11.1 C
Vaslui
26-mart.-2023

Americanii trimit în România o întreagă brigadă de luptă. Ce trupe ale SUA vor fi prezente în restul Europei

- Advertisement -

SUA vor trimite în România o întreagă brigadă de luptă, în urma deciziei de creștere a prezenței militare americane în țara noastră și în regiunea Mării Negre, anunțată de președintele Joe Biden la summitul NATO de la Madrid. Brigada va opera din România prin rotația permanentă a trupelor. SUA mai au o brigadă similară de tancuri în Polonia. În acest fel, Pentagonul va dispune în estul Europei de două astfel de brigăzi de luptă, se arată într-o analiză a publicației Stars and Stripes.

Concomitent, Statele Unite vor adăuga noi unități de apărare antiaeriană în Germania și Italia, vor înființa o garnizoană permanentă în Polonia și vor desfășura noi nave de război la bazele NATO din Spania, după cum a anunțat Joe Biden.

„Aceste forțe, prima prezență permanentă a trupelor americane pe flancul estic al NATO, vor spori capacitatea noastră de comandă și control”, a anunțat Pentagonul într-un comunicat de presă preluat de Stars and Stripes.

Armata SUA își va mări efectivele și în regiunea baltică, unde vor fi desfășurate avioane de luptă, blindate, sisteme antiaeriene și forțe de operațiuni specaiel, conform Casei Albe…https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/americanii-vor-trimite-in-romania-o-intreaga-brigada-de-lupta-ce-trupe-ale-sua-vor-fi-prezente-in-restul-europei-1994413

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.