-3.2 C
Vaslui
07-feb.-2023

Alin Cosnitã a bãtut trei politisti din Murgeni!

- Advertisement -

Omul lui Solomon a devenit violent

DE NECREZUT… Celebrul bârlãdean, Alin Cosnitã, politist de frontierã în cadrul Vãmii Oancea din judetul Galati, a fost implicat într-un incident care pare banal, la prima vedere, dar miroase de la o postã a reglare de conturi. Pe 24 ianuarie a.c., în cunoscutul bar „Ground” din Bârlad, care apartine familiei Cosnitã si unde este locul preferat de întâlnire a celor din anturajul deputatului Adrian Solomon, Alin a bãtut doi politisti din Murgeni. Acestia se aflau în bar împreunã cu încã un coleg si un cetãtean din orasul Murgeni. Cosnitã avea ceva de „reglat” cu civilul din Murgeni, asa cã a venit sã-l dea afarã, iar cei trei politisti care îl însoteau pe „civilul” din Murgeni au sãrit sã-l apere. S-a iscat o altercatie serioasã, cu politie, jandarmi si ambulantã, unul dintre agentii din Murgeni fiind bãtut de Cosnitã pânã la lesin. La Politia Bârlad este în lucru un dosar penal, privind comiterea de cãtre politistul de frontierã Alin Cosnitã a infractiunilor de loviri si alte violente, precum si a tulburãrii linistii si ordinii publice. Culmea este cã politistii bãtuti se feresc sã vorbeascã despre dosar, desi au depus plângere la Politia Bârlad, semn cã Alin Cosnitã încearcã sã „cumpere” tãcerea acestora, numai cã este prea târziu. Dosarul este ca si trimis la Parchetul de pe lângã Judecãtoria Bârlad, iar Inspectoratul Teritorial al Politiei de Frontirã Iasi a solicitat Politiei Bârlad date despre dosar pentru a aplica mãsurile prevãzute în Statutul Politistilor.

Bârlãdeanul Alin Cosnitã sau Alin „Vamã” cum îi spun cunoscutii, celebrul politist de frontierã din Vama Oancea (Galati), revine în centrul atentiei cu încã un scandal care a avut loc la cârciuma „Ground”, patronatã de fratele lui, Bogdan Cosnitã, si de „Vamã” din umbrã. La acest bar se adunã toti politistii care fac parte din „gasca” deputatului Adrian Solomon, având în vedere cã deputatul bârlãdean este cumãtru cu Alin Cosnitã. Nu-i vom enumera pe acesti politisti care sunt oricum în atentia autoritãtilor pentru o asemenea asociere, fiecare având parte de câte un mic „beneficiu” al aflãrii sub umbrela protectoare a deputatului bârlãdean. În barul „Ground”, aflat la parterul Clubului „Iguana”, unde, acum câtiva ani, Solomon si Traian Petcu au agresat un inspector de la Asociatia pentru Drepturile Producãtorilor de Fonograme din România, caz ultra mediatizat la vremea lui, a avut loc, pe 24 ianuarie, o bãtaie golãneascã pe care Alin Cosnitã le-a administrat-o unor politisti din cadrul Politiei Murgeni. Sã relatãm ceea ce ne-a precizat unul dintre martorii scenei. “Era acolo, în seara respectivã, Traian Petcu, directorul DSVSA Vaslui, împreunã cu Alin Cosnitã. Pe la orele 2.00 în bar, la altã masã ca si consumatori erau trei politisti din Murgeni: Adi Marius Bors, Paul Nica si Adrian Marin, împreunã cu Viorel Radu, un cetãtean din Murgeni. La un moment dat, Cosnitã, fãrã motiv, s-a luat de Viorel Radu – posibil în legãturã cu ceva marfã de contrabandã – se stia cã prin Murgeni este <<vadul>> pe unde trec tigãrile. Politistul Adi Bors, care îl cunostea pe Alin Cosnitã, a considerat cã poate interveni pentru a aplana scandalul si a iesit afarã cu Cosnitã. Acolo, prin surprindere, fãrã motiv, Cosnitã i-a dat un cap în gurã politistului Bors, i-a spart piramida nazalã, acesta pierzându-si cunostinta. Cosnitã a continuat sã-l loveascã cu picioarele, iar colegii politisti din Murgeni au sãrit imediat sã intervinã si au sunat la 112. Evident cã imediat Cosnitã a plecat. Au venit politisti din Bârlad, jandarmi si o ambulantã. Ulterior cei trei politisti au fãcut plângere la Politia Bârlad”, a spus unul dintre martorii de la fata locului, care ne-a solicitat, având în vedere “gasca” lui Solomon de politisti cumãtri si prieteni, sã-l protejãm.

Dosarul în lucru, bãtutii nu comenteazã!

Desi la dosarul aflat în cercetare la Politia Bârlad, privind comiterea infractiunilor de loviri si alte violente si tulburarea linistii si ordinii publice de cãtre Alin Cosnitã, comisar sef la Politia de Frontierã Oancea-Galati, existã certificate medico-legale depuse de politistii din Murgeni, desi toatã lumea din politie si din Murgeni stiu de scandalul care s-a lãsat cu o bãtaie serioasã încasatã de politistul Adi Marius Bors, acesta nu comenteazã, comisarul sef Vasile Chelaru, comandantul Politiei Bârlad, nu comenteazã, iar punctele de vedere oficiale ale Politiei de Frontierã Iasi si ale IPJ Vaslui sunt lipsite de orice informatie concretã. Surse din rândul anchetatorilor ne-au precizat cum cã este posibil ca plângerea sã fi fost retrasã, desi doar Adi Bors se pare cã a renuntat la plângere, ceilalti doi politisti din Murgeni rãmânând în continuare reclamanti. “Pe 24 ianuarie, prin apel la 112, am fost sesizati cu privire la un scandal produs la un bar din municipiul Bârlad. Un bãrbat de 37 de ani (Alin Cosnitã – n..r.) a provocat un scandal în incinta barului. Un politist din Murgeni, aflat în timpul liber, a încercat sã aplaneze scandalul si a iesit afarã cu bãrbatul de 37 de ani, însã a fost lovit în zona fetei de acesta (de Alin Cosnitã – n.r.). În cauzã se efectueazã cercetãri de cãtre Politia Bârlad sub aspectul sãvârsirii infractiunilor de loviri sau alte violente si tulburarea ordinii si linistii publice”, a precizat inspectorul principal de politie Mihaela Straub, purtãtorul de cuvânt al IPJ Vaslui. “Nu am niciun comentariu legat de acest caz”, a spus si comisarul sef Vasile Chelaru, comandantul Politiei Bârlad. “Nu comentez. Din câte stiu eu, dosarul a fost clasat”, a spus si Adi Bors, politistul agresat din Murgeni. “Conducerea Inspectoratului Teritorial al Politiei de Frontierã Iasi s-a sesizat si a înaintat, la data de 09.02.2015, Politiei Municipiului Bârlad o adresã prin care au fost solicitate date cu privire la implicarea lucrãtorului. Cercetãrile sunt efectuate de lucrãtori din cadrul Politiei Municipiului Bârlad, la finalizarea acestora în conformitate cu prevederile Statului Politistului vor fi luate mãsurile legale în consecintã”, precizeazã Denis Lazãr Mihaela, purtãtorul de cuvânt al ITPF Iasi.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.