spot_imgspot_img
19.4 C
Vaslui
30-apr.-2024

Domnule Buzatu, ai curaj sã iesi în fata electoratului?

- Advertisement -

Provocarea lui Dan Marian

PROVOCARE Presedintele PDL Vaslui, deputatul Dan Marian, îl provoacã pe Dumitru Buzatu, contracandidatul sãu de la PSD, la o discutie televizatã în perioada campaniei electorale, pentru ca acestia sã poatã explica electoratului vasluian ce au de gând sã facã pentru judet. O invitatie fãrã mari sanse de reusitã, întrucât Buzatu se teme sã iasã la o dezbatere electoralã, lucru cunoscut de apropiatii sãi. De altfel, candidatul USL a anuntat cã nu va participa la nicio dezbatere în prezenta presei, convins cã electoratul îl va vota în orice conditii, însã ar putea avea o mare surprizã. „Sper cã dl. Buzatu sã fie suficient de competent în dezbaterea asupra problemelor judetului Vaslui si sã nu se ascundã dupã masinãria de vot a USL”, crede deputatul Marian. Acesta a cerut liderilor USL din Husi sã iasã în fata electoratului si sã explice cum pot sustine un guvern care a lãsat orasul fãrã suma de 10 miliarde lei vechi, „confiscatã” de Ponta pe motiv cã a fost alocatã de fostul premier Mihai Rãzvan Ungureanu.

Autoritãtile vasluiene pierd 91 de miliarde lei vechi, în primele zile ale guvernãrii USL. Deputatul Dan Marian, presedintele PDL Vaslui, a acuzat ieri, în termeni foarte duri, modul în care Ponta a lãsat 25 de primãrii fãrã sume importante de bani, alocate în aprilie de fostul premier Mihai Rãzvan Ungureanu. „Nu este un lucru normal, este pentru prima datã când un Guvern abia numit retrage finantãrile fãcute de Guvernul anterior. Eu cred cã Ponta si guvernul sãu nu au fãcut altceva decât sã demonstreze cã sunt la putere. Dacã aveau suspiciuni legate de cheltuirea fondurilor, cei din noul guvern puteau sã apeleze la institutiile abilitate. Ori, ceea ce a fãcut guvernarea Ponta este o rãzbunare la adresa administratiilor locale, dar primarii afectati de aceastã decizie vor ataca în instantã acea ordonantã si vor câstiga, pentru cã este o ordonantã datã în mod abuziv. Este mai mult decât clar cã Victor Ponta si USL nu vor sprijini niciodatã primarii în ceea ce priveste alocarea de fonduri de la Guvernul României si fac un apel cãtre primari si electorat sã-i sanctioneze pe guvernanti pe 10 iunie, când liderul USL de la Vaslui, Dumitru Buzatu, vrea sã câstige mandatul în fruntea Consiliului Judetean. Nici Buzatu si nici USL nu vor sprijini autoritãtile locale. Primarii si electoratul trebuie sã-l sanctioneze pe Dumitru Buzatu. Cei de la USL au acuzat în permanentã Guvernul cã nu sprijinã administratiile publice locale. Ori, ei abia ce au ajuns la putere si blocheazã administratiile locale”, a spus deputatul Marian. Deputatul a atras atentia asupra intentiilor USL de a bloca orice investitie în judetul Vaslui. „Sper cã USL nu va bloca modernizarea drumului european 581, de la intrarea în judet si pânã la Vama Albita, nu va bloca modernizarea drumului national de la Crasna spre Vaslui si mai departe spre Iasi, nu va bloca proiectele de modernizare a infrastructurii din Husi, Negresti sau comunele Drânceni, Suletea, Banca sau alte comune din judet, unde primarii nu sunt de culoarea USL. Pentru mine rãmâne de neexplicat de ce unii dintre primarii de pe lista celor 25 de comune si care au primit bani de la Guvernul PDL nu au iesit încã public sã sanctioneze gesturile guvernului Ponta de a le retrage fondurile destinate proiectelor cu finantare europeanã”, a mai spus deputatul Marian.

Proiectul „Produs în Tara lui Stefan cel Mare”, la început

Deputatul Marian sustine cã, din cauza dezinteresului guvernantilor fatã de judetul Vaslui, dupã 1990, a decis sã propunã electoratului în campania electoralã un proiect economic de proportii, „Produs în Tara lui Stefan cel Mare”, proiect care va rezolva o serie de probleme legate de locurile de muncã din judetul Vaslui. „Transmit un mesaj si o invitatie dlui Dumitru Buzatu, de a dezbate public, în prezenta televiziunilor si a presei scrise toate proiectele pe care le avem, pe care dorim sã le implementãm în judetul Vaslui odatã ce vom fi alesi pe functia de presedinte al Consiliului Judetean. Sper cã dl. Buzatu va fi suficient de competent sã dezbatã problemele judetului Vaslui si sã nu stea ascuns în spatele voturilor pe care USL i le aduce”, a spus deputatul Marian.

PDL sustine mai multi independenti, dar si primari în functie

Deputatul Marian mai spune cã PDL sustine si este sustinut de doi candidati independenti la functia de primar la Husi si Vetrisoaia, prin Ioan Ciupilan si Mircea Pãduraru. „La Berezeni, Zãpodeni, Cozmesti, Bãcesti, Deleni si Feresti organizatiile locale ale PDL au considerat cã primarii pe functie meritã sã mai câstige un mandat de primar, asa cã au decis sã ducã bãtãlia electoralã doar pentru câstigarea unui numãr cât mai mare de mandate de consilieri locali”, a explicat Dan Marian.

Radu Renga nu este dorit la Vaslui

„Chiar dacã nu este oficializatã situatia legatã de numirea noului prefect (se vorbeste de fostul prefect de Vâlcea, Radu Renga, care va fi trimis de Guvern în locul lui Szekely, n.r.), trimit un mesaj cãtre liderii USL, sã nu facã aceeasi gresealã pe care a fãcut-o si cealaltã coalitie de guvernare. Sã nu se numeascã un prefect care nu este din judetul Vaslui, un om care nu are nicio legãturã cu problemele de zi cu zi ale locuitorilor judetului Vaslui. Trag acest semnal de alarmã întrucât actualul prefect (Levente Szekely, n.r.) nu a fãcut tot ce-i stãtea în putere, din punct de vedere institutional si moral, si vã dau un singur exemplu în care prefectul Szekely nu s-a implicat, atunci când s-a închis Spitalul de la Negresti, o mare gresealã din punctul meu de vedere. Numirea unui prefect de cãtre USL din alt judet nu va aduce niciun lucru bun pentru cetãtenii judetului Vaslui” – Dan Marian, presedinte PDL Vaslui, candidatul PDL la functia de presedinte al CJ Vaslui

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

62 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.