spot_imgspot_img
19.7 C
Vaslui
30-apr.-2024

Circulatia pe drumurile nationale: RESTRICTIONATÃ

- Advertisement -

Pânã desearã la orele 20.00, circulatia pe drumurile nationale din judetul Vaslui este interzisã pentru vehiculele cu masa mai mare de 7,5 to, cu unele exceptii. Aceastã mãsurã a fost luatã pentru mai multe judete, incluisv judetul Vaslui, pentru a se evita distrugerea asfaltului de pe aceste drumuri nationale, multe dintre ele proaspãt reabilitate sau în plin proces de reabilitare. Interesant este cã nimeni din cadrul companiei, în special cei care se ocupã de investitiile de reabilitare a infrastructurii rutiere, nu a luat în calcul cã România, fiind într-o zonã temperatã, are parte des de astfel de temperaturi caniculare, deci ar trebui o compozitie a asfaltului care sã reziste la temperaturi ridicate. Dar, nu-i asa, este mai simplu sã impui restrictii de circulatie decât sã construiesti cu cap!

Compania Nationalã de Autostrãzi si Drumuri Nationale din România anuntã utilizatorii retelei de drumuri nationale din România cã Administratia Nationalã de Meteorologie a emis pentru perioada 22 – 23 iunie o avertizare de cod portocaliu de cãldurã pentru mai multe judete din tarã. Astfel, CNADNR-SA în baza prevederilor articolului 44 alin.2 al Ordonantei de Guvern nr.43/1997 privind regimul drumurilor, cu modificãrile si completãrile ulterioare, interzice temporar circulatia vehiculelor cu masa totalã maximã autorizatã mai mare de 7,5 tone, în perioada 22-23 iunie 2012, intervalul orar 11.00 – 20.00, cu exceptia:

-transporturilor de animale vii si de produse perisabile de origine animalã si vegetalã.

– vehicule care participã la interventii în caz de fortã majorã;

– transporturi funerare;

-transporturi postale;

– transporturi de echipamente de prim ajutor;

– transporturi pentru distribuire de carburanti;

– transporturi de mãrfuri sub temperaturã controlatã;

– transporturi pentru tractãri vehicule avariate;

-transporturi pentru distribuirea de apã si hranã în zonele calamitate;

– transporturi cu vehicule specializate destinate prin constructie salubrizãrii.

Restrictia va fi aplicatã pe toate drumurile nationale, astfel:

-Pentru 22 iunie 2012 în judetele: Bihor, Arad, Timis, Caras Severin, Mehedinti, Gorj, Dolj, Vâlcea, Arges, Olt, Teleorman, Dâmbovita, Giurgiu, Prahova, Ilfov, Buzãu, Ialomita, Cãlãrasi, Constanta, Tulcea, Brãila, Galati, Vrancea, Vaslui, Bacãu, Iasi, Neamt, Suceava si Botosani.

-Pentru 23 iunie 2012 în judetele: Dolj, Olt, Teleorman, Dâmbovita, Giurgiu, Prahova, Ilfov, Buzãu, Ialomita, Cãlãrasi, Constanta, Tulcea, Brãila, Galati.

Restrictionarea circulatiei este necesarã pentru protectia sectoarelor de drum asfaltat pe care, datoritã temperaturilor ridicate din timpul zilei se produc deformatii majore ireversibile cu pierderea stabilitãtii îmbrãcamintii rutiere. Chiar dacã pentru ziua de mâine, 23 iunie, nu sunt anuntate restrictii pentru circulatia pe drumurile nationale din judetul Vaslui, pentru transportatorii care au de trimis marfã din si spre sudul tãrii, acest lucru le va fi imposibil. Restrictia va fi ridicatã imediat ce temperaturile vor intra în normal. Informatii suplimentare privind starea retelei de drumuri nationale pot fi obtinute de la Dispeceratul Companiei Nationale de Autostrãzi si Drumuri Nationale din România S.A., la numerele de telefon 021/264.33.33; 021/9360 sau accesând pagina de internet www.cnadnr.ro/Situatia Drumurilor Nationale.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.