spot_imgspot_img
10.7 C
Vaslui
30-apr.-2024

Lăzăroiu: O nouă construcţie politică va apărea în jurul lui Ungureanu înainte de alegerile generale

- Advertisement -

Până la alegerile generale va apărea o nouă construcţie politică în jurul lui Mihai Răzvan Ungureanu, susţine fostul consilier Sebastian Lăzăroiu. Potrivit acestuia, dacă noua formaţiune va promova oameni noi, „s-ar putea transforma în agentul schimbării”.

Întrebat în cadrul unei discuţii online la HotNews, dacă va exista o nouă construcţie politică până la alegerile generale, „gen Noua Republică”, Lăzăroiu a dat un răspuns afirmativ.

“Da, vom avea. În jurul actualului premier”, a spus el, adăugând că, în noua construcţie, PNL nu ar urma să aibă un rol, ci doar „electoratul liberal”.

Lăzăroiu a subliniat că şi-ar dori foarte mult să-i vadă pe membrii din mişcarea “Noua Republică” „într-o construcţie de dreapta alături de MRU”.

“Ar fi un câştig real”, crede fostul ministru al Muncii. “Într-un fel sau altul MRU este asociat cu PDL şi acum. Eu cred că actualul premier, dacă va decide să construiască în jurul său o mişcare politică, trebuie să fie deschis tuturor celor care vor să i se alăture, nu doar PDL. Până la urmă. vorbim de o construcţie mai largă”, susţine sociologul.

În opinia sa, atuu-ul viitoarei mişcări politice îl constituie credibilitatea premierului Ungureanu. „Şansa lui de a construi ceva viabil în câmpul politic este să rămână credibil în sondaje. Dacă va scădea, va fi devorat. MRU va trebui să pună în centrul construcţiei sale oameni noi ca să fie credibilă”, recomandă Lăzăroiu.

Invocând datele unui sondaj, potrivit căruia 51% din români în acest moment nu au identificat încă agentul schimbării în bine, Lăzăroiu a apreciat că, dacă Ungureanu va reuşi o mişcare în forţă cu oameni noi, premierul „s-ar putea transforma în agentul schimbării”.

“Anul electoral 2012 este cu certitudine anul schimbării. Dar schimbarea nu este clar identificată în acest moment. Decât foarte puţin cu USL şi foarte puţin cu PPDD. Deloc cu PDL”, mai spune sociologul.

“În continuare cred că USL va lua în jur de 37%. Şi vă spun şi de ce. Vor fi curând şi migraţii inverse. De la USL la PDL. Când se va trage linia cu candidaturile la USL vor rămâne mulţi nemulţumiţi pe margini care probabil vor merge spre PDL şi PPDD. PPDD are în acest moment cea mai bună „energie electorală”. Dacă îşi va găsi candidaţi din ce cade pe margine (de la PDL şi USL) cred că vor avea un scor peste aşteptările noastre. Din păcate, nu cred că PDL va lua un scor cu 3 în faţă. Va lua cu 2. Acum depinde ce fel de 2 („doi de jos” sau „doi de sus”). Mai puţin decât migraţia de la PDL la USL mă îngrijorează competiţia în unele zone între PDL şi UNPR”, mai spune Lăzăroiu.

www.evz.ro/detalii

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.