9.2 C
Vaslui
27-mart.-2023

A murit cu o cruciulita in mana!

- Advertisement -

DE CE?… Fostul viceprimar se grãbea sã-i cumpere fetitei un calculator, cadou de Mos Crãciun

De ce a murit, la numai 41 de ani, fostul viceprimar al comunei Ivãnesti? O întrebare pe care si-au pus-o toti cei care au încercat sã dezlege misterul mortii lui Titu Enutã, într-un cumplit accident pe calea feratã. Rudele lui Titu Enutã au ridicat, în parte, vãlul care acoperã accidentul în care au murit douã persoane, cu douã zile înainte de Crãciun. Bãrbatul plecase în grabã la Vaslui, în ziua fatidicã, sã ducã stampila firmei la un magazin de calculatoare. Dorea sã-i facã o surprizã de Crãciun fetitei sale, de numai opt anisori. Familia fostului viceprimar sustine cã, la spital, personalul medical a gãsit o cruciulitã sfintitã, în pumnul decedatului. Foarte probabil, bãrbatul s-a rugat la Dumnezeu sã scape cu viatã, în secundele de dupã impactul cu locomotiva. Culmea nesimtirii: în timp ce Enutã era condus pe ultimul drum, hotii au atacat gospodãria acestuia si au furat trei remorci de lemne!

Titu Enutã s-a rugat la Dumnezeu, în ultimele sale clipe de viatã, sã-l ajute sã scape cu bine din groaznica încercare. Aceasta este concluzia la care au ajuns rudele bãrbatului de 41 de ani, dupã ce au aflat lucruri incredibile. La spital, unde a fost dus cu masina de la Medicinã Legalã, lui Enutã i s-a gãsit în pumn o cruciulitã sfintitã. Cruciulita, pe care familia stia cã stã la oglinda retrovizoare, era strânsã cu putere în pumn, semn cã fostul ales local s-a rugat din toate puterile pentru a scãpa cu viatã, dupã ce a fost lovit în plin de locomotiva acceleratului Iasi-Brasov. Alte informatii de ultimã orã vin sã explice, în parte, filmul tragediei. Pe 23 decembrie, Titu Enutã a plecat dis de dimineatã la Vaslui, pentru a cumpãra un calculator fetitei sale de numai opt anisori. Voia sã-i facã o surprizã de Crãciun, mai ales cã urmau sã se mute în casã nouã. A ajuns la Vaslui, pe la 10.00, a cumpãrat calculatorul, însã când sã facã actele a realizat cã nu are stampila firmei la el. S-a urcat repede în masinã si a dat fuga la Ivãnesti, a luat stampila si s-a întors spre Vaslui. Pe drum, l-a luat la ocazie si pe Ion Neamtu, un electrician care venise din Vaslui pentru a face lucrãri la câteva familii din Ivãnesti. Masina condusã de Enutã a ajuns, cãtre prânz, la trecerea la nivel cu calea feratã, la intrarea în Vaslui. Bãrbatul a vãzut o coloanã de 30 de masini, care astepta trecerea acceleratului Iasi-Brasov. Stiind cã magazinul de calculatoare se închide, a fortat bariera, gândindu-se cã va avea timp sã treacã înaintea acceleratului. A depãsit coloana si, când a ajuns la calea feratã, s-a produs nenorocirea. Locomotiva a lovit masina Volvo în plin. Titu Enutã a apucat sã smulgã cruciulita de la oglindã si s-a rugat sã scape cu viatã, în timp ce mastodontul de câteva sute de tone îl împingea spre moarte. Poate, dacã nu ar fi apãrut podul de metal în drum, ar fi avut o sansã sã scape cu viatã. Când masina Volvo a ajuns la podul de fier din fata depozitului Dixman, rotile s-au fixat în scheletul metalic, iar tampoanele locomotivei au strãpuns caroseria masinii, ucigându-l pe loc pe Titu Enutã. Al doilea bãrbat, de pe locul din dreapta, a fost strivit si el de forta locomotivei, pe podul de metal. Varianta este sustinutã si prin aceea cã locomotiva s-a oprit la 3-4 metri de podul de fier, semn cã tragedia s-a produs în acel loc.

I-au furat lemnele, în timp ce era înmormântat!

Sâmbãtã, Titu Enutã a fost dus pe ultimul drum de cãtre toatã suflarea comunei Ivãnesti. “A fost un om bun, un prieten drag, care sãrea sã ajute pe oricine. De Revelion, s-a angajat cã va organiza petrecerea de final de an, astfel cã asteptam cu totii sã vedem ce surprize ne pregãteste. De când a murit, suntem consternati, nu ne vine sã credem cã Titu Enutã nu mai este printre noi“, spune Vasile Novac, primarul comunei Ivãnesti. În timp ce era condus pe ultimul drum, o bandã de hoti fãrã Dumnezeu si fãrã fricã de lege a atacat casa în care a locuit fostul viceprimar. Titu Enutã adusese, cu câteva zile înainte de tragicul sfârsit, câteva remorci de lemne, pentru a avea cu sã se încãlzeascã în iarnã. Hotii au furat toate lemnele din gospodãrie, semn cã erau de-ai casei si stiau tot ce este prin curte. Rudele celui decedat au fãcut plângere la politia localã si, acum, hotii sunt cãutati prin comunã. Se pune întrebarea: cât cinism poti sã ai în tine, sã dai spargere într-o casã din care un om este dus la groapã? Infractorii din Ivãnesti se pare cã au avut nesimtire din plin, pentru cã au plecat cu cãrutele încãrcate de lemne, în timp ce fostul loc consãtean era dus la locul de veci. Peste toate, a mai apãrut un element ciudat, care i-au pus pe gânduri pe toti: unul dintre politistii din Ivãnesti, Mihai Rotaru, a locuit în gazdã la Ion Neamtu, una din victimele teribilului accident din 23 decembrie!

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.