spot_img
15.9 C
Vaslui
30-mai-2023

Andra Parfene, singura elevã premiatã din lotul judetean la Olimpiada Nationalã de Biologie!

spot_imgspot_img
- Advertisement -

COMPETITIE… Lotul judetean a obtinut un singur Premiu special la Olimpiada Nationalã de Biologie. Acesta a fost adjudecat de Andra Parfene, de la Liceul Teoretic „Mihail Kogãlniceanu”, pregãtitã de profesoara Gianina Romascu. Eleva a avut un rezultat foarte bun la proba practicã – 94 de puncte, punctaj obtinut si de elevul care s-a situat pe locul I. De altfel, 94 a fost punctajul maxim, pe care doar trei elevi l-au obtinut la proba practicã. Andra a avut acelasi punctaj (181) cu ultimul elev care a primit Mentiune MEN, însã a pierdut la departajare. La Biologie, regulamentul este strict în ceea ce priveste numãrul premiilor: un Premiu I, un Premiu II, un Premiu III si Mentiuni pentru 15% dintre participanti; în cazul punctajelor egale, departajarea se face în functie de cel mai mare punctaj obtinut la proba teoreticã. Spre deosebire de olimpiadele la Informaticã sau Matematicã, acolo unde societãtile profesionale (n.r. – SSMR, SEPI) suplimenteazã numãrul de medalii, aici nu se acordã decât premiile oferite de Ministerul Educatiei.

Etapa nationalã a Olimpiadei de Biologie s-a desfãsurat în acest an la Iasi, orasul în care s-a nãscut savantul George Emil Palade, biolog, medic si om de stiintã, singurul român laureat al premiului Nobel pentru Fiziologie si Medicinã. Într-un context captivant, elevi din toate judetele tãrii si-au pus în valoare nu doar cunostintele teoretice dobândite în anii de formare, ci si portofoliul de abilitãti si competente în contexte de concurs. Evenimentul i-a adus împreunã pe cei mai buni dintre cei mai buni, purtând traditia excelentei în domeniul stiintelor biologice.

„Mentiunea specialã obtinutã de eleva Andra Parfene demonstreazã pasiunea pentru explorarea unuia dintre cele mai fascinante si mai complexe domenii ale cunoasterii”

Judetul Vaslui fost reprezentat, la aceastã competitie, de sapte elevi care au obtinut rezultatele remarcabile la etapa judeteanã a Olimpiadei de biologie în ordinea descrescãtoare a punctajelor obtinute, conform clasamentului national, realizat dupã finalizarea etapei judetene. „Participantii vasluieni la aceastã competitie a înaltei performante bazate pe curiozitate, interes, muncã sustinutã si perseverentã au obtinut rezultate notabile care reprezintã baza unor evolutii în diverse profesii asociate acestui domeniu. Eleva Andra Parfene de la Liceul Teoretic „Mihail Kogãlniceanu” Vaslui, pregãtitã de doamna profesoarã Romascu Gianina Gioconda, a obtinut o Mentiune specialã, ceea ce demonstreazã pasiunea pentru explorarea unuia dintre cele mai fascinante si mai complexe domenii ale cunoasterii – biologia. Felicitãri tuturor participantilor la olimpiadã! Felicitãri, stimati colegi si distinsi pãrinti”, a transmis inspectorul scolar de biologie, prof. Daniela Popescu.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.