0.2 C
Vaslui
05-dec.-2022

Amenzi cu duiumul dupã controalele în trafic fãcute de politistii rutieri

- Advertisement -

TRASI PE DREAPTA… Politistii vasluieni au efectuat, în perioada 12-14 august, intervalul orar 06:00-09:00, o actiune de control pe drumurile publice din judet pentru cresterea gradului de disciplinã rutierã si pentru depistarea conducãtorilor de autovehicule aflati sub influenta bãuturilor alcoolice sau a drogurilor. Actiunea s-a soldat cu peste 80 de amenzi, care au totalizat peste 60.000 de lei. Totodatã, 26 de soferi s-au ales cu permisele de conducere suspendate, iar în 9 situatii politistii au retinut inclusiv certificatele de înamtriculare ale masinilor.

Potrivit purtãtorului de cuvânt al IPJ Vaslui, în cadrul activitãtilor desfãsurate de cei peste 20 de politisti participanti, au fost verificate peste 450 de vehicule, legitimate peste 500 de persoane si aplicate 87 de sanctiuni contraventionale, în valoare de peste 63.000 lei, pentru încãlcãri ale O.U.G. nr. 195/2002 (privind circulatia pe drumurile publice). De asemenea, au fost retinute 26 de permise de conducere si retrase 9 certificate de înmatriculare. Principalele cauze care au condus la retinerea permiselor de conduce au fost : consumul de alcool (20), depãsirea limitei de vitezã (2), depãsirea neregulamentarã (2), nerespectarea indicatiilor politistului (1) si neacordarea de prioritate fatã de un autoturism (1).

Nu vã urcati la volan dacã ati consumat substante psihoactive si/sau bãuturi alcoolice!

Politistii vasluieni atrag atentia asupra faptului cã substantele psihoactive si alcoolul consumate de soferi scad capacitatea de reactie si de manevrare a autovehiculului, dereglând rãspunsul la stimulii optici si auditivi. De asemenea, alcoolul si substantele psihoactive scad concentrarea, atentia, reflexele si viteza de executie a miscãrilor. Totodatã, pentru reducerea gradului de victimizare prin accidente de circulatie, politistii rutieri le recomandã conducãtorilor auto sã adopte o conduitã preventivã, sã respecte cu strictete regulile de circulatie si sã circule cu o vitezã adaptatã în permanentã la conditiile de drum.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.