Ajutor de minimis pentru firmele care fac investiții de minimum 50.000 euro în Negrești

SPRIJIN… Agenții economici care fac investiții de minimum 50.000 euro în Negrești și angajează cel puțin trei persoane vor beneficia de o serie de facilități, precum scutirea de la plata impozitului pe clădiri și pe teren pe o perioadă de trei ani. Asta pentru că, la finalul anului 2020, consilierii locali au aprobat o Schemă de ajutor de minimis pentru stimularea investițiilor și crearea de noi locuri de muncă pe teritoriul orașului. „Știu că mai sunt scheme de minimis în județ, însă investiția minimă în alte părți e de 200.000 euro. Noi am scăzut pragul, tocmai pentru a fi cât mai accesibili și pentru a putea atrage investiții în oras, pentru că e o nevoie foarte mare”, explica primarul orașului Negrești, Petru Cristinel Rusu, la finalul anului trecut.

Scopul schemei de minimis este crearea de noi locuri de muncă în orașul Negrești pentru creșterea gradului de ocupare a forței de muncă, realizarea de beneficii fiscale la bugetul local pentru perioade îndelungate de timp, stimularea întreprinderilor care își desfășoară activitatea pe raza administrativ-teritorială a orașului Negrești și care dezvoltă activități economice cu efecte în plan economico-social.

Ajutorul de minimis, potrivit schemei propuse, constă în scutirea de la plata impozitului pe clădiri și a impozitului pe teren pentru întreprinderile care efectuează o investiție inițială în orașul Negrești, care depășește echivalentul în lei a 50.000 euro, iar după finalizarea investiției asigură crearea unui număr de cel puțin 3 noi locuri de muncă. “Scutirea la plată a impozitului pe clădiri și a impozitului pe teren se acordă pe o perioadă de până la 3 ani, pe baza criteriilor de acordare, fără a depăși termenul final al schemei de ajutor de minimis, 31.12.2023.Pentru a fi eligibilă, întreprinderea solicitantă a ajutorului de minimis trebuie să îndeplinească condiția să nu fi beneficiat în ultimii 2 ani fiscali și în anul fiscal în curs, fie din surse ale bugetului de stat sau ale autorităților locale, fie din surse comunitare, de ajutor de minimis, care, cumulat cu suma solicitată în proiect, să depășească echivalentul în lei a 200.000 euro, iar în cazul întreprinderii care activează în sectorul rutier, a 100.000 euro.Pentru relații suplimentare, persoanele interesate se pot adresa la sediul Primăriei Negrești, str. Nicolae Bălcescu, nr. 1, la telefon 0235457679, int. 127 sau prin email la adresa [email protected]“, se arată într-o informare transmisă ieri de Primăria orașului Negrești.
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ