A început construcția Kauffland și Dedeman la Bârlad! (FOTO)

VEȘTI BUNE… La Bârlad a început construcția unui complex comercial care va crea cel puțin 600 de locuri de muncă!

NOUTĂȚI… La sediul UAT Bârlad, urmare a solicitării dezvoltatorilor privați care vor ridica cel mai mare centru comercial din localitate, “Retail Park Bârlad”, au fost semnate miercuri, 16 iunie, două noi documente importante: predarea amplasamentului și autorizația de construire a unui sens giratoriu. Vă reamintim că pe locul unor foste hale de producție ale IRB, care au fost demolate,  terenul a fost pus la dispoziția  investitorilor, după ce a fost vândut de proprietarii IRB, către aceștia.  Acolo a început de trei zile ridicarea unui “Retail Park și a unui magazin de bricolaj, amenajarea de platforme exterioare cu parcări, alei pietonale și carosabile, căi de acces, sens giratoriu, spații verzi” etc. Complexul  comercial va avea  spații de fitness, aerobic, locuri de joacă pentru copii, hipermarket, restaurant, cafenea, bar, pub, comerț, zonă de recreere și interacțiune socială, proiecție video, spații administrative.

Investiția, care a primit autorizația de construcție la jumătatea lunii aprilie a.c., este acum în faza deschiderii celor de-al doilea mare șantier, respectiv construirea unui hypermarket Kauffland. După cum se știe, în zona de nord a municipiului, pe locul unor foste hale ale SC Rulmenți SA (Profil 2 și MUS), se vor ridica un retail park și un hipermarket, suprafața totală desfășurată pe care se va construi fiind de circa 9 hectare. Este cea mai mare investiție a mediului privat din Bârlad, care va crea foarte multe locuri de muncă, iar Bârladul va beneficia de taxele și impozitele aferente. În afară de predarea amplasamentului pentru cea de-a doua mare investiție, s-a semnat și autorizația de construire a unui nou sens giratoriu, exact în fața fostului Profil 2, zona Școlii Profesionale, care va fluidiza traficul în zona viitorului retail park. Se estimează ca până la finele acestui an, noul centru comercial să fie deschis publicului. De menționat că, odată cu eliberarea autorizației de construire, investitorii și-au obținut de la Primăria Bârlad și celelalte documente necesare continuării lucrărilor.

Iată cum va arăta zona și ce va cuprinde cel mai mare centru comercial al Bârladului

Vă reamintim că, după cum se arată în proiectul de PUZ, hypermarket-urile respective și toate anexele vor fi amenajate pe un teren situat în partea de Nord a Bârladului, mai exact pe partea dreaptă a Bulevardului Republicii, între Fepa SA Bârlad și hala de producție dezafectată„Profil II” ce aparține SC Rulmenți SA.

„Proiectul de PUZ prevede dezvoltarea în Bârlad, Bulevardul Republicii nr. 320, a unei zone de servicii și comerciale, amenajarea de parcări pentru autovehicule pe un teren în suprafață totală de 72.960 mp aflat în proprietatea privată a SC Rulmenți SA – promitent cumpărător PK VANILLA SA. PUZ prevede construirea unui centru comercial format din două corpuri de clădire cu funcțiuni preponderent comerciale: Clădirea A – Hypermarket – cu regim de înălțime parter și etaj, cu funcțiunile: hypermarket, galerie comercială (inclusiv spațiu tip «food court»), spații comerciale de tip «retail park» (spații comerciale cu acces independent) și spații anexe; Clădirea B – Magazin de bricolaj tip «do it yourself»- cu regim de înălțime parter și etaj, cu funcțiuni comerciale; amenajarea în incintă a unei parcări supraterane pentru autovehicule; construirea unui sens giratoriu pentru facilitarea accesului spre centrul comercial”, se arată în planul de PUZ.

Menționăm că în clădirea A va fi amenajat retailer-ul Carrefour, iar în clădirea B – magazinul Dedeman.După cum a scris presa națională, complexul comercial „Bârlad Value Centre” va fi cel mai mare proiect de retail din oraș. Investiția se ridică la peste 19 milioane de euro și prevede amenajarea primului hypermarket Carrefour din județ, completat de magazinul de bricolaj Dedeman, la care se adaugă 12 spații comerciale închiriate (magazine, cafenele, baruri, restaurante, etc.) și 880 de locuri de parcare.

În ceea ce privește hypermarketul Kaufland, așteptat de asemenea de bârlădeni, acesta deja a început să fie amenajat pe  terenul alăturat celui pe care va fi construit complexul „Bârlad Value Centre”. Și acest proiect prevede, pe lângă hypermarket-ul propriu-zis și parcarea aferentă, și amenajarea unui container ce va servi drept bufet pentru angajați și clienți, o boxă de reciclare, un post trafo, un bazin de rezervă în caz de incendiu, spații verzi, drumuri și trotuare, accese pietonale și rutiere etc.
5 COMENTARII

  1. Eram mai bucuros daca acolo se construiau niste sere sau ceva care produce!Multi oameni au pensii de pe acel teren.Insa acum le vor cheltui tot acolo,

  2. Ziariști de căcat ! Ceea ce se construiește acum e Carrefour, Kaufland mai are de așteptat, măcar până învață și Cezara cum se scrie, cu doi sau cu trei de”f”

  3. Și uite asa se scrie istorie. Istoria învinșilor. Ohhhh, ce bucurie, vom avea Carrefour,și Dedeman, și Kaufland și…. Mai puțin Rulmenți,elemente pneumatice, abrazive, confecții…. Ce “pana” noastră. Ce atâta producție. Hai la consum chimicalele și scursurile Occidentului. Vom avea locuri de munca:vânzători, oameni de serviciu… Ca n-or angaja ingineri doar. Proasta nație…. Ne-am distrus singuri. Idioți de serviciu Abia aștept sa dau ture Centru-Carrefour. Hahahaha.

    • Perfect adevărat , am ajuns groapa de gunoi a lumii, mâna de lucru ieftină, am închis tot ce înseamnă industrie ,ne bazăm doar pe consum. Nu mai producem nimic nici macar alimente importăm absolut totul pâine congelata de cea mai proastă calitate. Am fost conduși și vom fi conduși numai de hoți.

LĂSAȚI UN MESAJ