Absolventii cu masca la gurã si cu visurile furate de epidemie!

VISURI DESTRÃMATE…Ei sunt absolventii de top care vor rãmâne în istoria învãtãmântului drept cei care au fost obligati de pandemia de coronavirus sã schimbe toca si roba cu masca si mãnusile chirurgicale. Absolventii merituosi din Bârlad de la Colegiul Tehnic “A.I.Cuza”, Liceul Teoretic “Mihai Eminescu” si Liceul Tehnologic “Petru Rares” sunt de fapt trei fete, serioase, educate si foarte ambitioase: Claudia Avanu – Liceul Eminescu (9,86), Ionela Paula Costea – Liceul A.I.Cuza (9,47) si Ana Maria Romanet – Liceul Petru Rares (9,13). Sã le cunoastem pe cele trei sefe de promotie din anul cel mai trist pentru generatia de absolventi!

Am stat de vorbã cu ele. Sunt oameni maturi si, spre marea noastrã surprizã, toate trei sunt din mediul rural! Nu lipsa fitelor, toaletelor si coafurilor de la banchetele de absolvire le necãjeste. Ci faptul cã pandemia le-a privat de visurile din cei patru ani de liceu, de a se vedea absolventi la cursul festiv, aruncând victoriosi tocile în sus. Coronavirusul le-a scos brutal din scenã pe usa din spate, pe 11 martie, fãrã iesirea finalã la rampã si i-a aruncat în viatã privându-i de amintirile pe care fiecare absolvent de liceu le are pentru toatã viata.

Claudia Avanu, o elevã din Ivesti, cea mai tare din Liceul “Eminescu”

Sefa de promotie din acest an 2020, care mai poartã denumirea si de anul pandemic, de la Liceul Teoretic “Mihai Eminescu” din Bârlad, este Claudia Avanu. Este din comuna Ivesti si a terminat liceul la specializarea Stintele Naturii, cu media 9, 86. Îsi doreste sã ia Bacul cu medie mare pentru a se înscrie la Politehnicã la Bucuresti, specialitatea Electronicã, Telecomunicatii si Tehnologia Informatiei. “Ultimul an de studiu și finalul pe care fiecare absolvent îl aștepta cu nerãbdare s-a dovedit a fi o profundã dezamãgire, pentru cã nu ne-am putut bucura de momentele pe care le-am visat pe parcursul acestor ani, la fel ca ziua absolvirii, în care eram admirați de colegii noștri mai mici. Ceea ce ne rãmâne de fãcut este sã ne imaginãm o multitudine de absolvenți, cântând <<ani de liceu>> pe fundal si aruncând tocile în plinã ceromonie.”, a spus Claudia Avanu.

Paula Ionela Costea, tehnicianul cel mai tare în hotelãrie de la Liceul Cuza

Absolventa sefã de promotie a anului 2020 de la Liceul Tehnologic „A.I.Cuza” din Bârlad, este Paula Ionela Costea, din localitatea Mãscurei, comuna Pogana. A terminat cu media 9,47 clasa a XII-a, ca Tehnician în hotelãrie si îsi doreste sã se înscrie la Facultatea de Geografie si Geologie, din cadrul Universitãtii „A.I.Cuza” din Iasi. „Anii de liceu au însemnat pentru mine foarte multã dezvoltare personalã. Am cunoscut persoane noi, profesorii m-au ajutat sã mã dezvolt intelectual si personal, am învãtat foarte multe lucruri noi. Pandemia ne-a ucis poate cele mai frumoase evenimente în viata de elev: absolvirea, banchetul, cursul festiv! Dupã cei 12 ani de scoalã, momentul de glorie al elevilor este absolvirea. Noi nu putem împãrti zâmbete si lacrimi de emotie anul acesta. Îmi permit sã afirm cã pandemia ucide si visuri. Simtim cu totii un profund regret, dar suntem neputinciosi. Suntem însã destul de maturi sã tratãm situatia cu seriozitate si sã ne lipsim de aceste evenimente mult dorite, pentru binele nostru si al celor din jur! Suntem o generatie greu încercatã de un fenomen fãrã precedent, dar în acelasi timp, extrem de motivatã!”, a spus Paula Ionela Costea

Ana Maria Romanet, tehnicianul cel mai bun în gastronomie de la “Petru Rares”

Sefa de promotie din acest an incredibil de trist pentru absolventi, este din satul Silistea, comuna Iana. Ana Maria Romanet a absolvit clasa a XII_AP, specialitatea Tehnician în gastronomie. A terminat Liceul Tehnologic “Petru Rares” cu media 9,13. “M-am dezvoltat complet la nivel intelectual în cei patru ani de liceu. Si în relationarea cu ceilaltI elevi, cu persoane din alte medii, am fãcut pasi foarte mari, datoritã proiectelor Erasmus, cu care am fost în Turcia, iar prin proiectul Rose m-am pregãtit pentru Bacalaureat. De asemenea, am învãtat ce este lucrul în echipã, datoritã practicii fãcute pe litoral sau la agentii economici din Bârlad. Dar finalul de liceu a fost trist! Pandemia ne-a ucis poate cele mai frumoase evenimente din viata de elev: absolvirea, banchetul, cursul festiv! Dupã cei 12 ani de scoalã, momentul de glorie al elevilor este absolvirea. Noi nu putem împãrti zâmbete si lacrimi de emotie anul acesta. Îmi permit sã afirm cã pandemia ucide si visuri. Simtim cu totii un profund regret, dar suntem neputinciosi. Suntem însã destul de maturi sã tratãm situatia cu seriozitate si sã ne lipsim de aceste evenimente mult dorite, pentru binele nostru si al celor din jur! Suntem o generatie greu încercatã de un fenomen fãrã precedent, dar în acelasi timp, extrem de motivatã!”, a precizat Ana Maria Romanet.
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ