27.6 C
Vaslui
01-iul.-2022

Activitãti preventive cu biciclistii, cãrutasii, pietonii si copiii din Zorleni (FOTO)

PREVENTIE CU CADOURI… Politistii Serviciului Rutier Vaslui, cu sprijinul politistilor de ordine publicã din cadrul Sectiei 3 Politie Ruralã Bârlad, au desfãsurat douã activitãti preventive în comuna Zorleni. Astfel, politistii rutieri au desfãsurat, în comuna Zorleni, activitãti informativ-preventive cu biciclistii, pietonii si conducãtorii de tractoare agricole si de vehicule cu tractiune animalã, cu scopul de a reduce numãrul accidentelor rutiere si consecintele acestora, dar si pentru constientizarea acestora asupra dinamicii si consecintelor accidentelor de circulatie. De asemenea, în cadrul activitãtilor au fost instruiti peste 200 de elevi ai unitãtilor de învãtãmânt din localitãtile Simila, Popeni si Zorleni.

Politistii Serviciului Rutier Vaslui, cu sprijinul politistilor de ordine publicã din cadrul Sectiei 3 Politie Ruralã Bârlad, au desfãsurat activitãti cu caracter preventiv, pentru reducerea numãrului accidentelor rutiere. Întrucât principalele cauze generatoare de accidente rutiere pe raza judetului Vaslui sunt biciclistii si conducãtorii de vehicule cu tractiune animalã, politistii au actionat pentru identificarea acestor douã categorii de participanti la traficul rutier în vederea instruirii acestora cu privire la regulile de circulatie. În cadrul acestei activitãti au fost identificati si instruiti peste 100 de participanti la traficul rutier cãrora le-au fost distribuite veste reflectorizante.

Cei 200 de elevi au fost dornici sã vadã îndeaproape autospeciala de politie special destinatã si echipatã activitãtilor de educatie rutierã (laboratorul mobil de educatie rutierã). Aici, cei mici s-au putut familiariza cu indicatoarele rutiere si regulile de circulatie pe drumurile publice. Totodatã, le-au fost transmise recomandãri preventive referitoare la mersul cu bicicleta, cu rolele, precum si la comportamentul pe care trebuie sã îl aibã în mijloacele de transport sau la locul de joacã. Au fost abordate si aspecte referitoare la mãsurile preventive pe care elevii trebuie sã le urmeze acasã, la scoalã si pe stradã.

Pe parcursul activitãtii, elevii au rãspuns pozitiv la activitãtile prin care au fost simulate diverse situatii întâlnite în trafic, învîtînd cum sã se asigure din ambele pãrti atunci când traverseazã strada si semnificatia culorilor semaforului, constientizând totodatã si importanta respectãrii regulilor de circulatie.

Politistii au prezentat pe parcursul întâlnirii si un set de reguli de circulatie, pentru prevenirea accidentelor rutiere, spre exemplu: Deplasarea în calitate de pieton pe drumurile publice se efectueazã doar pe trotuare, iar în locurile unde acestea lipsesc, pe acostamente, alei laterale, iar în cazul în care toate acestea nu sunt prezente, deplasarea va fi fãcutã pe partea stângã a strãzii, cât mai aproape de marginea acesteia. Traversarea strãzii se va efectua doar prin locurile special amenajate, semnalizate cu indicatoare sau marcaje cu semnificatia „Trecere pentru pietoni” sau, în lipsa acestora, pe la coltul strãzii, în ambele cazuri dupã o temeinicã si prealabilã asigurare; Asigurã-te în stânga si în dreapta de fiecare datã când traversezi strada.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here