spot_imgspot_img
10.7 C
Vaslui
30-apr.-2024

,,Ne-am propus sa ajungem la play-off’’

- Advertisement -

DORINTÃ… Fotbalul naste pasiuni si joacã un rol foarte important în viata suporterilor, a comunitãtilor locale. Asa au gândit si cei care în urmã cu doi ani au readus fotbalul în comuna Fãlciu. În acest an, Juventus Fãlciu îsi propune calificarea la play-off-ul campionatului judetean.

Primarul Neculai Moraru, un om cu fotbalul în sânge, a înscris-o, dupã o pauzã de patru ani, pe Juventus, odatã cu înscãunarea sa în postul de edil sef al comunei, în campionat. Acum în sezonul 2010-2011, obiectivul formatiei e acela de a ajunge la play-off. Chiar dacã în cele douã sezoane de când a reapãrut pe scena fotbalul judetean, Juventus Fãlciu nu a înregistrat rezultate deosebite, oamenii care se ocupã de echipã au o satisfactie enormã. La fiecare meci de pe teren propriu, aproximativ 400 de spectatori asistã la meciurile lui Juventus Fãlciu. Dupã cinci etape, Juventus Fãlciu se aflã pe locul trei al clasamentului seriei “Sud”, cu zece puncte, loc care le asigurã calificarea la play-off-ul Ligii a IV-a. Delegatul echipei, Vasile Moraru spune cã vrea sã vadã dacã echipa are valoare de play-off. “Avem jucãtori de la Bârlad, dar si din comunã. Nu avem individualitãti în echipã, la noi conteazã mult forta grupului. Deocamdatã ne-am propus sã ajungem la play-off, iar mai departe vom vedea ce va fi. Vrem sã vedem dacã avem valoare de play-off”, a declarat Vasile Moraru. Juventus Fãlciu este antrenatã de un fost profesor de sport din comunã, Cosmin Bãdãnãu.

“Avem o bazã sportivã frumoasã”

La Fãlciu existã un teren de fotbal cu sistem de drenaj cum putine echipe din campionatul judetean au. Stadionul are si o tribunã, unde ar încãpea aproximativ 750 de scaune. “La fiecare meci de acasã avem aproximativ 400 de spectatori, iar acest lucru ne bucurã. Avem o bazã sportivã frumoasã, construitã de fabrica de zahãr Pyretus. Avem un teren cu sistem de drenaj, tribune, gard împrejmuitor. Mai sunt câteva lucruri de fãcut, însã ca la fiecare echipe sunt probleme”, a spus Vasile Moraru.

Fãlciul a avut echipã în Divizia C

Juventus Fãlciu e o echipã înfiintatã în 1990, imediat dupã Revolutia din 1989. Înainte de 1989, echipa din Fãlciu se numea Pyretus Fãlciu, dupã numele fabricii de zahãr din comunã. În editia de campionat, 1990-1991, Dorel Chelaru a dus echipa în Divizia C, însã Prutul ’90 Juventus Fãlciu a fost retrasã în timpul campionatul si a revenit în campionatul judetean. De atunci pânã în 2004, echipa a evoluat în Liga a IV-a, iar din 2004 pânã în 2008 Fãlciul nu a fost înscriisã în nicio competitie.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

4 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.