spot_img
15.7 C
Vaslui
03-iun.-2023

Accidentul dramatic din Suedia: tânãrul din Chersãcosu ar fi fost ucis chiar de cumnatul sãu

spot_imgspot_img
- Advertisement -

DRAMÃ… Un tânãr de 25 de ani, din Chersãcosu, Marcel Romeghea, plecat la muncã peste hotare, a sfârsit tragic, într-un accident rutier foarte grav, petrecut în Suedia. Situatia este cu atât mai grea pentru familia lui, cu cât, spun surse oficiale, la volanul masinii s-ar fi aflat chiar un cumnat de-al sãu, care, se pare, dupã tragedie, ar fi fost deja arestat de autoritãtile suedeze. Era bãut în momentul accidentului, spun gurile rele. Acum, familia bãrbatului mort nu are bani pentru a aduce în tarã trupul neînsufletit, fiind nevoie de aproape 4000 de euro. Rudele au lansat public un îndemn la donatii, dând un cont bancar, prin care, fiecare, dupã cât poate, sã ajute la readucerea lui Marcel Romeghea, acasã, la Chersãcosu.

“Este o familie necãjitã, dar care si-a vãzut mereu de viata ei. Sunt oameni cuminti. Sunt vreo 7 copii la pãrinti, cam asa. Marcel, bietul de el, era necãsãtorit. Voia sã munceascã, pentru un trai mai bun. Era cuminte. Nu a supãrat pe nimeni, îsi vedea mereu de traiul lui. Stim cã mereu spunea cã vrea sã plece peste hotare, sã munceascã si sã facã viata mai usoarã pentru cei dragi”, spun oamenii din sat. Din pãcate, Marcel a murit într-un accident teribil, provocat, se pare, chiar de un cumnat al sãu. “În sat s-a aflat deja cã la volanul masinii implicate în accident era chiar un cumnat de-al lui Marcel, care a si fost arestat pe loc, în Suedia. De asta nu vor ei sã spunã mai multe, cã e dureros si pentru ei, sãracii. Dar s-a auzit, normal, cã stiti cum e la sat. Rude de-ale lor au povestit cã soferul era bãut si din aceastã cauzã a si fost arestat. Ancheta va stabili ce s-a întâmplat exact. Vorbe sunt multe. Necazul e mare pentru ei, dar drama e cã a murit un bãiat nevinovat. Pãcat, bãiat tânãr, cuminte, dar fãrã noroc”, au spus oamenii din Chersãcosu.

Nu au bani sã îl aducã în tarã pe Marcel

Pentru cã aducerea în tarã a trupului neînsufletit costã mult, în jur de 4000 de euro, rudele lui Marcel au lansat apeluri pe retelele de socializare, pentru strângerea de fonduri. “Cred cã este datoria noastrã crestineascã sã fim alãturi de ei în aceste momente grele si sã sprijinim cu ce putem. Costurile ca trupul celui decedat sã fie adus în tarã ajung cam la 4000 de euro, sumã greu de achitat pentru familia Romeghea. De aceea vã rog fierbinte sã contribuiti, cu o sumã dupã puterea fiecãruia, la strângerea acestei sume. Donatiile se pot face în contul cumnatului Cristinel Palade, un om de toatã încrederea. Nr cont RO31 RZBR 0000 0600 1656 2100.
Precizez cã oamenii credinciosi din Pogãnești care vor sã ajute o pot face trimitînd bani familiei prin mine, iar cei din Chersãcosu pot ajuta direct familia. Vã îndemn sã fiti milostivi si vã multumesc de pe acum! Dumnezeu sã rãsplãteascã fiecãruia”, a fost mesajul preotului paroh al Parohiei Pogãnesti.

Primãria Stãnilesti va ajuta familia cu 2000 de lei!

În fata acestei tragedii nu a rãmas indiferent nici primarul comunei Stãnilesti, Liviu Zaharia. Acesta, desi nu se afla ieri în zonã, fiind la Bucuresti cu treburi administrative, a anuntat cã va lua legãtura cu compartimentul de asistentã socialã, pentru a întocmi dosarul pentru ajutorul de urgentã. “Foarte rãu îmi pare de aceastã situatie. Sunt tinerii nostri din comunã, care se duc dupã un loc de muncã mai bun si este foarte dureros când auzi cã se întâmplã asa ceva. Imediat vorbesc cu colegii de la Asistentã Socialã, sã vedem de dosarul prin care sã acordãm un ajutor de urgentã. Noi avem o hotãrâre de Consiliu, care permite interventia în astfel de cazuri, prin acordarea unei sume de bani. În cazul de fatã, voi propune acordarea sumei de 2000 de lei, în primã fazã. Cu sigurantã si colegii consilieri sunt în asentimentul meu, cã e nevoie de ajutorul Primãriei în asemenea situatii. Pentru o familie care nu are posibilitãti materiale, 4000 de euro, cât e aducerea în tarã a sicriului, este enorm. De aceea, orice mic ajutor este binevenit”, a spus primarul Liviu Zaharia.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri