spot_img
spot_imgspot_img
12 C
Vaslui
20-mai-2024

Anchetã pentru ucidere din culpã: bãrbatul rãnit în explozia de la SC FEPA a murit la Iasi!

- Advertisement -

FÃRÃ REACTIE… În timp ce reprezentantii SC Euroconturi SRL Suceava sãreau cu avocatii pe ziaristi, cu o „somatie” în care invocau dreptul „la imagine si onoare”, exact în aceeasi zi, bietul om accidentat în explozia de la FEPA, îsi dãdea ultima suflare. Prin urmare, acest caz de accident de muncã s-a transformat în „ucidere din culpã” dupã cum ne-au precizat cei de la IPJ Vaslui. Politistii si procurorul de caz de la Parchetul de pe lângã Judecãtoria Bârlad urmeazã sã elucideze cu exactitate cum s-a produs aceastã nenorocire, în care un tânãr de 35 de ani, care executa o lucrare la SC Fepa SA Bârlad, si-a pierdut viata în mod tragic, la muncã si cine se face vinovat de moartea acestuia. Din pãcate, nici acum nu am primit o reactie oficialã de la administratorul special SC Fepa Bârlad, prin care sã ne explice cum de s-a produs accidentul mortal de muncã si dacã firma care executa lucrarea se afla sub contract cu ei sau nu.

Vã reamintim cã muncitorul de la Buzãu a murit la Clinica de Neurochirurgie din Iasi, pe data de 8 august, din cauza rãnilor grave produse de explozie, când o flansã a unui utilaj practic i-a zdrobit capul. „La fata locului se aflã acum o autospecialã ISU si o ambulantã SAJ-C2, cu medic, victima fiind gãsitã în stare de inconstientã. Bãrbatul prezenta un traumatism cranian major deoarece a fost lovit în zona capului de flansa unui recipient aflat sub presiune, recipient în care se afla azot. Victima primeste îngrijiri medicale acordate de echipajul ambulantei SAJ. Cercetãrile privind circumstantele producerii acestui eveniment sunt efectuate de institutiile abilitate în acest sens” a precizat pe 7 august Marius Stanciu, purtãtorul de cuvânt al ISU Vaslui. Muncitorul rãnit a fost transportat la Iasi la Neurochirurgie, cu elicopterul, în aceeasi zi, însã rãnile la cap au fost extrem de grave, iar pe 8 august acesta a decedat.

„Am fost informati de cãtre spital cã victima accidentului petrecut la o societate din Bârlad a decedat, iar în aceste conditii se vor face cercetãri pentru infractiunea de ucidere din culpã, sub coordonarea Parchetului de pe lângã Judecãtoria Bârlad”, a precizat Bogdan Gheorghitã, purtãtorul de cuvânt al IPJ Vaslui.

Cei de la ITM Vaslui, care au efectuat o anchetã privind cauzele accidentului de muncã, în care un tânãr muncitor si-a pierdut viata, nu au transmis încã nicio precizare privind rezultatul anchetei. Motivatia este cã unii sunt în concediu si altii în weekend. Asteptãm reactia oficialã a acestor organe care trebuie sã desluseascã cine este vinovat de moartea tânãrului buzoian de 35 de ani.

PUNCT DE VEDERE… În urma aparitiei articolului privind rãnirea gravã a muncitorului de 35 de ani, din Buzãu, pe 7 august, în urma unei explozii produsã de o butelie de oxigen, am primit un asa-zis drept la replicã (mai degrabã o somatie) de la o casã de avocaturã, ce reprezenta firma care administreazã SC Fepa Bârlad. În „dreptul la replicã” transmis de reprezentantii SC Euroconturi SPRL Suceava, mai-marii firmei au risipit o grãmadã de cuvinte cã sã ameninte ziaristii cu procese grele, pentru apãrarea „onoarei si imaginii”, dar nu au gãsit necesar ca mãcar printr-o jumãtate de frazã, sã aminteascã ceva despre starea bietului om, rãnit atât de grav, în conditii neelucidate încã, în curtea fabricii pe care SC Euroconturi o administreazã judiciar. Practic, câtã vreme firma respectivã se bãtea cu pumnul  în piept, pentru „imaginea” ei  imaculatã, muncitorul  rãnit murea în mâinile medicilor. Firesc ar fi fost ca grijã prioritarã a unei firme, în „curtea” cãreia s-a petrecut aceastã tragedie, sã se preocupe de starea victimei, sã vadã la spital, care este situatia sa, nu sã aibã rãgaz de-a compune „replici” nervoase, legitime, de altfel. Am încercat si ieri sã obtinem o pozitie oficialã a ceea ce s-a întâmplat, din puctul de vedere al SC Euroconturi SPRL Suceava, am trimis mesaje pe whatsapp, dar nu am primit niciun rãspuns pânã la închiderea editiei.

CITITI SI: https://www.vremeanoua.ro/reac%C8%9Bia-administratorului-judiciar-al-fepa-barlad-in-urma-accidentului-de-munca-produs-in-fabrica-barladeana-pe-7-au

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri