spot_imgspot_img
19.7 C
Vaslui
30-apr.-2024

Amendat pentru cã mânca portocale (facsimil)

- Advertisement -

ZELOSI Exces de zel din partea jandarmilor vasluieni. Acum câteva zile, mai multi tineri stãteau pe bãncile din fata blocului 421, de pe strada „Filaturii”. Pentru cã acestia consumau bere, au fost amendati de jandarmi, amendã aplicatã si unui alt tânãr, din acelasi grup, care nu consumase bãuturi alcoolice, ci mâncase o portocalã. Degeaba tânãrul respectiv le-a explicat jandarmilor cã, din cauza unei operatii de colicist suferitã de curând, îi este complet interzis consumul de bãuturi alcoolice, cã oricum a fost amendat!

Chiar dacã ora era înaintatã, din cauza cãldurii, sase tineri pierdeau timpul în fata blocului, în zona Filaturii, având la îndemânã si câteva sticle de bere pentru a se rãcori. Nu fãceau scandal sau gãlãgie, drept dovadã nu a fost înregistrat nici un apel la numãrul de urgentã 112 din partea locatarilor din zonã. În schimb, o patrulã a jandarmilor, care trecea prin zonã, a considerat contrariul. Din exces de zel, cei sase tineri au fost amendati cu câte 100 lei, pentru încãlcarea Legii 61/1991, privind încãlcarea unor norme de convietuire socialã, a ordinii si linistii publice. Tinerii, care consumau bere în fata blocului, au fost amendati pentru încãlcarea art. 23 din lege, pentru: „consumul de bãuturi alcoolice în urmãtoarele locuri publice: drumuri publice, parcuri, stadioane si terenuri sportive, institutii culturale, sãli de spectacole, institutii sau unitãti economice, toate mijloacele de transport în comun, autogãri, gãri si aeroporturi, de stat si private, sau alte locuri prevãzute de lege. (…) În locurile publice enumerate se interzice cu desãvârsire consumul de bãuturi alcoolice de cãtre persoanele care nu au împlinit varsta de 18 ani”. În textul legii, nu se face nicio referire la spatiul din fata blocului, care este proprietate particularã, nefiind sub nici o formã asimilatã locurilor publice. Pentru ca fapta pentru care tinerii au fost amendati sã fie consideratã contraventie, ar fi trebuit ca vreunul dintre locatarii din zonã sã fi fãcut plângere privind tulburarea ordinii publice, nicidecum ca zelosii jandarmi sã dea amenzi pentru cã tinerii respectivi beau bere pe banca din fata blocului!

Amendat pentru cã a mâncat portocale!

Unul dintre tineri a fost amendat laolaltã cu ceilalti, cu toate cã a încercat sã le explice jandarmilor cã nu a consumat bere, ci a mâncat o portocalã alãturi de prietenii si vecinii de bloc. „Degeaba le-am explicat cã, datoritã operatiei de colecist survenitã în luna aprilie, nu am voie sã consum nici un fel de bãuturi alcoolice, si cã am mâncat o portocalã alãturi de prieteni. Jandarmii nu au tinut cont de aceasta si mi-au dat amendã. Am de gând sã contest în instantã amenda primitã, pentru cã, pe de o parte, nu eram pe domeniul public, iar pe de altã parte, nu cred cã deranjam în nici un fel pe locatarii din zonã, câtã vreme conversatia sporadicã dintre noi se purta pe un ton scãzut”, a declarat Andrei H. Aceleasi patrule care circulã în cursul noptii prin municipiul Vaslui, atât cele ale jandarmilor, cât si ale politistilor, inclusiv ale celor locali, preferã zonele asa zis „linistite”, dar nu au curajul sã treacã si sã taie amenzi prin zonele locuite de rromi, cum este cazul blocului 32, de pe strada „Avântului”, sau în alte zone, inclusiv din zona Gãrii, si unde, scandalurile si tipetele continuã cât e noaptea de lungã deranjând pe ceilalti locatari.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.