spot_imgspot_img
7.9 C
Vaslui
28-feb.-2024

Acuzații grave: hușeanca moartă cu zile a fost ținută patru ore la Urgențe, în Spitalul Huși, deși starea sa impunea intervenția rapidă a unui cardiolog!

- Advertisement -
INDIGNARE… Toți prietenii care o plâng acum pe Iridenta își arată indignarea pentru faptul că deși s-a dus la spital la timp, simțind că starea i se agravează de la un minut la altul, a fost lăsată ore întregi să stea într-un spital în care nu există un cardiolog.

REVOLTĂ… Înmormântarea Iridentei Maisner, hușeanca de 48 de ani care a murit cu zile tot pendulând între medicii și spitalele din județul Vaslui, va fi înmormântată astăzi, la orele 10:30. Momentul este unul sfâșietor, întrucât o fetiță de 14 ani, extrem de atașată de mama sa, va rămâne de azi fără cea mai importantă ființă din viața ei. Aceasta este singura realitate care contează în aceste momente. La căpătâiul defunctei, hușenii aprind lumânări și lăcrimează. „Nu e corect să cotizezi lunar cu 1000 de lei sau mai mult din salariu la asigurările de sănătate, iar când ai nevoie de un medic cardiolog, de exemplu, cum a avut ea, să te duci la Spitalul Huși și acolo să nu fie unul care să aibă competența asta. Murim cu zile, plătind niște servicii de sănătate de care nu își amintește nimeni, când ajungi printr-o Cameră de Primiri Urgență. (…) După patru ore, au trimis-o la Spitalul din Vaslui, probabil, ca să scape de ea, nu ca să ajungă undeva unde chiar să se poată face ceva pentru viața ei”, spune Cristina, una dintre cei care au cunoscut-o pe femeia decedată.

Cei care au cunoscut-o pe Iridenta Maisner susțin că în ziua în care i s-a făcut rău a mers la Spitalul „Dimitrie Castroian” Huși, pentru că starea sa chiar o impunea. Cei de la Spitalul Huși spun că a ajuns puțin după ora 14:00, iar din Compartimentul de Primire Urgență (CPU) a fost transferată la Spitalul Vaslui după nu mai puțin de… 4 ore. „Ea având clare probleme cardiace, care până și o doamnă asistentă ar ști că pot evolua fulminant într-un timp de ordinul minutelor, cum și pentru ce au ținut-o medicii din CPU-ul Spitalului Huși pe Iridenta 4 ore acolo și nu au transferat-o imediat, la unitatea care ar fi putut să o salveze, în care există un medic cardiolog? De ce-au ținut-o 4 ore acolo, dacă nu există în spitalul Huși un medic cardiolog? Ții un om cu grave probleme cardiace, acutizate în momentul respectiv, ca să te uiți la el 4 ore cum i se înrăutățește starea?”, întreabă, revoltați, apropiații Iridentei. „Soțul meu v-am spus, are probleme cardiace și, ca să îl pot îngriji, m-am familiarizat cât am putut cu niște mici proceduri, cu niște informații, pe care mi le-a prezentat medicul nostru de familie și domnul cardiolog la care mergem la cabinetul privat, pentru că Spitalul Huși, știți prea bine, nu e în stare să aibă un cardiolog. Și știu foarte bine că atunci când se simte rău, eu trebuie să acționez imediat, să ajungă rapid la medic, nu e voie să amân niciun moment. Dar vă dați seama că ei, la Huși, au ținut-o pe săraca fată 4 ore, deși îi era foarte, foarte rău și avea nevoie urgentă să fie văzută rapid de un medic cardiolog? De ce nu au trimis-o pe loc la Vaslui? Au lăsat-o ca să se complice foarte mult lucrurile în privința stării sale de sănătate și să nu le mai poată rezolva apoi nimeni”, a spus Cristina.

„Nu sunt cuvinte de spus față de indiferența acestor medici. Să vă uitați la suferința acestei fetițe, care rămâne fără mamă și să vedeți cât de îngrozitoare poate fi urmarea unui astfel de comportament al unor medici – unii dintre ei – care doar vor să își ia salariile și să plece acasă”

Toți prietenii care o plâng acum pe Iridenta scriu mesaje lungi în care își arată indignarea pentru faptul că ea, deși s-a dus la spital la timp, simțind că starea i se agravează de la un minut la altul, a fost lăsată ore întregi să stea într-un spital în care nu există un cardiolog. „Să facem o socoteală: 4 ore au ținut-o aiurea, acolo la CPU, apoi o oră a fost drumul către Vaslui. Adică, 5 ore în care, practic, acestei femei i s-a scris moartea. Dacă ea pe loc avea nevoie de cardiolog, de ce Spitalul Huși a ținut-o nu una, nu două, ci 4 ore într-un CPU care nu dispunea de un specialist în boala de care suferea această fată?! Toți ne întrebăm. Și toți ne temem că putem fi în situația ei. Nu sunt cuvinte de spus față de indiferența acestor medici. Să vă uitați la suferința acestei fetițe, care rămâne fără mamă și să vedeți cât de îngrozitoare poate fi urmarea unui astfel de comportament al unor medici – unii dintre ei – care doar vor să își ia salariile și să plece acasă. Nicio urmă de empatie. Nu la toți, doar unii care, efectiv, nu au suflet, nu au conștiință. Dacă știau că nu au cardiolog, nu trebuia să o lase 5 ore fără să fie văzută de un cardiolog. Nu trebuia”, a spus Andreea, o altă apropiată a Iridentei.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri