7.9 C
Vaslui
17-oct.-2021

Ana Rinder a fost lovitã de Coronavirus, provocându-i o boalã misterioasã, aproape fatalã

Ana Rinder

Pacientul 999

CAZ ATIPIC… Ana Rinder, pacientul 999 al judetului Vaslui, infectat cu Covid-19, are un ghinion teribil. Virusul SARS -Cov-2 i-a atacat encefalul si nu plãmânii asa cum se întâmplã în 99,99% din cazuri. Acasã, doar cu fiul ei, aceasta încerca sã se doftoriceascã singurã, fiind convinsã si urmând modelul lui Buzatu, cã este asimptomaticã si cã nimic rãu nu i se putea întâmpla. Aceasta a stat la domiciliu, fãrã sã-si facã test Covid, monitorizându-si doar saturatia sângelui, un parametru care arãta functionalitatea plãmânilor, nestiind cã, în tãcere, virusul ucigas actioneazã la nivelul encefalului, producându-i o inflamatie puternicã, care a condus la starea de comã în care a fost gãsitã de fiul ei. Iatã de ce managerul de la Spitalul de Urgentã Vaslui spunea cunoscutilor cã se simte bine, cã nu are simptome si cã doar are o stare proastã, cel mai probabil din cauza unei depresii cauzate de Covid. Acesta a fost si motivul pentru care s-a decis transferul ei la Institutul National de Boli Infectioase „Matei Bals”, fiind singurul spital Covid capabil sã trateze bolnavii cãrora virusul SARS-Cov-2 le provoacã encefalita. Celebrul profesor Streinu Cercel si-a pus toatã priceperea pentru a o pune pe picioare pe managera de la Vaslui. Acesta a declarat în exclusivitate pentru Vremea Nouã cã va folosi un tratament revolutionar pentru Ana Rinder, o moleculã nouã care a fost deja administratã la alti 40 de pacienti cu rezultate exceptionale.

Zeci de întrebãri si-au pus vasluienii, dupã ce stirea cu managerul spitalului din Vaslui care a ajuns în stare gravã la Matei Bals, infectatã cu Covid 19 a fãcut înconjurul României. Toatã lumea s-a întrebat cum de aceasta, director de spital si psiholog, a putut sta în izolare, fãrã sã facã test, pânã a rãmas fãrã suflare? Cum de a stat acasã timp de 12 zile fãrã sã aibã vreun simptom care sã-i dea impulsul sã meargã la spital? Rãspunsul la aceste întrebãri, dar mai ales misterul lipsei simptomatologiei a fost aflat de reporterii Vremea Nouã, care au pus cap la cap mai multe informatii. Informatia certã este cã Ana Rinder a ajuns la Matei Bals, cel mai important institut de boli infectioase din România, cu o encefalitã si un edem cerebral foarte mare ca urmare a infectiei cu Covid-19. Profesorul Streinu Cercel ne-a explicat în exclusivitate pentru Vremea Nouã cã, în cazul acestei paciente, virusul a ales o altã zonã decât plãmânii sã-si facã de cap si anume encefalul. Practic virusul a actionat asupra creierului, producându-i o inflamatie severã, urmatã de un edem cerebral destul de mare. „În cazul doamnei manager de la Vaslui vom încerca un tratament revolutionar, care nu se mai face în România. E vorba de folosirea unei molecule noi, care se aflã la noi în studiu clinic si care a dat rezultate exceptionale pânã acum pe 40 de pacienti. Doamna de abia a ajuns cu elicopterul de la Vaslui, suntem acum în faza de examinare si evaluare si sperãm ca starea ei sã fie bunã în perioada urmãtoare. Nu este într-o stare criticã, însã evolutia în astfel de cazuri se poate schimba de la o orã la altul. Suntem pregãtiti pentru orice fel de interventii, avem un prognostic rezervat si cred cã aici, la noi, i se poate face maximum fatã de orice alt spital din România. Si domnul ministru Tãtaru urmãreste evolutia acestei paciente, noi îl informãm despre starea ei de sãnãtãte, însã pe parcurs, dupã ce facem investigatiile, vom sti mai multe si vom putea trage câteva concluzii”, a spus celebrul profesor.

Ana Rinder a evitat sã-si facã testul Covid, monitorizându-si singurã saturatia sângelui

Ana Rinder a stat în izolare în permanentã cu un aparat care-i monitoriza nivelul de oxigen în sânge (saturatia). Si faptul cã desi se simtea rãu si saturatia era în parametri normali a determinat-o sã nu meargã la spital si sã se doftoriceascã singurã, cel mai probabil urmând un tratament minimal recomandat de vreo doctoritã din spital cu care era prietenã. Aceasta a spus unor prietene cã a suferit mai mult o depresie, iar simptomele de Covid le-a avut cu doar câteva ore înainte de ora fatidicã, când a fost descoperitã pe jos, în comã. Tot informatii culese de la prieteni spun cã aceasta a fãcut febrã doar în primele zile, dar nu temperaturi mari. În tot acest timp, virusul SARS-Cov-2, nu actiona asupra plãminilor, unde managera si verifica parametrul, ci la nivelul encefalului unde i-a produs inflamatii si acumulãri de lichid. Ieri, inclusiv ministrul Sãnãtãtii s-a interesat de starea ei de sãnãtate si s-a implicat în transferul ei la Matei Bals, singura clinicã unde se putea trata managera de la Vaslui, având în vedere diagnosticul dur pe care medicii i l-au pus. Mai mult aceasta a evitat pe cât a putut testul Covid, de fricã sã nu fie depistatã pozitiv si sã fie nevoitã sã meargã la spitalul Covid din Bârlad. Probabil credea cã este asimptomaticã, asa cum au fost si copiii din grupul fiului sãu. Dacã si-ar fi fãcut testul dupã ce si-a adus fiul de la mare, astãzi starea ei nu ar fi fost atât de gravã. Encefalita ar fi putut fi sesizatã la examenul cu Computerul Tomograf.

Ana Rinder, transportatã cu un elicopter special pentru a nu-i agrava boala

Ministrul Sãnãtãtii, Nelu Tãtaru, a optat pentru transportul managerei de la Vaslui, cu un elicopter mare, de la MAI, altul decât cel folosit de SMURD, tocmai din cauza acelui edem cerebral masiv, care ar fi putut produce leziuni majore la nivelul creierului, din cauza presiunii atmosferice. Acest aparat poate zbura la altitudini mici si astfel pacientul a putut fi transportat în conditii optime. „Pentru mine toti pacientii sunt la fel. Ca medic niciodatã nu am fãcut vreo diferentã între ei si ca ministru mi-am pãstrat acest obicei. Boala nu alege în functie de statutul social, iar medicii au obligatia sã facã totul pentru a salva viata pacientului, fiindcã aceasta e menirea lor. Îi rog pe vasluienii mei sã respecte regulile de distantare socialã si sã poarte mascã, iar la cel mai mic simptom sã cearã sfatul medicului, pentru cã numai împreunã putem învinge acest virus, care iatã în ultima perioadã face ravagii în judet. Cred în întelepciunea concitadinilor mei si sper ca aceastã pandemie sã ne uneascã mai mult si sã ne facã mai buni”, a spus ministrul Tãtaru, vãdit deranjat cã Vasluiul a ajuns în topul îmbolnãvirilor la nivel national, dupã Bucuresti.

(Lucian TIMOFTICIUC)

Ultimele Știri
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Ultimele Știri
- Advertisement -spot_img