Aproape 2000 de vasluieni, vaccinați în ultima săptămână, 29 de efecte adverse!

IMUNIZARE… Aproape două mii de persoane din județul Vaslui au fost vaccinate în ultimele șapte zile. Dintre acestea, 1061 au primit a doua două de vaccin, distribuția pe centrele de vaccinare fiind următoarea: Spitalul Județean de Urgență Vaslui – 510 persoane; Spitalul Municipal de Urgență “Elena Beldiman” Bârlad – 114 persoane; Spitalul Municipal “Dimitrie Castroian” Huși – 120 persoane; Spitalul de Psihiatrie Murgeni – 42 persoane; Centrul de Revitalizare Corporală Bârlad – 288 persoane; Clubul Pensionarilor Vaslui – 372 persoane; Sala de Sport – școala Episcop Iacov Antonovici, Bârlad – 322 persoane;Sala de Sport – str. Al. Ioan Cuza, nr. 12, Huși – 220 persoane.

Trei noi cabinete din Vaslui vor fi deschise, începând cu data de 15 februarie. Acestea sunt plasate în Centrul de vaccinare din zona Liceului “Emil Racoviță”, iar imunizarea se va face cu vaccinul AstraZeneca. “Înscrierea pentru vaccinare se va putea realiza începând de miercuri, 10 februarie a.c., și se adresează persoanelor care, potrivit Strategiei naționale de vaccinare împotriva COVID-19, fac parte din Etapa a II-a, respectiv cele cu boli cronice și lucrătorii care desfășoară activități în domenii esențiale. Modalitățile de programare la vaccinare sunt cele deja cunoscute, atât prin intermediul platformei electronice, medicul de familie/ curant, cât și prin call center, la numărul unic 021. 414.44.25 sau la numerele de suport destinate fiecărui județ în parte, disponibile pe platforma de informare: vaccinarecovid.gov.ro. Reamintim că, pentru gestionarea cu eficiență a procesului de vaccinare la nivel național, Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) a elaborat și transmis personalului specializat Procedura de vaccinare împotriva COVID-19 cu AstraZeneca, document care prevede condițiile și modul de stocare, depozitare, transport și distribuție, cu asigurarea lanțului de frig, monitorizarea reacțiilor, precum și managementul stocurilor și al pierderilor”, a transmis Comitetul Național de Coordonare a activităților privind vaccinarea împotriva COVID-19.

Efecte adverse semnalate de vasluieni: dureri de cap, mialgii, artralgii, lipotimie

De la debutul campaniei de vaccinare împotriva COVID-19, în județul Vaslui au fost vaccinate în total 9560 persoane, din care 7577 persoane cu prima doză și 1983 persoane la rapel.”În campania de vaccinare anti-COVID-19, în județul Vaslui au fost raportate 29 reacții adverse postvaccinale, fiind semnalate: cefalee, durere locală, mialgii, artralgii, limfopatie, lipotimie.Pentru perioada 08.02.2021-14.02.2021 sunt programate pentru vaccinare 2955 persoane eligibile. Reamintim că programările la vaccinare sunt condiționate atât de numărul dozelor de vaccin aflate în stoc la momentul efectuării operațiunii cât și de dinamica solicitărilor de înscriere la momentul respectiv.Vaccinarea nu este condiționată de calitatea de asigurat. Persoanele eligibile se programează la vaccinare indiferent dacă sunt sau nu asigurate în sistemul de asigurări sociale de sănătate. Menționăm că vaccinarea este gratuită și voluntară”, a transmis Direcția de Sănătate Publică Vaslui.
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ