24.3 C
Vaslui
01-iul.-2022

Apelurile nejustificate la Urgenţe, bătaia de cap a Ambulanţei şi dispecerilor. Adevăratele urgenţe, afectate

Medicii fac un apel la populaţie să renunţe la astfel de practici. În timp ce se alocă resurse la presupuse urgenţe, adevăratele cazuri critice aşteaptă să se elibereze un echipaj care să le vină în ajutor.

Unul din 10 apeluri la dispeceratul Serviciului Judeţean de Ambulanţă Iaşi sunt nejustificate, susţin medicii urgentişti. Cel mai recent caz a fost înregistrat duminică, 15 mai, atunci când un tânăr dintr-o comună ieşeană a solicitat o ambulanţă pentru că îl durea capul din cauza unei măsele umflate de cinci zile.

Când i s-a spus că aceasta nu reprezintă o urgenţă, a ameninţat dispecerul. Nu este primul apel de acest gen care ţine liniile telefonice ocupate, în timp ce poate altcineva chiar este în pericol real.

„Campania «Urgenţa este pentru urgenţe», pe care am iniţiat-o în urmă cu câţiva ani, este încă în actualitate. Pacienţii au nevoie de informare şi de educaţie. Un pacient tânăr, din mediul rural, a sunat de două ori la 112 şi a solicitat ambulanţa pentru o durere de cap cauzată de o măsea umflată de cinci zile. A ameninţat medicul din dispecerat că este responsabil de sănătatea lui, în condiţiile în care el trebuia să fie la spital cu cel puţin cinci zile în urmă, când i s-a umflat măseaua”, spune medicul Diana Cimpoeşu, coordonator UPU SMURD Iaşi.

Citeste mai mult: adev.ro/rc6czg

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here