spot_imgspot_img
spot_img
-0.9 C
Vaslui
09-dec.-2023

Amendă rutieră abuzivă anulată de judecători. Cum a reușit un șofer din Iași să-i învingă pe polițiști

- Advertisement -

Un șofer din Iași a reușit să întoarcă decizia unor polițiști rutieri care îl amendaseră pentru o faptă pe care nu a comis-o. Judecătorii i-au dat dreptate, iar amenda va fi anulată.

Un șofer din Iași a fost amendat după ce într-o intersecție din centrul orașului ar fi tăiat fața unui alt participant la trafic, în urma acestei fapte urmând un accident, însă camerele video au arătat că polițiștii nu au avut dreptate.

Bărbatul conducea autoturismul FORD pe strada Anastasie Panu, spre zona Târgu Cucu din Iași, iar procesul verbal întocmit de polițiști arată că într-o intersecție, acesta nu s-ar fi încadrat corect pentru a vira la stânga și s-a ciocnit cu un alt autoturism, aflat în dreapta sa.

Șoferul autoturismului FORD a primit o amendă de 870 de lei, însă câteva zile mai târziu, acesta a decis să se adreseze instanței, considerând că polițiștii nu au avut dreptate.

„Din înregistrarea video depusă la dosar, reiese că şoferul autoturismului aflat în dreapta celui condus de petent nu a păstrat la efectuarea virajului la stânga banda sa de mers, ci s-a încadrat pe banda de mers pe care se deplasa autoturismul condus de petent, intrând în coliziune cu acesta. Instanţa constată că petentul nu a săvârşit fapta, motiv pentru care plângerea va fi admisă, iar procesul-verbal de constatare a contravenţiei va fi anulat”, au transmis judecătorii, care au menționat că procesul verbal fusese întocmit corect.

Inspectoratul de Poliție Iași a contestat decizia judecătorilor, iar dosarul va fi analizat de către Tribunalul Iași…https://adevarul.ro/stiri-locale/iasi/amenda-rutiera-abuziva-anulata-de-judecatori-cum-2204004.html

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.