spot_img
25.9 C
Vaslui
16-iul.-2024
spot_img

Ambulantierii au cu ce, dar nu au cum sã ajungã la toate solicitãrile!

- Advertisement -

În timp ce pe mai multe drumuri nu s-a intervenit pentru deszãpezire, autosanitarele sunt nevoite sã înfrunte nãmetii cu ajutorul autospecialelor Inspectoratului pentru Situatii de Urgentã Vaslui. Chiar si în aceste conditii, conducerea SJA Vaslui nu are motive de îngrijorare, cuvântul de ordine fiind: “Suntem pregãtiti!“

Serviciul de Ambulantã Judetean Vaslui (SAJ) a intervenit în ultimile ore la solicitãrile din judet nu fãrã probleme, mai multe masini rãmânând înzãpezite. “Ambulantele care au fost solicitate în mare parte au ajuns la locul solicitãrii, dar cu mare greutate. Am primit sprijinul celor de la Inspectoratul pentru Situatii de Urgentã Vaslui, precum si din partea primarilor, iar ambulantele au ajuns în cele din urmã la solicitãri. Ne-am confruntat cu o situatie mai deosebitã în unele zone ale judetului, unde drumurile au fost impracticabile. Masinile SJA nu s-au mai deplasat la trei solicitãri, întrucât persoanele care au apelat dispeceratul SJA au renuntat la solicitare. Probabil s-au gândit cã boala lor nu mai reprezenta o urgentã. În acest moment, nu mai avem nicio masinã rãmasã înzãpezitã. Putem spune cã activitatea a intrat cumva în normal, atât cât este posibil în conditii de iarnã. Ambulanta Vaslui detine cauciucuri de iarnã, lanturi, lopeti, antigelul necesar. Chiar eu personal am fãcut un control si am dorit sã mã asigur cã nu sunt probleme în aceastã privintã“, ne-a declarat Dan Filibiu, directorul Serviciului Judetean de Ambulantã Vaslui.

Solicitãri gârlã, angajatii în concediu fãrã platã

Pentru ca ambulantele sã nu întârzie la interventii, o parte a angajatilor aflati în concediu fãrã platã, supunându-se legii care îi trimite acasã pe bugetari, au fost rechemati la muncã. “Chiar din prima zi când a nins mai abundent am chemat de acasã trei echipaje pentru a asigura pentru douã ore toate solicitãrile. Am reusit sã ne descurcãm, chiar dacã avem în 24 de ore peste 120 de apeluri la dispecerat. În aceastã perioadã cu temperaturi scãzute nu predominã o cazuisticã anume. Avem solicitãri din partea tuturor bolnavilor“, a mai afirmat Dan Filibiu.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.