spot_imgspot_img
21.1 C
Vaslui
30-apr.-2024

Al cui e meritul asfaltãrii strãzii Republicii?

- Advertisement -

CIRCUL DE RIGOARE Începerea lucrãrilor de asfaltare a Bulevardului Republicii din Bârlad a înfierbântat lupta electoralã între candidatii la functia de primar al orasului. Dincolo de toate luptele si orgoliile politice, un lucru este foarte clar: bârlãdenii vor avea un bulevard modern si asfaltat pe care se va circula în sfârsit civilizat. Fiecare candidat, fie el PSD, PNL sau PDL îsi arogã merite referitor la cine si-a adus contributia mai mult sau mai putin la demararea acestei lucrãri foarte importante pentru Bârlad. Cel mai hilar este însã senatorul Cristian David care îsi arogã niste merite care efectiv nu-i apartin, banii pentru asfaltarea Bulevardului Republicii fiind în conturile CNADNR înaintea cãderii guvernului Ungureanu! Decizia de a începe lucrãrile în luna mai apartine constructorului Dorinel Umbrãrescu.

Ieri la Bârlad candidatii la functia de primar al orasului s-au întrecut care mai de care în a oferi bârlãdenilor explicatii privind începerea lucrãrilor la refacerea si asfaltarea Bulevardului Republicii, strada principalã a orasului. Ca orice lucru care a demarat greu), are parte acum de circul sãu politic, clasic românesc. Fiind campanie electoralã, toti actorii politici îsi arogã merite în acest caz, dar cel mai hilar este senatorul Cristian David, care efectiv nu are nici un merit, dar el se chinuie sã se bage în seamã în fata electoratului bârlãdean, pentru cã banii pentru repararea bulevardului bârlãdean erau în conturile CNADNR cu o lunã înaintea cãderii guvernului Ungureanu! Primarul Constantin Constantinescu a precizat cam cu jumãtate de gurã, în cadrul unei conferinte de presã, cã totul a demarat (referitor la asfaltarea strãzii principale) dupã vizita la Bârlad din mai anul trecut, a ex – prim ministrului Emil Boc, care a preluat aceastã problemã si a promis rezolvarea ei.

Îti amintesti, Titi?

Sã reamintim bârlãdenilor, pe scurt, cum a început totul, referitor la Bulevardul Republicii. Dupã vizita prim-ministrului Emil Boc, în luna iunie la Bârlad a poposit ministrul Transporturilor, Anca Boagiu, care împreunã cu deputatul Dan Marian si cu senatorul Vasile Pintilie au realizat cu primarul Constantin Constantinescu un parteneriat penru a duce la bun sfârsit câteva investitii la Bârlad, printre care si strada „Republicii”. Atunci primarul Constantinescu spunea cã îl invidiazã pe primarul Ioan Ciupilan din Husi, care realizase pentru orasul lui câteva investitii importante si si-a dat seama cã „hãmãiala” deputatului Adrian Solomon face doar rãu orasului. Ministrul Anca Boagiu a dat „verde” pentru refacerea Bulevardului Republicii, iar proiectul tehnic a fost întocmit rapid. Strada a fost inclusã în DN 24, care era deja finantat pentru reabilitare si, astfel, constructorul Dorinel Umbrãrescu a primit lucrarea, suplimentar la DN 24 pe care îl câstigase la licitatie, pentru reabilitare. El a decis ca sã facã lucrarea în mai anul acesta, desi initial putea sã o facã din octombrie anul trecut, dar s-a decalat la initiativa lui! Iar Guvernul Ungureanu a virat în conturile CNADNR – sucursala Iasi, suma de 3 500 000 de lei, pentru începerea lucrãrilor, încã de la sfârsitul lunii martie. „Trebuie sã apreciem totusi efortul fãcut de Guvernul Boc si de deputatul Dan Marian, cel putin la suprafatã, care au pus umãrul la aceastã investitie ce a început acum si eu chiar o consider o minune! Trebuie iarãsi sã recunosc cã deputatul Dan Marian a fost cu mine de mai multe ori la minister pentru rezolvarea acestei probleme a Bulevardului Republicii. El a fost singurul care a cãutat sã ne ajute”, a recunoscut cam cu jumãtate de gurã primarul Constantin Constantinescu, care astã varã sustinea cu tãrie parteneriatul încheiat cu guvernul, iar acum îl considerã un „pseudoparteneriat”.

Senatorul Vasile Pintilie are si el meritul sãu

La rândul sãu, senatorul Vasile Pintilie a sustinut si el ieri, cã reabilitarea strãzii „Republicii” este meritul sãu si al deputatului Dan Marian. „Am vãzut cã unii politicieni bârlãdeni îsi arogã niste merite pe care chiar nu le au, referitor la strada <<Republicii>> si se împãuneazã cu aceastã realizare. Este comic si hilar sã vii sã spui cã datoritã deputatului Solomon sau a senatorului Cristian David, care n-a trecut de câteva luni bune pe aici, s-a realizat aceastã investitie. Informatiile sunt foarte clare. Suma de 35 de miliarde de lei vechi cu care au demarat lucrãrile a fost obtinutã de mine si de deputatul Dan Marian de la CNADNR, de când era director general doamna Daniela Drãghia, banii sunt de peste o lunã de zile în conturile Directiei de Drumuri Iasi si nu s-a asteptat decât sã fie vremea suficient de bunã si ca utilajele firmei sã fie disponibile, fiind implicate în altã investitie. Cine spune altceva spune o mare minciunã, dar fiind în campanie electoralã, ne-am obisnuit cu tot felul de gogosi. Eu as vrea sã vãd pe cei care sunt acum la Guvernare cã dau si ei fondurile de care este nevoie pentru continuarea lucrãrilor”, a spus senatorul Vasile Pintilie.

Ba eu am rezolvat!

Asa cum am spus, cel mai hilar în tot acest circ politic pe marginea rezolvãrii problemei Bulevardului Republicii, este senatorul liberal Cristian David, care spune cã el a rezolvat si cã nu este important acest lucru ci doar faptul cã s-a rezolvat! „Acest proiect este bine cã s-a rezolvat, nu are importantã cine l-a rezolvat, cred cã toti am pus umãrul. Bine cã s-a fãcut! Faptul cã aceste lucrãri se întâmplã în campania electoralã este pur întâmplãtor. Am fãcut ceea ce trebuia fãcut, fãrã a face din aceastã chestiune o jertfã politicã. Am fãcut un lucru necesar! Am fãcut ceva, normal si firesc, împreunã cu domnul deputat Solomon, cu care am intervenit la minister pentru a debloca ceva care era în asteptare, iar acest proiect nu are o anumitã apartenentã politicã”, a spus senatorul Cristian David.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

12 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.