22 C
Vaslui
02-iul.-2022

A ajuns la 70 de ani la închisoare pentru că a incendiat fânul vecinei! (FOTO)

DE NECREZUT… Un bărbat în vârstă de 70 de ani din localitatea Chetrosu, comuna Gherghești, județul Vaslui, a fost reținut de către polițiștii Secției 8 Poliție Rurală Iana pentru săvârșirea infracțiunii de distrugere (prin incediere) și tulburarea ordinii și liniștii publice. Dus în fața judecătorului de drepturi și libertăți, din cadrul Judecătoriei Bârlad, acesta a emis pe numele lui Ioan Rusu, un mandat de arestare preventivă.

Pentru un bătrân de 70 de ani, Ioan Rusu, ziua de 13 noiembrie a fost una cu ghinion! În jurul orei 20.30, Poliția Municipiului Bârlad a fost sesizată, prin 112, de către un bărbat în vârstă de 31 de ani, din localitatea Chetrosu, cu privire la faptul că, la locuința unei familii din localitatea Chetrosu ar fi în derulare un incendiu. În urma cercetărilor efectuate, polițiștii Secției 8 Poliție Rurală Iana, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Bârlad, au stabilit faptul că, în aceeași zi, la ora 20.00, pe fondul unei stări conflictuale mai vechi și a consumului de alcool, bărbatul în vârstă de 70 de ani ar fi incendiat o cantitate de fân depozitată în curtea persoanei vătămate (femeie în vârstă de 71 de ani), incendiu care s-ar fi propagat și la alte căpițe depozitate în aceeași curte. În urma incendiului, cantitatea de fân a fost distrusă în totalitate, prejudiciul cauzat prin comiterea faptei fiind estimat la 15.000 lei. Nicio persoană nu a suferit vătămări corporale, iar alte bunuri sau locuințe nu au fost afectate datorită intervenției pompierilor militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență al Județului Vaslui și a vecinilor care au ajutat la stingerea incendiului. Gurile rele din satul Chetrosu spun că Ioan Rusu s-ar fi certat amarnic cu vecinul de 31 de ani, pe care îl bănuia că umblă cu nevasta lui, o femeie de peste 60 de ani. În urma conflictului verbal, după ce Ioan Rusu ar fi consumat alcool, acesta s-a apucat să se răzbune, dând foc la fânul depozitat în curtea mamei tânărului bănuit de Ioan Rusu că ar fi în amantlîc cu soția sa. Judecătorul de drepturi și libertățji din cadrul Judecătoriei Bârlad a admis propunerea procurorului de caz și Ioan Rusu a fost arestat preventiv pentru 30 de zile.

„În data de 14 noiembrie 2021, în baza probatoriului administrat, polițiștii Secției 8 Poliție Rurală Iana au luat față de bărbat măsura reținerii pe o perioadă de 24 de ore. Acesta urmează a fi prezentat Judecătoriei Bârlad cu propunerea luării unei măsuri preventive. Cercetările sunt continuate de către polițiștii bârlădeni, în vederea probării întregii activități infracționale a bărbatului.”, a precizat inspectorul de poliție Bogdan Gheorghiță.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here