spot_imgspot_img
16.5 C
Vaslui
30-apr.-2024

„Eu vara nu dorm, pe tata-l omor!”

- Advertisement -

Crimã odioasã la Perieni, în numele Satanei!

ÎNGRIJORÃTOR! Dacian Andrei Serban, din comuna Perieni, fost cadru militar si în prezent angajat ca bibliotecar la Scoala Perieni, si-a omorât în seara de 18 iulie tatãl cu securea. Suferind de o boalã psihicã, Dacian Andrei Serban, fiul fostului director al scolii din Perieni, se credea Anticristul, deoarece numele sãu are câte sase litere fiecare. Dacian Serban si-a omorât tatãl crãpându-i capul cu o secure, pe când erau la tãiat salcâmi într-o lizierã. Adus la sectie de politisti, dupã comiterea odioasei crime, autorul a cântat politistilor „Eu vara nu dorm, pe tata-l omor!”, râzând. Oamenii din sat sunt consternati, deoarece abia acum au aflat ce pericol îi pãstea pe copiii lor la scoalã, având în mijlocul lor un nebun, bibliotecar, care în orice moment putea avea o crizã si sã omoare pe oricine îi iesea în cale, inclusiv pe copii. Conducerea ISJ Vaslui îsi pune întrebarea cum i-a fost eliberat certificatul medical, de medicul de familie, care îl declarã apt pentru angajare, el având diagnosticul de la medicul psihiatru de „tulburare psihoticã acutã paranoid – catatonicã”? Se va desfãsura o anchetã serioasã în acest sens, iar criminalul între timp a fost internat ieri la sectia Psihiatrie a Spitalului Judetean de Urgentã Vaslui, pentru a fi expertizat, pentru a se stabili dacã în momentul comiterii faptei a avut discernãmânt.

În comuna Perieni, seara de 18 iulie avea sã fie una care a îngrozit comunitatea localã. Fostul primar, din perioada 1990-1992, cel care a fost director al scolii din Perieni timp de 20 de ani, profesorul de matematicã Mihai Serban, de 63 de ani, a fost ucis cu bestialitate, de fiul sãu, Dacian Andrei Serban, fost cadru militar, absolvent al Academiei Militare, în vârstã de 28 de ani. Dacian Serban era angajat ca bibliotecar la scoalã, de doi ani, el fiind lãsat la vatrã din armatã, deoarece suferea de o boalã psihicã gravã si anume „tulburare psihoticã acutã paranoid – catatonicã”. Cu un asemenea diagnostic, pentru ca sã nu stea acasã degeaba, Dacian a fost angajat mai întâi contabil la Scoala din Perieni. Tatãl sãu, Mihai Serban, si-a dat acum doi ani demisia din functia de director pentru a nu fi cumva în conflict de interese. A dorit sã-i asigure fiului sãu un loc de muncã, uzând de faptul cã la angajarea ca si contabil nu-i trebuia certificat de la medicul psihiatru(!!!). Acum, bãiatul sãu l-a omorât cu sânge rece, crãpându-i capul cu securea.

„Eu vara nu dorm, pe tata-l omor!”

Mieruri seara, pe 18 iulie, în jurul orelor 19.30, familia Serban, tatãl, mama si fiul, au plecat cu masina la câmp, acolo unde avea teren, la câtiva kilometri de comuna Perieni, pe malul unei râpi. Dacian si Mihai Serban au coborât cu securea în râpã, pentru a tãia din lizierã salcâmi ca sã facã haragi pentru rosiile din curte, iar mama a rãmas sã culeagã flori medicinale. Dupã câteva zeci de minute, Dacian a venit senin la mama sa si a anuntat-o rãzând cã „l-am mãcelãrit pe tata”. Femeia a crezut cã este o glumã, dar când a coborât si-a gãsit sotul cãzut în râpã, lovit cu securea în cap de mai multe ori. A fugit la un vecin, Gelu Chiper (foto), care a chemat ambulanta la fata locului, Mihai Serban având încã puls. A fost scos din râpã de echipajul SMURD, care l-a transportat pânã la sosea, unde a venit o ambulantã cu un medic urgentist. Mihai Serban a ajuns la spitalul bârlãdean în jurul orelor 22.50, în soc respirator neresuscitabil, având practic capul crãpat în douã, cu materia cenusie pe dinafarã. La orele 23.20 a fost declarat decesul. Politistii criminalisti chemati la fata locului l-au retinut pe tânãrul Dacian Serban, iar în momentul când acesta a fost transportat la sectia de politie pentru audieri, el cânta si râdea, spunând politistilor „Eu vara nu dorm, pe tata-l omor!”.

Consternare la ISJ Vaslui!

Tânãrul Dacian Andrei Serban a fost încadrat la Centrul Militar din Iasi, timp de doi ani, dar a fost scos la pensie dupã ce a fost diagnosticat cu tulburare psihoticã. Acum doi ani el a fost angajat la Scoala din Perieni, pe post de contabil, iar tatãl sãu, MIhai Serban, care era director si-a dat demisia din functie, pentru a nu exista conflict de interese. Asa a ajuns un nebun cu acte sã lucreze într-o institutie scolarã, unde ar fi trebuit sã fie testat psihic, dar acest lucru n-a contat! Pentru cã nu fãcea nimic ca si contabil, lãsând scoala cu grave probleme financiare, a fost „transferat” ca bibliotecar, tot ca sã aibã o ocupatie, prin grija „tãticului”, acum ucis de propriul copil. Oamenii din sat, ca si conducerea ISJ Vaslui, spun cã se putea întâmpla ca nebunul sã omoare copii în timpul vreunei crize multumind cerului cã nu s-a întâmplat asa. „Este ceva neclar în lege, nu se cere la angajarea ca si contabil conform legii, certificat psihiatric. Este o gravã scãpare, iar noi vom verifica dacã la scoalã s-a fãcut contract cu Medicina Muncii, dacã bibliotecarul avea act medical, cine l-a eliberat si în ce conditii apare ca apt medical sã lucreze într-o institutie scolarã, punând în pericol comunitatea de elevi si cadre didactice”, a precizat Gabriela Plãcintã, inspectorul general al ISJ Vaslui.

„Îl internãm la Psihiatrie pentru expertizã”

Din pãcate, prea târziu pentru Mihai Serban, fost primar al comunei Perieni, fost director de scoalã, un om respectat si cu o inteligentã sclipitoare, faptul cã unicul sãu bãiat va fi internat la Psihiatrie, la Vaslui, este prea târziu! Alice Ruja, procurorul criminalist care se ocupã de acest caz, a precizat ieri cã autorul odioasei crime este cooperant, cã are într-adevãr probleme medicale psihice însã acest lucru trebuie stabilit de medici. „Tânãrul si-a omorât tatãl cu securea. Este cooperant si a fost retinut astãzi pentru cercetãri. Urmeazã sã-l internãm la sectia de Psihiatrie a Spitalului Judetean Vaslui pentru a i se face o expertizã psihologicã, ce va stabili dacã în momentul comiterii faptei a avut discernãmânt”, a spus procurorul Alice Ruja. Ancheta este în derulare, fiind audiati martori, vecini, rude etc. De la colegii din scoala Perieni am aflat cã Dacian Serban se comporta ciudat, fiind foarte sensibil si spunea mereu cui voia sã-l asculte cã el este Anticristul, deoarece numele sãu este format din câte sase litere fiecare: Dacian Andrei Serban. „Era foarte marcat de acest lucru”, spuneau colegii de scoalã, consternati de faptul cã s-a ajuns la o crimã atât de oribilã, în care colegul lor si fostul director timp de 20 de ani a cãzut sub securea ridicatã de propriul copil!

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

24 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.