15.2 C
Vaslui
30-sept.-2022

A ars de vie în propria locuintã

- Advertisement -

TRAGIC O femeie în vârstã de 88 de ani din localitatea Poiana lui Alexa a ars de vie, asearã, dupã ce camera în care se odihnea a fost cuprinsã de flãcãri. Când au vãzut vâlvãtaia, vecinii au sãrit sã stingã incendiul, iar femeia care îi purta de grijã a încercat zadarnic sã o salveze pe biata bãtrânã din capcana de foc.

De un sfârsit cumplit a avut parte o femeie în vârstã de 88 de ani din localitatea Poiana lui Alexa, comuna Puscasi. Bãtrâna, tintuitã la pat de o boalã gravã, a ars de vie în urma unui incendiu violent.

Potrivit Inspectoratului pentru Situatii de Urgentã (ISU) Vaslui, jãraticul a cãzut din sobã pe covor, iar flãcãrile au fost observate cu întârziere de vecini. O femeie care avea grijã de bãtrânã a suferit arsuri la mâini în încercarea de a o salva. „Sora mea tocmai îi dãduse medicamentele si a iesit în grãdinã sã punã niste ceapã. A vãzut flãcãrile mari si a strigat dupã ajutor. Apoi, a intrat în casã. A reusit sã o tragã din pat pe bãtrânã, dar nu a putut sã o scoatã afarã. Era fum mult, flãcãri mari. S-a ars si ea la mâini. Au sãrit oamenii cu gãleti cu apã. Nu a avut nicio sansã. Era bolnavã, imobilizatã la pat. Nu stim de la ce a pornit focul. Probabil cã de la sobã, nu stim exact. Dar totul s-a întâmplat într-un sfert de orã. Foarte repede. Noi eram ca niste surori, nu ca niste verisoare. A fost o femeie tare vrednicã, miloasã. Era în stare sã dea si cãmasa de pe ea, atât era de bunã la inimã. Pãcat de ea! Dumnezeu sã o ierte!”, a spus o vecinã. Pompierii de la Serviciul Voluntar pentru Situatii de Urgentã Puscasi s-au mobilizat exemplar si au reusit sã limiteze pagubele. „Patul în care se afla bãtrâna era la o distantã foarte micã de sobã astfel încât a fost cuprins imediat de flãcãri. Din pãcate, în momentul în care echipajul de pompieri a ajuns la incendiu, femeia era deja decedatã, astfel încât nu s-a mai putut face nimic pentru salvarea ei”, a declarat Petru Iftene, responsabilul mass-media din cadrul ISU Vaslui. Interventia pompierilor militari pentru lichidarea incendiului a durat aproximativ o orã.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.