spot_imgspot_img
26.2 C
Vaslui
29-sept.-2023

A murit pãrintele Vâjâianu

- Advertisement -

CEASUL RÃU! În urma unui accident stupid, preotul husean Alexandru Vâjianu a ajuns ieri dimineatã în comã la spital, încetând din viatã, câteva ore mai târziu. Preotul a fost gãsit în stare de inconstientã în curtea casei parohiale, dupã ce, se pare, alunecase de pe o scarã. Persoana care l-a gãsit a sunat imediat la 112, însã medicii cred cã se pierduse timp pretios pentru salvarea preotului. Toti cei care l-au cunoscut pe pãrintele Vâjianu, au rãmas stupefiati de aceastã veste, cu atât mai mult cu cât stiau cã pãrintele fãcuse fatã cu greu unei drame de familie: în urmã cu câteva luni, fiul sãu, tânãr preot, a decedat, în urma unui stop cardiac.

GHINION Ieri dimineatã, în jurul orelor 8,30, un cetãtean anunta la Serviciul 112 cã l-a gãsit într-o stare gravã pe preotul Alexandru Vâjianu, la care venise, pentru a-i cere un sfat. Se pare cã preotul cãzuse de pe o scarã, rãnindu-se extrem de grav. Adus în stare de comã la spital, el a fost diagnosticat cu traumatism cranio-cerebral acut, fracturã bazã de craniu si fracturã de bazin, produse prin cãdere. A fost trimis de urgentã la Iasi, însã, la orele amiezii, preotul a decedat. Medicii huseni bãnuiesc faptul cã preotul a avut ghinionul sã fie descoperit destul de târziu, fapt ce i-a agravat starea. „Judecând dupã fracturile suferite, înãltimea de la care a cãzut nu putea fi mai micã de 2 sau 3 metri. Este important de stiut exact ora la care s-a produs accidentul, pentru a se vedea dacã ar fi putut fi salvat. Este posibil ca el sã fi fost gãsit cam dupã câteva zeci de minute bune, fapt care a dus în scurt timp la deces”, au spus medicii huseni.

Politistii ancheteazã cazul!

VERIFICÃRI La aflarea vestii cã preotul a murit, Politia municipiului Husi a demarat si ea o anchetã în acest caz, pentru a stabili exact circumstantele în care s-a produs tragedia. „Politistii huseni sunt chiar acum (ieri, orele 18,00, n.r.) la fata locului si cerceteazã exact ceea ce s-a întâmplat. Vor sã stea de vorbã cu persoana care l-a gãsit, pentru cã ea poate oferi informatii în acest caz. De altfel, s-a cerut si o necropsie, pentru a se vedea exact cauzele care au dus, în cele din urmã, la deces”, a precizat inspectorul Mihaela Straub, purtãtor de cuvânt al IJP Vaslui.

Husenii, socati de vestea mortii preotului Vâjianu!

TRISTETE Se pare cã, indiferent de cât de puternic vroia sã parã, preotul Vâjianu nu a putut trece peste moartea de acum câteva luni a fiului sãu, preot Cosmin Vâjian. Preotul a aflat cu stupoare cã fiul sãu, devenit si el un tânãr preot, a încetat brusc din viatã, în urma unui inexplicabil… stop cardiac. „Sunt înmãrmurit de aceastã veste! Stiu cã abia îi fãcuse cele necesare de jumãtate de an fiului. Chiar acum trei zile ne-am întâlnit. Se schimbase! Mergea singur si fãrã nimic în mâini, pãrea trist si abãtut. I-am si spus: pãrinte, dumneata nu te simti bine! Iar el mi-a rãspuns cã, dacã nu se întâmpla ceea ce s-a întâmplat cu bãiatul sãu, acum si-ar fi trãit a treia tinerete! Toatã viata sa a fost un om destept, spiritual, mereu cu o vorbã bunã, cu o glumã. Nu pot sã cred cã s-a sfârsit asa”, a spus Valeriu Popa, 51 de ani, credincios din parohia „Sfântul Neculai”.

AMINTIRI

O carierã frumoasã în preotie!

„Preotul Vâjian a fost un om bun, avea carismã si un umor deosebit. Era cult si multã vreme îl gãseam la Episcopie, unde era inspector eparhial. Nu a fost datã sã îl rog sã mã ajute si sã nu o facã. Cât a fost în viatã, sã stiti cã si-a împlinit un mare vis, acela de a face ca Biserica Sfântul Nicolae sã fie frumoasã, proaspãt vopsitã si mobilatã cu cele necesare. Era un tip gospodar. Fãcea slujbe frumoase si stia sã atragã oamenii la bisericã”, a spus învãtãtoarea pensionarã Genoveva Balan.

APRECIERE

„Era genul de gospodar cãruia îi plãcea sã se împlice în problemele comunitãtii”

„Nu îmi vine sã cred cã a fost posibilã aceastã tragedie. Nu îmi vine sã cred cã un om care s-a îngrijit de atât de multe suflete, nu mai este. Sã stiti cã era un om foarte bun, foarte tonic, plin de bunãvointã. Este trist ce s-a întâmplat. Si nu e drept cã a avut un asemenea sfârsit, dupã o viatã întreagã de muncã si fapte alese”, a spus profesoara Georgeta Giosu, membru în CL Husi, acolo unde si preotul Vâjianu a fost activ pânã ieri. „El era unul dintre cei mai vechi consilieri locali. Dar nu fãcea politicã, el fãcea administratie. Era genul de gospodar cãruia îi plãcea sã se implice în problemele comunitãtii. Avea idei si stia sã îsi spunã punctul de vedere de câte ori era nevoie. Dumnezeu sã îl odihneascã!”, au mai spus colegii din CL Husi.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

46 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.