spot_imgspot_img
12.6 C
Vaslui
30-apr.-2024

Sefii ISJ Vaslui, pe lista schimbãrilor

- Advertisement -

DEMITERI Inspectorul scolar general, Mihaela Cososchi, si adjunctul Vasile Ursanu sunt printre primii sefi de deconcentrate care ar putea pãrãsi functiile, odatã cu instalarea guvernului Ponta.

Conducerea Inspectoratului Scolar Judetean Vaslui se pregãteste de plecare, dupã cãderea guvernului Ungureanu. La prima vedere, cei doi sefi ai învãtãmântului vasluian par cã nu se tem de schimbare, mai ales cã îi asteaptã o catedrã sigurã la liceele unde sunt titulari. Generalul Mihaela Cososchi si adjunctul Vasile Ursanu formeazã cea mai vulnerabilã pereche în astfel de vremuri, tinând cont de faptul cã sefii ISJ Vaslui sunt printre primii schimbati din functie la instalarea unei noi guvernãri. Cel mai probabil, cei doi nu vor apuca sfârsitul anului scolar pe actualele functii. În cazul în care va fi instalat guvernul Ponta, Mihaela Cososchi se va întoarce la Bârlad, pe postul rezervat la Colegiul National „Gh. Rosca Codreanu”, iar Vasile Ursanu va reveni pe o catedrã cu normã întreagã de Educatie fizicã la Liceul „Stefan Procopiu” Vaslui. Un zvon confirmat partial de Vasile Ursanu ar fi cã acesta va prelua postul de director la Scoala Deleni. „Dacã va fi instalat noul guvern, e normal ca noi sã plecãm. Nu suntem legati de scaunul de conducere si ne vom întoarce la catedrã, unde suntem titulari. Nimeni nu e nãscut director. A fost o discutie legatã de preluarea postului de director la Deleni, dar nu e nimic cert”, ne-a spus Vasile Ursanu. Sefia Scolii Deleni ar fi o solutie viabilã pentru actualul inspector scolar general adjunct, dupã ce unitatea de învãtãmânt a rãmas doar cu un director interimar în urma incidentelor petrecute în ultima perioadã pe holuri institutiei si în cancelarie. Propunerea va fi discutatã în urmãtoarele sedinte ale Consiliului de Administratie.

Actuala conducere a ISJ Vaslui a fost înscãunatã pe 7 octombrie 2009, fiind una din cele mai longevive numiri din ultimii ani în fruntea învãtãmântului vasluian. Amintim cã la data instalãrii, mai multi inspectori scolari din alte organizatii politice au demisionat, precedent care are toate sansele sã se repete în urmãtoarele sãptãmâni. În caz contrar, noua sefie va schimba organigrama, la fel cum s-a întâmplat în 2009.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

15 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.