spot_img
spot_img
10.5 C
Vaslui
25-mai-2025

Adãpost de noapte pentru oamenii strãzii de la Husi

- Advertisement -

IDEE… Edilii de la Husi vor sã transforme locuinta socialã aflatã în aceeasi curte cu Dispensarul din proximitatea podului de la Ralea, într-un adãpost pentru oamenii strãzii. Nu prea sunt la Husi astfel de persoane, dar tot e bine sã existe un spatiu cu o asemenea destinatie. Problema a intervenit însã când a fost vorba despre banii din buget, alocati cu justificarea de „reabilitare” a acelei clãdiri. O socotealã fãcutã de unul dintre consilieri a arãtat cã „reabilitarea se va face cu aproape 700 de euro pentru fiecare metru pãtrat, ceea ce nu e deloc o sumã de neglijat.

„Din câte stiu eu, aceastã clãdire este dezafectatã, în momentul de fatã. Din documentatie rezultã cã aceastã clãdire are o suprafatã de 50 mp, este schita anexatã. Se mentioneazã cã urmeazã sã fie folositã ca locuintã socialã. Tot din documentatie vedem cã se vor amenaja douã încãperi, un hol si o baie. Nu am vãzut nimic referitor la o bucãtãrie. Înteleg cã fiind locuintã socialã vor locui acolo niste oameni. Cum sã nu aibã o bucãtãrie? Al doilea aspect: suma propusã de 172.227 lei, pentru reabilitarea acestei clãdiri mie cel putin mi se pare foarte mare, având în vedere cã rezultã un cost de aproape 700 de euro pe metrul pãtrat pentru reabilitarea clãdirii. Poate ar fi mai bine sã fie desfiintatã clãdirea aceea, cã, oricum, nu cred cã va fi locuintã socialã, dat fiind faptul cã nu este prevãzutã nici mãcar o bucãtãrie. Si, eventual, construit altceva. În suma asta cred cã se poate amenaja cu adevãrat o locuintã”, a precizat consiliera Cãtãlina Popa.

„Sunt persoane fãrã adãpost care vor sta peste noapte. Nu vor locui permanent”

„Clãdirea este destul de degradatã. Are o fundatie din beton si peretii din zidãrie, este o constructie destul de solidã, doar tencuiala, finisajele sunt foarte deteriorate”, a explicat unul din functionarii Primãriei Husi. „Este clãdire de patrimoniu?”, a întrebat consilierul Radu Bobârnat. „Nu este clãdire de patrimoniu, este doar în apropiere de o clãdire de patrimoniu, de Casa Ralea. Dacã vrem s-o reparãm, avem de fãcut lucrãri la acoperis, pardoselile sunt din cherestea si trebuie turnate niste pardoseli din beton. De bucãtãrioarã nu am avut loc. Am fãcut un hol, un grup sanitar. Eu am înteles cã sunt persoane fãrã adãpost care vor sta peste noapte. Nu vor locui permanent”, a explicat reprezentantul Biroului Tehnic din Primãrie. Consiliera Cãtãlina Popa s-a arãtat tot nelãmuritã: „Eu vãd aici, în documentatie, cã se reface structura de rezistentã a clãdirii, se toarnã betoane si atunci ori e rezistentã, ori nu e rezistentã?”, a întrebat consiliera, fãcând aluzie la faptul cã pe hârtie s-ar putea sã fie scrise mult mai multe lucrãri decât s-ar putea face în realitate. „Suma nu este una mare, în raport cu lucrãrile care se fac. Materialele de constructie s-au scumpit foarte mult”, au explicat ceilalti consilieri.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.