spot_imgspot_img
10.7 C
Vaslui
30-apr.-2024

DOSARUL HIDRO: Nedeclararea stării de insolvenţă până acum este infracţiune, caz de bancrută simplă

- Advertisement -

Decizia intrării în insolvenţă a fost mai mult decât necesară, iar nedeclararea până acest an a stării de insolvenţă este un caz de banrută simplă, a spus astăzi Remus Borza, administrator judiciar al Hidroelectrica în cadrul emisiunii După 20 de ani de la Pro TV.

– În circa 40 de zile va fi prezentata raportul privind ce a generat starea de insolvenţă a Hidroelectrica. Starea de insolvenţă s-a stabilit în urmă cu un an de zile, a mai spus Remus Borza.

– S-a raportat starea de insolvenţă la profit, ori aceasta se raportează la disponibilităţile băneşti. Datoriile erau de circa un miliard de euro.

– Toate societăţile cu capital de stat ar trebui să treacă prin insolvenţă. Cu Hidroelectrica se urmăreşte o reaşezare pe fundamente sănătoase a unei societăţi care se reprezinte şi pe viitor perla coroanei.

– Expunerea băncilor pe Hidro este de doar 378 milioane de euro. Băncile au făcut bani frumoşi cu Hridroelectrica şi creditele nu sunt toate scadente în 2012.

Remus Vulpescu – fost preşedinte al CA Hidroelctrica

-Nu am avut o consultare cu Victor Ponta când am luat decizia introducerii insolvenţei Hidroelectrica.

– Am informat ministrul de economie asupra stării companiei. Am încercat ca starea de insolvenţă să fie evitată pe cât posibil dar tot eu am semnalat că la Hidro există un potenţial mare de reorganizare şi nu există riscul ca societatea să intre în faliment.

www.evz.ro

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.