spot_imgspot_img
21.7 C
Vaslui
08-iun.-2023

Acestea sunt certificatele de imunizare care sunt recunoscute la vamă! Sunt valabile începând cu 13 august!

spot_imgspot_img
- Advertisement -

Începând de vineri, 13 august, pentru trecerea frontierelor de stat la nivelul ţărilor Uniunii Europene vor fi recunoscute ca documente doveditoare ale vaccinării, trecerii prin boală şi ale rezultatului negativ al unui test RT-PCR doar certificatele digitale.

Acestea sunt certificatele de imunizare care sunt recunoscute la vamă. Documentele electronice pot fi eliberate foarte ușor accesând site-ul https://vaccinare-covid.gov.ro/.

”Tranzitarea frontierelor este posibilă și fără existența acestor certificate, dar cu respectarea normelor naționale de carantină din fiecare stat. Aceste prevederi sunt stipulate în Regulamentul UE 953/2021 și sunt aplicabile doar pentru trecerea frontierei de stat, nu și pentru activitățile desfășurate în interiorul teritoriului national al României”, arată comunicatul Guvernului.

Reamintim că persoanele vaccinate împotriva COVID-19 nu trebuie să stea în carantină dacă vin din zone aflate pe lista galbenă sau pe cea roșie.

Copiii cu vârsta sub 6 ani sunt exceptaţi automat de la carantină, iar cei cu vârsta între 6 şi 16 ani sunt exceptaţi dacă prezintă la intrarea în ţară un test cu rezultat negativ efectuat cu cel mult 72 de ore înainte. Până marți, 10 august, în România au fost eliberate 1.646.339 de certificate digitale europene COVID-19. Cea mai mare parte dintre certificatele solicitate și eliberate până acum. …https://www.romaniatv.net/acestea-sunt-certificatele-de-imunizare-care-sunt-recunoscute-la-vama-sunt-valabile-incepand-cu-13-august_5714923.html

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.