8.1 C
Vaslui
10-dec.-2022

Ambulanțierul din Bârlad, arestat pentru trafic de influență, se consideră nevinovat

- Advertisement -
După ce și-a petrecut Sărbătorile de iarnă după gratii, ambulanțierul acuzat de fapte de corupție a căutat scăparea la Curtea de Apel Iași

CERERE… Arestat, alături de o infirmieră, de procurorii anticorupție, ambulanțierul de la Bârlad se crede nevinovat și a cerut o măsură mai ușoară privativă de libertate. Asta, în timp ce colega lui de suferință, infirmiera, a renunțat la contestație și a rămas cu măsura dată de instanțele vasluiene. Cătălin Romanic a mers în fața judecătorilor ieșeni, dar s-a lovit de refuzul acestora. În plus, a fost obligat și la plata a 200 de lei, cheltuieli de judecată. Ambulanțierul Cătălin Romanic (37 de ani) și Cristina Alina Nanu (43 de ani), infirmieră în spital, sunt acuzați de trafic de influență și înșelăciune. Cei doi ar fi pretins sume între 1000 și 7000 de euro, pentru angajări la SAJ Vaslui, Spitalul „Elena Beldiman” și în școli în calitate de asistente medicale școlare. Anchetatorii vor să scoată la iveală întreaga suveică prin care în aceste posturi ajungeau, cel mai probabil, persoanele care plăteau.

Arestat, alături de o infirmieră, de procurorii anticorupție, ambulanțierul de la Bârlad se crede nevinovat și a cerut o măsură mai ușoară privativă de libertate. Asta, în timp ce colega lui de suferință, infirmiera, a renunțat la contestație și a rămas cu măsura dată de instanțele vasluiene. Cătălin Romanic a mers în fața judecătorilor ieșeni, dar s-a lovit de refuzul acestora. În plus, a fost obligat și la plata a 200 de lei, cheltuieli de judecată. Atât ambulanțierul cât și infirmiera au fost arestați la începutul lunii noiembrie, fiind acuzați de trafic de influență și înșelăciune. „La data de 29 octombrie, polițiștii anticorupție din cadrul Serviciului județean Anticorupție Vaslui, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul (PT) Vaslui, au pus în executare un număr de patru mandate de percheziție domiciliară la domiciliul a două persoane, precum și la locațiile folosite de acestea aflate în cadrul unor instituții publice din municipiul Bârlad. Dosarul penal a fost înregistrat la Parchetul de pe lângă Tribunalul Vaslui, ca urmare a unei sesizări depuse la Serviciul județean Anticorupție Vaslui la data de 06.12.2019. În urma probatoriului administrat, procurorul de caz a dispus continuarea urmăririi penale și ulterior punerea în mișcare a acțiunii penale față de 2 inculpați, respectiv un angajat al Spitalului municipal de Urgență (Cristina Alina Nanu – n.r.) pentru comiterea a 3 infracțiuni de trafic de influență și 5 infracțiuni de înșelăciune și un angajat al Serviciului județean de Ambulanță Vaslui (Cătălin Ioan Romanic – n.r.) pentru comiterea a 4 infracțiuni de trafic de influență și 4 infracțiuni de înșelăciune. În fapt, persoanele mai sus menționate, în perioada 2019 – 2020, au pretins de la mai multe persoane sume de bani cuprinse între 1000 și 7000 de euro pentru a le facilita angajarea în cadrul Spitalului municipal de Urgență Bârlad, Serviciul județean de Ambulanță Vaslui sau la unități de învățământ în calitate de cadre medicale.”, se arată în comunicatul emis de către Direcția Generală Anticorupție.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.