, blocând accesul pietonilor, iar acestia din urmã sunt nevoiti sã facã slalom printre autoturisme. De multe ori, politistii de la circulatie sunt depãsiti de situatie. Cu toate cã se aleg cu amenzi usturãtoare, conducãtorii auto continuã sã parcheze pe unde apucã.

Peste 2.000 de soferi amendati

Cu fiecare an care a trecut, orasul s-a umplut de masini. E cunoscut faptul cã la Vaslui nu sunt locuri de parcare suficiente, dar chiar si asa, nici atunci când sunt goale, acestea nu au mare cãutare. Soferii preferã sã îsi lase masinile, chiar si pret de câteva minute, cât mai aproape de unitãtile unde au treabã. Uitã regulile de circulatie si chiar pe cele ale bunului simt. În ultima vreme, s-a încercat o constientizare a acestora cu privire la obligatiile pe care le au atunci când stationeazã sau parcheazã. Cu toate acestea, de la începutul acestui an, politistii au aplicat 2.171 de sanctiuni contraventionale, pentru opriri si stationãri neregulamentare. “Din activitãtile desfãsurate de cadrele Biroului Municipal privind controlul, supravegherea si fluidizarea traficului rutier, am constatat cã multi conducãtori auto nu respectã spatiile de parcare special amenajate parcând pe trecerile de pietoni la mai putin de 25 de metri de locul acestora pe trotuare, încurcând deplasarea pietonilor”, a declarat Iulian Munteanu, seful Biroului Municipal Rutier Vaslui. Amenzile mari nu reusesc sã îi convingã pe soferi sã respecte legea. “Peste 2.000 de conducãtori auto au fost sanctionati contraventional în prima parte a anului. Oprirea neregulamentarã se sanctioneazã cu 2-3 puncte amendã si cu aplicarea a 2 puncte de penalizare, iar stationarea neregulamentarã se sanctioneazã cu 4-5 puncte amendã si cu aplicarea a 3 puncte de penalizare”, a spus insp. Mihaela Straub, purtãtorul de cuvânt al IPJ Vaslui.

Douã parcãri, în acest an

De cealaltã parte, reprezentantii Primãriei Vaslui spun cã în acest an au fost date în folosintã douã parcãri si cã, în curând, vasluienii vor mai avea câteva sute de locuri de parcare. “Sunt în curs de finalizare încã douã parcãri. În plus, sunt date în executie alte douã parcãri, cele sase totalizeând un numãr de 500 locuri de parcare. Pentru anul 2011, prin intermediul proiectelor din cadrul PIDU, se vor realiza noi locuri de parcare prin supralãrgirea unor benzi de circulatie acolo unde infrastructura permite”, a declarat Geanina Tofan, responsabilul mass-media din cadrul Primãriei Vaslui. Vestea bunã este cã în curând se deschide noua Piatã Traian, iar aici vor fi disponibile 270 de locuri de parcare.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

4 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.