Alertã în Primãria Husi, dupã ce viceprimarul Catargiu a venit cu virusul la sedintã!

URMÃRI… Dupã ce s-a dus vestea cã viceprimarul municipiului Husi, inginera Liliana Catargiu, s-a îmbolnãvit de COVID-19, iar DSP Vaslui a cerut listã cu toti cei care au fost în preajma sa, la sedinta din iulie a Consiliului Local, angajatii Primãriei si colegii consilieri s-au îngrijorat. Într-una din fotografiile surprinse la sedinta respectivã, se vede însã cã viceprimarul Catargiu purta, totusi, mascã de protectie si a pãstrat distanta fizicã fatã de ceilalti participanti la întrunire. În proximitatea sa erau însã vreo câtiva consilieri, care sunt în atentia autoritãtilor sanitare.

S-a iscat multã vâlvã în jurul faptului cã Liliana Catargiu a venit la sedinta de Consiliu Local, infectatã cu noul coronavirus. Unii colegi de mandat au criticat faptul cã aceasta a venit bolanvã într-o sedintã publicã, în care se adunã în jur de 30 de oameni. Altii însã i-au luat apãrarea pe retelele de socializare: “În primul rând, a arunca cu pietre în oamenii care se îmbolnãvesc nu este o atitudine corectã. Virusul se transmite usor si nu stii când îl iei de undeva. Femeia l-a luat si ea, de la altii, cã doar nu ea l-a adus din China, nu? Au sãrit cu gura pe ea toti si se plâng toti cã, vai, i-a îmbolnãvit viceprimãrita. Dar pe ea nu a îmbolnãvit-o cineva? Mai bine am avea grijã de protectie, ca sã nu se mai rãspândeascã boala. Important este acum ca ea sã se facã bine si sã fim toti sãnãtosi, pentru cã, e adevãrat, am fost câtiva colegi, care am discutat cu dumneaei, cât a fost pe la primãrie. Am purtat mascã, dar tot ti-e putin teamã. Acum, sper sã fie totul bine”, a spus unul dintre colegii de mandat.

Consilierii huseni au pãstrat distanta fizicã si au purtat mascã în sala de sedinte

În imaginile surprinse la sedinta de Consiliu Local, din data de 21 iulie, viceprimarul Liliana Catargiu este vãzutã stând în primul rând, în sala mare a Primãriei. Atunci, spun autoritãtile, ea era infectatã cu noul coronavirus. Din poze însã se poate observa cã viceprimarul purta mascã. Lângã ea, dar nu foarte aproape erau consilierii Victor Blãnariu si Zlatan Costicã, dar e de remarcat faptul cã cei doi purtau masca de protectie. “Vor fi testati toti cei care au stat în preajma persoanei în cauzã la mai putin de 2 metri si cei care au vorbit cu doamna fatã în fatã, mai multe minute. Ancheta epidemiologicã este în curs”, au precizat reprezentatii DSP Vaslui.
NICIUN COMENTARIU