19.8 C
Vaslui
02-oct.-2022

Anticoruptiile de dincolo si dincoace de Prut si-au dat mâna la Chisinãu

- Advertisement -

PLAN…Directia Generalã Anticoruptie si Serviciul Protectie Internã si Anticoruptie au semnat, la Chisinãu, zilele trecute, un plan comun de prevenire a coruptiei. Din proiect fac parte Centrul de Excelentã în Securitatea Frontierei al I.G.P.F. si Academia „Stefan cel Mare”, ambele institutii din cadrul Republicii Moldova – M.A.I., respectiv, Inspectoratul de Politie Judetean Vaslui si Scoala de Formare Initialã si Continuã a Personalului Politiei de Frontierã Iasi, din partea României.

Directia Generalã Anticoruptie (D.G.A.) si Serviciul Protectie Internã si Anticoruptie (S.P.I.A.) din Republica Moldova au semnat, la Chisinãu, Planul comun actiune în domeniul prevenirii coruptiei, care va fi implementat, în perioada 9 decembrie 2022 – 11 octombrie 2023. Cu ocazia semnãrii documentului de cooperare, a avut loc o întrevedere între Vladimir Viscun, seful SPIA si directorul Directiei Prevenire, comisarul-sef de politie Mihãitã Traian Bârlici, seful DGA, prilej de a reitera intentiile referitoare la extinderea colaborãrii în domeniul prevenirii si combaterii coruptiei, inclusiv privind lansarea unor proiecte noi, potrivit domeniului de competentã. Planul prevede o serie de activitãti preventive, ce se vor desfãsura în comun, pe parcursul unui an, conform competentelor legale nationale ale partenerilor. Printre acestea se regãsesc activitãti de formare comunã la care sã participe politistii de frontierã ai celor douã state din punctele de trecere a frontierei Albita, respectiv Leuseni. De asemenea, proiectul prevede activitãti de prevenire a faptelor de coruptie destinate cetãtenilor ce tranziteazã cele douã puncte de frontierã. În plus, va avea loc si un schimb de bune practici în domeniul prevenirii si al luptei împotriva coruptiei organizate la Centrul de Excelentã în Securitatea Frontierei al IGPF si Academia „Stefan cel Mare”, ambele institutii din cadrul Republicii Moldova, respectiv în cadrul a douã institutii din România, Inspectoratul de Politie Judetean Vaslui si Scoala de Formare Initialã si Continuã a Personalului Politiei de Frontierã Iasi.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

7 COMENTARII

  1. Fsssss ce dosare rezolvati dle anchetatori anticopuptie, mergeti si rezolvati adevaratele cazuri din sistemul dvs. CAZUL RAR, serviciile RUTIERE, verificati averile nejustificate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.