Andrei Bogdan, cusut cu sfoarã înainte sã fie scos din morgã (FOTO, VIDEO)

INUMAN…Ies la ivealã noi imagini si detalii cutremurãtoare despre moartea lui Andrei Bogdan, tânãrul de 34 de ani care a decedat la spitalul din Bârlad, dupã ce a fost bãgat în comã ca medicii sã-i poatã administra tratamentul. Rudele bãrbatului ne-au trimis poze si filmulete cu piciorul drept al acestuia, tãiat si cusut apoi nu cu fire de suturã, cum ar fi fost normal, ci cu sfoarã. Pentru cã nimeni din spital nu le-a oferit nicio explicatie, fratii tânãrului bãnuiesc cã tãietura a fost fãcutã la morgã, pentru îmbãlsãmare. Numai cã rãnile par destul de vechi, de câteva zile, ceea ce ridicã serioase semne de întrebare referitoare la ziua în care a murit pacientul. Nu doar folosirea sforii, ci si felul cum piciorul a fost cusut spune multe despre ‘ profesionalismul’ cadrelor medicale. O bãtaie de joc generalã, pe care rudele îndoliate o vor aduce si în atentia unui procuror de la Parchetul de pe lângã Tribunalul Vaslui, care în mod normal ar trebui sã deschidã dosar penal pentru moarte suspectã.

ATENȚIE! Imagini cu impact emoțional!

Preoti, politisti, cadre medicale, paznici de spitale, dar si oameni simpli, de pe stradã, i-au sfãtuit, în ultimele zile, pe cei din familia lui Andrei Bogdan sã nu cedeze si sã lupte pentru ca bãrbatului sã i se facã dreptate. Sansele sunt destul de mici, pentru cã din unitatea sanitarã bârlãdeanã deja au fost transmise semnale sã nu se mai facã presiuni, pentru cã s-ar putea lãsa cu demisii în masã. Si nouã, redactorilor care am scris despre acest caz, ni s-a comunicat pe diferite canale cã personalul spitalului bârlãdean, extenuat dupã sapte luni de luptã cu coronavirus, nu face fatã “linsajului mediatic” si s-ar putea sã clacheze. Am primit chiar si amenintãri cã vom fi dati în judecatã pentru cã am avut curajul sã scriem despre moartea lui Bogdan Andrei, cã vom sta numai prin sãlile de judecatã, însã spre deosebire de cei care ne-au transmis sã ne “calmãm”, noi putem pune linistiti capul pe pernã, seara, când mergem la culcare. Nu stim dacã si cei care s-au ocupat de pacientul Bogdan pot face la fel.

Pânã sã clacheze sistemul, doi copii au rãmas fãrã tatã, iar familia acestuia e în stare de soc!

Zilele trecute, dupã ce tânãrul a fost condus pe ultimul drum, familia acestuia a venit cu noi detalii si imagini cutremurãtoare despre tratamentul la care a fost supus. Pe lângã vânãtãile de pe fatã, urechea stângã ruptã si ochiul stâng umflat, fratii lui Andrei Bogdan au mai fãcut o descoperire care i-a socat. Bãrbatul avea o cusãturã de aproape 25 de centimetri la piciorul drept, de la inghinali si pânã aproape de genunchi. Rudele bãnuiesc cã pe acolo i-a fost bãgat formolul la morgã, însã informatii clare nu au pentru cã nimeni din cadrul spitalului nu s-a obosit sã le ofere. “Tãietura dintre picioare nu este recentã. L-au tãiat din inghinal pânã jos, la genunchi, cam 20-25 de centimetri. Eu am fost si l-am luat de la morgã, iar în momentul când l-a scos din sac pentru a-l identifica, el avea tãietura. Nu era o tãieturã recent fãcutã, se vede cã e mai de mult” ne-a declarat o rudã a bãrbatului. Si rapididatea cu care institutiile statului au eliberat documentele necesare înmormântãrii i-a pus pe gânduri pe apropiatii lui Andrei Bogdan. Spre exemplu, la starea civilã, unde i s-a eliberat certificatul de deces, fratii acestuia au fost nevoiti sã treacã peste o coadã de zeci de persoane care asteptau la rând, fiind bãgati în fatã chiar de cãtre angajatii de acolo. Totul pentru ca acestia sã nu mai vorbeascã cu altcineva despre necazul prin care trec. “Când ne-am dus la morgã sã-l luãm, cadrele medicale de acolo ne-au trimis la Pneumologie – TBC, ca sã ne dea o foaie pentru a nu-i mai face necropsia. De la spital ne-au trimis apoi la Starea Civilã, sã-i scoatem certificatul de deces. Ne-a surprins cã toate lumea care trebuia sã ne dea actele stia de cazul nostru, de Andrei Bogdan. Ei s-au sunat unii pe altii si imediat ne-au eliberat toate documentele, sã nu mai stãm la rând, sã mai spunem si altora prin ce am trecut. Când am ajuns si la Starea Civilã si la Pneumologie, toate actele erau gata scrise, numai trebuia sã venim sã le luãm. De exemplu, certificatul de deces ni l-a eliberat în douã minute. Noi am mai avut decese în familie, dar asa repede sã se elibereze un certificat de deces nu ni s-a mai întâmplat niciodatã. Erau acolo, la Starea Civilã, oameni care asteptau la coadã de zeci de minute. Când am ajuns noi, ne-au bãgat în fata tuturor, numai sã ne dea documentul si sã plecãm. L-au mãcelãrit si au vrut sã scape cât mai repede de noi. Vã dati seama, si preotul care l-a înmormântat ne-a întrebat dacã Andrei a fost bãtut în spital! Semnele sunt clare pe fata lui, avem poze, avem dovezi si vom merge oriunde va fi nevoie pentru a se face dreptate. Mâine, la prima orã, vom fi la Parchet, pentru a face plângere împotriva celor care l-au omorât pe fratele nostru. Nu e posibil sã intri pe picioarele tale în spital, sã nu ai nicio altã boalã, sã fii bãgat în comã cu forta si sã nu mai scapi cu viatã. Cineva trebuie sã rãspundã pentru asta si noi ne vom lupta sã se facã dreptate”, ne-a declarat sora tânãrului decedat în spitalul din Bârlad.

 
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ