17.7 C
Vaslui
02-oct.-2022

Agape si Popa, încã 30 de zile dupã gratii!

- Advertisement -

NESANSÃ De douã ori ghinion pentru cei doi inculpati din dosarul „Hotii de gaz” de la Husi, Agape si Popa, ajunsi dupã gratii, la un an de la descoperirea afacerii cu contoare mãsluite! Ieri, judecãtorul de drepturi si libertãti nu doar cã i-a respins lui Vasile Ciprian Agape cererea de revocare a mãsurii de arestare preventivã, dar le-a prelungit, atât lui, cât si lui Mihãitã Popa, sederea dupã gratii cu alte 30 de zile.

Procurorii huseni au reusit sã convingã judecãtorul de drepturi si libertãti de necesitatea prelungirii arestãrii preventive pentru cei doi inculpati, cu motive bine întemeiate. Anchetatorii au arãtat faptul cã nu au fost finalizate rapoartele de expertizã tehnicã si nici expertiza privind situatia prejudiciului creat- aspecte deosebit de interesante si, totodatã, noi pentru public. S-a spus anterior cã oamenii de afaceri învinuiti în dosar ar fi alergat zilele trecute la sediul Gaz Est, pentru a achita prejudiciul si a puncta în acest fel, ulterior, în „ochii” instantei, însã iatã cã procurorii lasã acum sã se înteleagã cã mai sunt lucruri de clarificat în ce priveste prejudiciul real. Judecãtorul de drepturi si libertãti din cadrul Judecãtoriei Husi a admis solicitarea procurorilor de prelungire a arestãrii preventive, pentru o perioadã de 30 de zile, cu drept de contestatie în urmãtoarele 48 de ore.

Unii în libertate, altii în închisoare!

Vasile Ciprian Agape, cel care, practic, a „surubãrit” contoarele bogatilor din oras, la sugestia si cu concursul amicului sãu, Mihãitã Popa, zis „Botos”, si-a încercat si el norocul de a scãpa de dupã gratii. Judecãtorul de drepturi si libertãti, însã, i-a respins ieri cererea, asa cum a fãcut-o, anterior, si fatã de Mihãitã Popa. De reamintit cã cei doi au ajuns în închisoare, dupã ce au fost identificati de politistii huseni ca fiind cei care au dereglat ilegal contoarele de gaz ale diferitilor oameni de afaceri din oras, cu scopul ca acestea sã înregistreze un consum mai mic la gazele naturale. Printre beneficiarii acestor servicii ilicite, indicati de Agape, s-au numãrat oameni de afaceri reputati din Husi, precum Cãtãlin Dogaru, Alexandru Gentimir, Petru Pascal, Florin Bejan, Gheorghitã Romila, etc. Vasile Ciprian Agape are posibilitatea de a contesta respingerea cererii sale, în termen de 48 de ore de la comunicare, dar rãmâne de vãzut dacã va avea sorti de izbândã. L-ar putea avantaja faptul cã, în decursul cercetãrii penale, Agape a cooperat cu anchetorii, dând date importante despre locatiile unde a operat, despre persoanele care l-au plãtit pentru aceste servicii, dar si despre sumele încasate pentru a mãslui fiecare contor în parte.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.