Agentii economici din Bârlad si Husi, verificati de politisti. Sanctiuni de peste 60.000 lei în doar câteva ore

CONTROALE… Agentii economici din Bârlad si Husi, precum si cei din comunele arondate, au fost luate la control weekendul trecut de politistii de investigare a criminalitãtii economice din cadrul Inspectoratului de Politie Judetean Vaslui. Acestia au aplicat 48 de sanctiuni contraventionale, în valoare de peste 67.500 de lei. Mai mult, au fost confiscati peste 4.500 de lei, precum si mai multe bunuri (produse alimentare, îmbrãcãminte si încãltãminte, bãuturi alcoolice si tigarete,), în valoare de peste 1.500 lei, care erau comercializate fãrã documente legale de provenientã.

Potrivit reprezentantilor Inspectoratului Judetean de Politie, actiunea politistilor de weekendul trecut face parte dintr-o actiune pentru prevenirea si combaterea faptelor si a altor fapte cu impact negativ asupra sigurantei cetãteanului. «În cursul zilei de sâmbãtã, 24 octombrie a.c., în intervalul orar 8.00 – 16.00, politistii din cadrul Inspectoratului de Politie Judetean Vaslui – Serviciul de Investigare a Criminalitãtii Economice au derulat o actiune pe raza municipiilor Bârlad si Husi, precum si în comunele arondate. Aceasta a avut ca scop prevenirea, descoperirea si combaterea faptelor ilicite de comert, dar si a altor fapte cu impact negativ asupra sigurantei cetãteanului, prin efectuarea de controale la agentii economici care îsi desfãsoarã activitatea în sfera alimentatiei publice. Actiunile au vizat si contracararea fenomenelor cu consecinte pãgubitoare asupra bugetului de stat (evaziune fiscalã, nedeclararea veniturilor si lipsa evidentierii acestora cu ajutorul caselor de marcat), precum si verificarea modului în care sunt respectate prevederile stabilite prin cadrul legislativ aplicabil pe timpul stãrii de alertã pentru prevenirea rãspândirii virusului SARS-CoV-2. Cu ocazia activitãtilor desfãsurate, au fost verificati peste 65 de agenti economici si au fost legitimate peste 90 de persoane. Astfel, a fost constatatã sãvârsirea a 2 infractiuni prevãzute de art. 102 din Legea 84/1998 privind mãrcile si indicatiile geografice », a transmis IPJ Vaslui.

Politistii vasluieni anuntã continuarea activitãtilor de verificare a agentilor economici

Dintre sanctiunile aplicate, 24 au fost pentru nerespectarea Legii privind protejarea populatiei împotriva unor activitãti de productie, comert sau prestãri de servicii ilicite, 14 au fost aplicate pentru abateri prevãzute si sanctionate de ordonanta care prevede obligatia agentilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale, nouã au fost aplicate pentru abateri prevãzute si sanctionate de Legea pentru stabilirea unor mãsuri de reglementare a pietei produselor din sectorul agricol si una prevãzutã de Legea privind drepturile de autor si drepturile conexe. «Politistii Serviciului de Investigare a Criminalitãtii Economice Vaslui vor continua desfãsurarea de actiuni specifice pe raza întregului judet, în vederea prevenirii si combaterii activitãtilor ilicite si încãlcãrii legislatiei, în toate domeniile, în scopul asigurãrii unui climat optim de ordine, liniste, sigurantã si legalitate a mediului de afaceri, cu preponderentã în locurile si mediile semnalate cu risc ridicat de comitere a faptelor de evaziune fiscalã», au mai transmis reprezentantii Politiei Vaslui.
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ