spot_img
spot_img
16 C
Vaslui
18-iun.-2025

Acestea sunt motivele pentru care restaurantul „Crama Domnească” a fost închis. Patronul localului: „sperăm să se remedieze cât mai repede”

- Advertisement -

DECIZIE… Restaurantul „Crama Domnească” din municipiul Vaslui a fost închis temporar de Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Vaslui. Motivul principal al suspendării activității este faptul că unitatea de alimentație publică nu deține autorizație de securitate la incendiu. Pentru a o obține, ar fi trebuit să îndeplinească câteva condiții importante. Printre acestea, deținerea unei instalații de stingere a incendiilor și a unui sistem de desfumare. Nu am reușit să punem hidranții pentru că a fost inundat subsolul. De asemenea, ne trebuie o instalație de eliminare mecanică a fumului. Nu este acceptată eliminarea naturală, prin geamuri. Mâine (n.r. azi) o să merg la ISU pentru avizare, pentru că proiectul este făcut. Sperăm ca lucrurile să se remedieze cât mai repede”, a declarat Ionel Robac, patronul restaurantului „Crama Domnească”. „Crama Domnească” este unul dintre restaurantele cu vechime din municipiul Vaslui, încă de pe perioada comunismului.

Inspectorii ISU au controlat marți după-amiază restaurantul și au hotărât suspendarea activității până la remedierea problemelor. Pe ușa de la intrare au fost lipite două sigilii, alături de o foaie pe care se explică situații: „Oprirea funcționării ori utilizării construcțiilor sau amenajărilor de către Inspectoratul pentru Situații de Urgență pentru încălcarea gravă a cerinței de securitate la incendiu în ceea ce privește periclitarea vieții ocupanților și a forțelor de intervenție, neasigurarea stabilității elementelor portante, respectiv a limitării propagării focului și fumului în interiorul edificiului și la vecinătăți”.

Patronul restaurantului „Crama Domnească”: „Cu căile de acces nu au fost probleme”

Contactat telefonic, patronul restaurantului a explicat motivele pentru care inspectorii ISU au decis suspendarea temporară a activității: „Nu avem autorizație de securitate la incendiu. Nu am reușit să punem hidranți pentru că a fost inundat subsolul. Sper ca săptămâna viitoare să reușim să punem hidranții în restaurant. Nu am reușit să facem desfumarea, avem proiectul, dar nu l-am pus în practică. Fiind un local la subsol, ne trebuie o instalație de eliminare mecanică a fumului. Nu este acceptată eliminarea naturală, prin geamuri. Am discutat cu vecinii să o ridicăm până pe bloc. Mâine (n.r. azi) o să merg la ISU pentru avizare, pentru că proiectul este făcut. Repet, ne-a încurcat faptul că a fost inundat subsolul și nu am putut să facem racordul la apă. Cu căile de acces nu au fost probleme. Legea spune că trebuie să avem minimum 21 de metri de la ieșire până la cel mai îndepărtat loc al săli, iar luni, când au venit domnii de la ISU și au măsurat, au constatat că avem 20 de metri. Instalația de avertizare la incendiu e făcută, mai avem de pus câteva indicatoare „Exit”, dar ăsta e un lucru minor. Nu știu în cât timp o să se remedieze, noi sperăm că va fi cât mai repede. Mâine o să merg la ISU cu documentația. Pănă atunci, vreau să le transmit clienților „Crama Domnească” că terasa funcționează, pentru că are o autorizație separată. Așadar, îi așteptăm la terasă la serviciul de livrări mâncare la domiciliu”, a transmis Ionel Robac, patronul restaurantului „Crama Domnească”.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

11 COMENTARII

  1. Romanii muncesc pe minim pe economie, străinii pe 5-6 mii lei lunar. Noapte buna tuturor, merităm să fim desființați ca tara🤕

  2. Cam mult tam-tam pentru un subsol care este cel puțin dubios. Trebuie scris zile in șir pentru o știre de nimic? Bine ca i-a fost restricționată a activitatea pentru ca nu prea prezenta încredere. Poate ca si DSP ul ar trebuie sa dea o raita prin acel subsol, sigur vor gasi nereguli. Oricum ii va fi greu sa intre în legalitate cu autorizația.

      • Sau Piedone….vezi fabrica la un nenorocit din Grecia venit să vândă carne in Romania…care arata mai rău că un crematoriu…multi nenorociți mai sunt in tara asta și mulți dintre ei sunt la Vaslui.Uul dintre ei este in imaginea acestui articol.Da borș cu fasole și rachiu de pufoaica in centru orașului, la coada lui Stefan cel Mare….ai șah mat….

    • Ai draku oameni! Sunt persoane cărora le place acolo, comandă mâncare acolo! Succes patronului! Când o să scăpăm de voi, lumea o să devină un loc mai bun! De sărăcii ce sunteți ,și mental și financiar gândiți așa!

      • Iaca o minte proasta că a ta este pericol public…cum dracu sa încurajezi un loc de alimentație publică într-un subsol….după 90 orice individ obscur a devenit bișnițar și tejghetar.E jale cate animale sunt in Vaslui, care au devenit patroni de carton și au exploatat pe saracii oameni….care munceau pe salariul minim pe economie și ei și au făcut vile in oraș, in afara orașului etc de nu ți vine sa crezi…de unde? Că au exploatat bieții oameni…nu au plătit TVA și multe alte măgarii.Sa mai speram la vreo dreptate, c-am greu poate dreptatea divină adică să muriți.E plina Romania de astfel de specimene hapsâne, lalome, hrăpărețe după adunat și fudulie pe spatele fraierilor.poate comentează vreo cineva aiurea la ce am scris eu că îmi bag sula n mă-sa.Asta este adevărul.

          • Stai să vezi cat de prost ești tu..Ești NOU la prostie pe meleagurile Vasluiului…..nu s-au mai văzut așa ceva.s-o fugut pe ma-ta mai prostanule….vezi că o să te treacă în calendarul proștilor că nu s-au mai văzut așa ceva.Du-te in pizda ma-ti….că ții cu un jegos care vinde borș cu fasole la subsol.

    • Apocalipsă e in capul lui! Are loc in prima linie pe front, nu apucă să ajungă in adăposturile pe care le visează.Un dobi…toc!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.