ARCÃLEANU, “EXECUTAT” LA A.N.I. DE MARIAN!

Dan Marian s-a apucat sã-si “toarne” colegii de partid

INCOMPATIBIL…Fostul director al Casei Judetene de Pensii, Marius Arcãleanu, a fost în stare de incompatibilitate pentru perioada 2010-2011, timp în care a detinut în paralel functia de director la Casa Judeteanã de Pensii si cea de consilier local în CL Vaslui. Informatiile au venit pe surse de la liderii judeteni PDL, nefiind confirmatã de site-ul Agentiei Nationale de Integritate, ceea ce demonstreazã cã în PDL se poartã o luptã pe viatã si pe moarte pentru functiile de conducere. Arcãleanu a fost, în ultimele luni, tinta rãfuielilor senatorului Dan Marian. Dorind sã se rãzbune pe fostul sef al Casei de Pensii, se spune, Dan Marian si Mihai Ponea, cei doi “tartori” din PDL Vaslui, si-ar fi reclamat colegul de partid la Agentia Nationalã de Integritate. Ponea este cel pe care Dan Marian l-a numit în fruntea organizatiei municipale PDL în locul lui Arcãleanu si care se foloseste, acum, de trucuri murdare pentru a-si reduce la tãcere colegii de partid. “Nu stiu, e posibil sã fi fost în incompatibilitate. Au fost colegii mei din Biroul Municipal la o întâlnire cu Dan Marian, duminicã seara, si acolo li s-a spus cã s-a primit o hârtie de la ANI, cã as fi declarat în incompatibilitate. Asa se procedeazã acum, am fost reclamat de Dan Marian si Mihai Ponea, cu sigurantã, au vrut sã mã vadã scos din toate functiile”, a confirmat, asearã, Arcãleanu.

Marius Arcãleanu a cãzut total în dizgratia sefilor din fruntea vechiului PDL, care s-au hotãrât sã se rãzbune pe el, folosind metode comuniste. Conform unor surse demne de încredere, senatorul Dan Marian si Mihai Ponea, cei doi lideri din fruntea PDL Vaslui, stiind cã Arcãleanu a fost în incompatibilitate în mandatul de consilier 2008-2012, au fãcut un denunt la Agentia Nationalã de Integritate, la finele anului trecut, în care reclamau cã în perioada 2010-2011, pe când Marius Arcãleanu era directorul Casei Judetene de Pensii si consilier local, acesta ar fi fost în incompatibilitate. O reclamatie incredibilã, venitã din partea unor oameni cu care Arcãleanu a lucrat îndeaproape ani de-a rândul si care i-a ajutat cu voturi, ori de câte ori a fost nevoie. Dar, cum în rãzboi totul este permis, iar Marian si Ponea vor sã-l vadã pe Arcãleanu în afara jocului – pentru a nu mai candida la un nou mandat de consilier local sau pentru postul detinut acum de Dan Marian! – cei doi sefi din fruntea PDL au ticluit o scrisoare cãtre Agentia de Integritate, în care si-au dat “în gât” colegul de partid. Este pentru prima datã când se petrec astfel de fapte în politica localã, însã se stie cã Dan Marian nu are scrupule, atunci când vine vorba de a controla organizatia judeteanã PDL. De aici si pânã la a-si turna colegul la Integritate, nu a fost decât un singur pas.

Marius Arcãleanu stie cã a fost reclamat de colegii sãi din PDL

Este greu de înteles de ce s-au pretat la astfel de atacuri cei din conducerea judeteanã a PDL împotriva unui coleg de partid, cert este cã, la finele sãptãmânii trecute, Ponea si Marian au primit la sediul partidului o hârtie oficialã, prin care ANI confirma faptul cã Marius Arcãleanu a fost în incompatibilitate în perioada 2010-2011. Am cercetat si noi site-ul Agentiei Nationale de Integritate, despre care stim cã este destul de actualizat, însã nu am gãsit nicio informatie despre Arcãleanu. Concluzia? Fostul director la Casei Judetene de Pensii a fost tinta unui atac din partea senatorului Dan Marian si a obedientului Mihai Ponea, care au decis sã se rãzbune pentru faptul cã acesta a fost mai mereu în coasta celor doi si a refuzat sã se supunã aberatiilor si abuzurilor liderului judetean PDL, cel care a desfiintat Biroul Politic Municipal PDL si l-a scos din functie pe Arcãleanu, numindu-l în locul sãu pe Ponea. Sursele noastre sustin cã Ponea ar fi spus peste tot în Vaslui, în ultimele sãptãmâni, despre incompatibilitatea fostului sef al Casei de Pensii, semn cã este cel care a semnat plângerea la ANI împotriva celui care a candidat la primãria Vaslui, în 2012, din partea Partidului Democrat-Liberal. Vãzând cã Arcãleanu nu se dã deoparte si refuzã sã admitã deciziile în afara statutului luate de oamenii obedienti senatorului Marian, Ponea si parlamentarul husean l-au reclamat la ANI. Asearã, l-am contactat pe Arcãleanu pentru a ne spune dacã stie de hârtia venitã de la Agentia Nationalã de Integritate. “Duminicã seara, au fost colegii mei din Biroul Municipal la o discutie cu Dan Marian. Acesta i-a informat cã are o hârtie legatã de incompatibilitatea mea, pe care eu nu am vãzut-o. Am fost amenintat cu treaba asta de mai multe ori de Dan Marian si de cei din jurul sãu si, iatã, acum au ajuns sã mã reclame. Fatã de colegii mei s-au fãcut tot felul de amenintãri la adresa mea, e ceva de neînteles. Probabil cã am fost în incompatibilitate, initial nu eram functionar public, dar prin 2011 s-a schimbat legea si posibil cã atunci am fost in incompatibilitate. Cineva din PDL mi-a fãcut aceastã plângere, cineva care se simte amenintat de mine si a vrut sã mã scoatã de tot din partid si din viata politicã. Probabil cã m-a reclamat dl. senator Marian sau Mihai Ponea, voi afla cine este în spatele acestei reclamatii, însã lucrurile nu pot rãmâne asa. Se comportã fatã de colegii mei de parcã as fi un infractor, acesta este senatorul Dan Marian”, spune Arcãleanu.

Povestea rãzboiului dintre Arcãleanu si cuplul Marian-Ponea

În august 2014, personajele din camarila senatorului Dan Marian, presedintele PDL Vaslui, s-au adunat într-o sedintã fulger, pentru a-l demite pe Marius Arcãleanu, cel care, ani de-a rândul, a tinut organizatia municipalã democrat-liberalã. Marian a tunat si a fulgerat în fata membrilor organizatiei municipale, spunând cã persoana care se va ocupa de campania la prezidentialele din 2014, peste capul lui Arcãleanu, era Mihai Ponea, prim-vicepresedintele organizatiei judetene. Atât Marius Arcãleanu, cât si ceilalti membri din PDL municipal, au spus cã nu vor accepta ca Ponea sã coordoneze organizatia. Furios, senatorul Marian a gãsit o portitã, pentru a se rãzbuna pe fostul director de la Casa Judeteanã de Pensii. Si-a adus gasca din conducerea judeteanã a PDL, obedientã peste mãsurã, si le-a cerut sã voteze dizolvarea Biroului Municipal. Decizia trucatã a liderului PDL, care sub masca democratiei a decis dizolvarea întregului Birou Municipal, a functionat: 16 voturi pentru dizolvarea biroului, 6 împotrivã si trei abtineri. În locul lui Arcãleanu s-a numit, cu de la sine putere!, chiar liderul judetean al PDL, uitând cã, de fapt, sub comanda sa organizatia de la Husi, dar si alte organizatii locale, au scãzut de la campanie la campanie. În ultimele zile din 2014, Marian a pus la cale o sedintã fulger a Biroului Politic Judetean, în care consfintea desfiintarea Biroului Municipal condus de Arcãleanu si îl numea pe Ponea în functia de presedinte al organizatiei municipale. Fosta conducere PDL Vaslui i-a reprosat senatorului modul în care a fãcut avansãrile în partid. “Mihai Ponea nici nu are o imagine bunã în partid sau în judet. Cum sã-l puneti presedinte al organizatiei noastre? Nu vrem sã colaborãm cu el!”, au spus membrii vechiului BPL, la o întâlnire cu Marian, în aceeasi zi. În ianuarie a.c., cele douã tabere, Dan Marian-Mihai Ponea versus Marius Arcãleanu si vechiul Birou Politic municipal, s-au confruntat verbal, pentru prima datã în acest an. Atunci, Marian a venit cu o orã mai devreme la sediul PNL, fiind informat cã acolo se tine o sedintã a vechiului Birou Politic Local al PDL, condusã de Marius Arcãleanu, cel pe care-l schimbase din functie în ultimele zile din 2014. Marian s-a contrat dur cu Arcãleanu, amenintându-l cã-l va exclude de tot din PDL, pentru insubordonare. Fostul sef al Casei de Pensii a avut atunci o reactie de apãrare, spunând cã se încalcã legea, la care senatorul a avut o replicã incredibilã: “Lasã-mã cu statutul tãu în pace, mãi, Arcãleanu!”.
1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ