spot_imgspot_img
14 C
Vaslui
23-apr.-2024

Adevãratii microbi din spitalul bârlãdean

- Advertisement -

GREU DE UCIS În urma unui control al DSP efectuat pe linie epidemiologicã s-a constatat cã din 20 de probe luate, patru dintre ele au fost neconforme, inspectorii DSP solicitând o mai intensã activitate de dezinfectie în trei dintre sectiile cheie: Obstetricã-Ginecologie, ATI si Neonatologie. Asa am aflat cã infirmierele spalã de multe ori pe jos cu apã chioarã, neavând solutie dezinfectantã si nici pastile de clor, motivatia fiind cã nu sunt bani! Si totusi, de ce nu sunt bani la spitalul din Bârlad?? Sper cã nu ati uitat cine face dezinfectia si deratizarea la spitalul bârlãdean: asistentul Mugurel Cãtãnoaie, cel care mult timp a fost (sau mai este???) într-o incompatibilitate totalã având o firmã de deratizare înregistratã pe numele sotiei sale, lucru dezvãluit de noi încã din iunie anul trecut! Cât de greu sunt de ucis microbii din spitalul bârlãdean, se poate vedea dupã situatia financiarã dezastruoasã existentã, de care nu este strãinã nici clica politicã ( a se citi mafia) care cãpuseazã bugetul prin serviciile externalizate!

Informatia primitã de la DSP Vaslui si care a fãcut obiectul articolului de ieri din cotidianul nostru, „Microbi si bacterii la spitalul din Bârlad” a deschis un fel de „Cutie a Pandorei” iesind la ivealã gravele probleme financiare ale spitalului care duc la lispuri foarte mari de materiale sanitare. „Inspectorii din cadrul C.C.U.S.S. al D.S.P. Vaslui, în timpul actiunii de control la Spitalul Municipal de Urgentã „Elena Beldiman” Bârlad, au recoltat 20 probe sanitatie si patru sterilitate în scopul monitorizãrii operatiunilor de dezinfectie în sectiile cu risc. Din rezultatele testelor de laborator, patru teste de sanitatie au fost declarate neconforme. În urma acestor rezultate au fost emise recomandãri Spitalului Municipal de Urgentã „Elena Beldiman” din Bârlad privind intensificarea operatiunilor de dezinfectie în sectiile: Obstetricã-ginecologie, ATI- Reanimare si Neonatologie”, a precizat Mihaela Vlada, directorul DSP Vaslui. Am încercat sã aflãm ieri de la managerul spitalului Stefan Constantinciu, cine se face vinovat de faptul cã dezinfectia nu este realizatã la standardele necesare si în spital zburdã, exact prin sectiile cele mai expuse, microbii si bacteriile care pot genera infectii nosocomiale letale pentru bebelusii nãscuti prematur (Neonatologie), pentru bolnavii comatosi (ATI – Reanimare) si pentru mamele lehuze sau bebelusii nou-nãscuti (Obstetricã- Ginecologie). Rãspunsul managerului ne-a dat pe spate si vi-l supunem atentiei, deoarece credem cã fiecare contribuabil trebuie sã stie ce se face cu banii sãi care merg la bugetele institutiilor de stat.

Economii în loc de dezinfectie!

„Activitãtile de dezinsectie-deratizare se executã cu personalul calificat autorizat al spitalului, utilizând produse specifice (care?? – n.r.), achizitionate conform legii, de la importatori autorizati (care?? – n.r.). În scopul reducerii cheltuielilor (o economie de aproximativ 50 000 ron/an) aceste activitãti obligatorii se executã de cãtre personalul specializat al spitalului, respectiv Compartimentul de prevenire si control al infectiilor nosocomiale, organizat conform Ordinului MS nr. 916/2006”, spune în adresa 3421/20.02.2014, conducerea spitalului bârlãdean. Ce sã întelegem noi din aceastã adresã care spune orice, numai ce intereseazã nu? Dezinsectia si deratizarea se face asadar printr-un compartiment de prevenire si control, care este condus de nimeni altcineva decât de Mugurel Cãtãnoaie, asistent medical, cel care a fãcut obiectul unor dezvãluiri în cotidianul nostrum, în iunie anul trecut, prin care am atras atentia cã acesta este într-o incompatibilitate crasã, fiindcã detine o firmã, SC 3D Bioservsan SRL Bârlad, prin care se scurg bani publici de la spital în buzunarele sale si, din câte am auzit, si ale clientelei politice PSD-iste, aceastã firmã apartinând sotiei sale, Lãcrãmioara Cãtãnoaie. Cum face Mugurel Cãtãnoaie dezinfectia în spital?? De ce infirmierele si îngrijitoarele din spital ne-au spus, sub protectia anonimatului desigur, cã de cele mai multe ori ele spalã prin spital cu apã chioarã, neavând solutii de dezinfectat si nicio pastilã de clor? „Din când în când ni se mai dã câte o pastilã de clor, dar ce înseamnã asta la zeci de litri de apã”. Ni se spune cã nu sunt bani pentru achizitionarea de materiale sanitare, apartinãtorii circulã ca la balamuc prin sectii, noi ne-am spetit spãlând, dar cu apã chiarã ce dezinfectie sã faci?”, ne-au spus îngrijitoarele. Managerul Stefan Constantinciu ne-a spus cã Mugurel Cãtãnoaie nu mai face afaceri cu spitalul de anul trecut, dar gurile rele spun cã acesta ar cam fi motivul pentru care dezinfectia lasã de dorit exact în punctele cheie din spital, asistentul încercând astfel sã forteze reintrarea firmei sale în cursa de achizitionare a solutiilor dezinfectante pentru spital. Si tousi n-am aflat câti bani se alocã pentru dezinfectie, mai ales cã, la indicatia inspectorilor DSP Vaslui, aceastã operatiune trebuie intensificatã! Deci, cheltuilelile se vor mãri. Care cheltuieli? În conditiile în care bugetul spitalului se duce 85% pe salarii, restul pe facturile cãtre firmele cãpusã prin serviciile externalizate, despre ce mãrire de cheltuieli vorbim? Promitem cititorilor nostri cã investigatiile jurnalistice fãcute de noi la spitalul bârlãdean vor scoate la ivealã, foarte curând, lucruri cutremurãtoare despre firmele cãpusã care muscã o felie zdravãnã din bugetul spitalului bârlãdean.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.